Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký notebook koupit

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

prosím o vaše tipy, rady apod.

chci si koupit notebook, starý domáci stolní PC pomalu ale jistě "odchází", ale nevím a hlavně nerozumím těm parametrům co jsou všude uvedenév letácích apod.

cena - max 15000,-kč

výrobce - nevím která je dobrá

užití - vše okolo kanclpráce, sledování videa,také bych potřeboval mít připojení k TV přes HDMI,

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

0x

Zdarec, vybiral bych asi mezi MSI, Asus, Lenovo, Acer s procesory Intel -lepsi zkusenosti (spotreba, ohrivani), velikost displaye standartnich 15,6 palce a osobne bych zvolil jeden z techto (Nahodou v te cene vysel nejlepe Acer - pouze nahoda):

alfacomp.cz/...

alfacomp.cz/...

alfacomp.cz/...

doplněno 24.09.11 17:56:

Doplnim k jednotlivym notebookum info:

1) Velkej pevnej disk, dobra graficka karta, za ukor nejvyssi ceny z tech trech

2) Z tech trech asi nejhorsi, ale i tak bych nad nim na ukor ceny treba uvazoval, rekl bych, takovy kompromis

3) Velka pamet RAM (mozna i zbytecne), slusny procesor, horsi grafarna, mensi disk

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jelikož používám jak PC, tak i NB, dovolím si můj osobní poznatek: NB má jedinou výhodu - přenositelnost. A možná úsporu místa pro toho, kdo ho má drastický nedostatek. Jakoukoli činnost dělám raději na PC než na NB už z hlediska pohodlnějšího ovládání. Tento názor nechci samozřejmě nikomu vnucovat, každý máme své zvyklosti a zkušenosti, jenom by si měl každý rozmyslet, jak ho bude používat.

honzek*

Souhlasim s tebou ladine, pohodlnejsi je normalni deskop PC. Ale z praktickeho hlediska na tom uz tak dobry neni... Nejlepsi je, mit oboje. Jeden stroj "nadupanejsi" - v tomto pripade stolni PC (ovsem takovy uz mate za hodne rozumnou cenu cca 8000Kč) a k tomu notebook - slabsi, levnejsi - treba na filmy, do skoly apod.

Ja to tedy resim tak, ze mam notebook a doma sis jej zapojuji k monitoru, mysi a klavesnici, a vzdy kdyz potrebuju, odpojim, a odnesu v kabeli nebo do postele.

Ono v dnesni dobe notebook za 15 000 je uz take hodne solidni na vykon. Pred peti rokama se mi takovy vykon na stolnim PC jen zdal :-D (kdyz neberu v uvahu grafickou kartu)

hodnocení

za 8000 slušný stolní PC, vážně? tak já bych to tak i bral. dejte prosím nějaký tip

výkonnější comp(děti si mohou něco i zahrát) a notas jen tak např. pro manželku ( sledování seriálů Ordinace..., Ulice, Cesty domů apod *smich*)

... no a na mně zbyde v klídečku už jen ta TV. Taky si budu muset vybrat , zřejmě to bude něco od Sharp, ale kterou? *nevi*

ladinpraha*

Domluv se s nějakým známým, který tomu rozumí a porozhlédni se v okolí. Je lepší mít prodejce v dosahu. Hlavně nekupuj v obchodních řetězcích, ale v PC obchodech, dá se koupit i na inzerát, na Aukru, dá se koupit i starší, hodně lidí si staví nové a své původní poměrně levně prodají. Pokud nebudeš mít extra nároky na hraní náročných her, tak se dá sehnat slušné PC i s LCD do těch 8.000,-.

doplněno 24.09.11 22:22:

A za ty peníze se dá i postavit.

hodnocení

tak změna *hi*

nějak se to zvrtlo, rozpočet na notas se zmenšil

cena okolo 12.000 kč, dá se vůbec něco slušného za takovou cenu sehnat? (chtěl bych notas koupit manželce)

já mám bohužel smůlu :(

ladinpraha*

U manželky asi není předpoklad, že bude chtít hrát náročné hry. Proto bych neřešil nějaké extra parametry a koupil jí to, co se jí bude líbit. Třeba s barevným krytem. Cenově se pohodlně vejdeš do 10.000,-, když budeš chvíli hledat a narazíš na nějakou akci, tak se vejdeš i do těch 8.000,-. A sloužit bude k práci i zábavě bohatě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]