mám na PC 2 systémy Windows XP. v původních XP jsem měl v prohlížeči Firefox uložené různé záložky, cookies apod. po instalaci druhého operačního sytému (první-ten se správným nastavením-nefunguje) se Firefox chová jako po nové instalaci, není v něm uloženo nic z nastavení. můžu to natsavení nějak obnovit? dííík
Záložky najdej v podardresáři na této cestě: c:Documents and SettingsJméno uživateleApplication DataMozillaFirefoxProfiles Jedná se o soubory bookmarks.html případně i bookmarks.bak. Ve stejné složce je i soubor s cookies s názvem cookies.txt. Mělo by postačit uvedené soubory zkopírovat do patřičného místa nové instalace Firefoxu.
jak bys mohl záložky nebo cokoliv jiného co máš naistalované v jednom systému chtít aby bylo automaticky i ve druhém?
Musíš to udělat ručo- buď překopat záložky natvrdo a nebo ve správci záložek přes export chovancik.cz/...
jaromir83*
"jak bys mohl záložky nebo cokoliv jiného co máš naistalované v jednom systému chtít aby bylo automaticky i ve druhém?" protože já tam fyzicky všechny soubory mám na tom jednom počítači. jen nefungujou programy nainstalovaný pod těma prvníma Win XP (ani firefox). tak jsem si říkal třeba jen nějaký konfigurace překopírovat... ta první rada nepomohla, teď kouknu na ty linky s návody. dík za rady
Odpověděl sis sám: jen nefungujou programy nainstalovaný pod těma prvníma Win XP (ani firefox). Právě proto že jsou naistalovaný- maj záznamy v registrech původních win, mají tam i další knihovny atd.Zkusim mé oblíbené srovnání: to že dáš do auta druhý motor tak taky neznamená že ti auto bude jezdit i s tim druhym který neni připojen...
jaromir83*
OK. nevíte jak opravit ty moje první windows (kde je vše správně)? po startu PC si vyberu ze 2 nainstnutých OS, pokud vyberu ty starší, najdeou Win XP, Vítáme vás, plocha a auto-restart. novější Win XP se sice spustí, ale nefakají programy, nic není nastavený.
Jakou disketu prosimtě? Záchraná disketa je úplně něco jiného, dobře odkaz ne,tady je to zkopírované: Ja nemyslim klasickou reinstalaci,ale opravnou instalaci která přepíše jen některé věci ale nastavení a věchno ostatní zůstane zachováno- pustim instalaci woken/opravnou konzoli nechci takze dam pokracovat,ono mi to najde ze uz nejaky win mam a tam se dává buď nějak nainstalovat a ještě je tam volba R- opravit a tim pustim opravnou instalaci... Jen tak mezi náma: když naistaluješ poprvé program (win je program) tak ho máš taky nastavený podle sebe a např naimportované své věci? Asi ne viď?
jaromir83*
no právě když zmáčknu to R, jako obnovu systému, tak to chce "Disketu pro automatické obnovení systému". kterou nemám, instalačka WinXP na CD asi nestačí.
Tak ještě jednou- proklikej se normálnim postupem až do stavu kdy ti to ukáže jaké jsou tam systémy (tabulka před rozdělením disku). Prostě to žádnou disketu nechce, ty dáváš hned první opravu co ti to ukáže
feek92
de nekdestahnout ta disketa? mam stejny problem... a CD nestaci... kdy co mam zmacknout?
Stručně řečeno...po bootu instal cd jde dát první oprava- stiskněte R pro konzoli zotavení nebo tak nějak to přeskočit a pak by měly vyjet systémy co tam jsou naistalované a u nich lze dát R a to je opravná instalace, nevim jestli je to před nebo za licencí...nicméně to že to nenajde žádné win se občas stane, nepřišel jsem na to proč přesně se to stává- mě se to stalo jen jednou a to u vadného disku...
Bohužel je to tak, ta nová instalace nemá nic navíc než vlastní Win. Máš dvě možnosti: 1. použít nástroj pro přenesení souborů a nastavení ze starého Win na nový. Jsou v Příslušenství. Nebo když ten první systém je neschopný tak ho opravit. 2. Provést opravnou instalaci. Mohu doporučit nedávno jsem to dělal. Na instalačním CD je manuál, doporučuji přečíst kapitolu Použití konzoly pro zotavení. Vše má ale jeden háček: Přitom se vymažou všechny body obnovení a všechny aktualizace. Navíc nejdou aktualizované soubory nainstalovat pro chybu, která se opraví podle návodu zde support.microsoft.com/... ostatní věci mimo Win a celé nastavení zůstává původní. Nevím akorát co udělá ten nástroj pro přenesení s FireFoxem jestli jeho nastavení také přenese. Jinak se to musí udělat ručo jak je již v diskusi uvedeno. Lubombar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.