Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antivirus - systém není dostatečně chráněn

Od: shaki* odpovědí: 32 změna:

Dobrý den.Před pár týdny jsem si nainstalovala do "nového " počítače provizorní antivirus.Jenomže včera mě to odpojilo od internetu a napsalo to že můj systém není dostatečně chráněn. Píše to, že se nelze připojit k internetu tím pádem nevím co mám s tím dělat..? může mi antivirus omezet přístup na internet.? Dívala jsem se a nic vypadenýho není(síťový kabel) A ještě u toho antivirusu je vše chráněné, ale nejde webový štít nevíte co mám dělat?Má zkusit jiný antivirus přenést z flash disku..? děkuji

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hutlik007*
hodnocení

0x

a jak se ten antivirus jmenuje?
prosím ještě napište jméno systému

shaki*
hodnocení

Avast.Free antivirus

hutlik007*

zkuste otevřít ikonu u hodin a v kartě schrnutí (karty jsou na levém boku) , jestli tam bude , stiskněte
tlačítko opravit

shaki*
hodnocení

Klikla jsem na to a je to jak němý nejde to opravit jako bych vůbec neklikala.Jsem teď na jiném počítači si říkám jestli si nemám pomocí flash stáhnout jinej ..:/

ahasver4*
hodnocení

0x

Mohu se zeptat odkud jste ten antivirus stáhla?A když ho odinsalujete,tak potíže pominou?

shaki*
hodnocení

To už nevím kde jsem ho stáhla.Myslím ,že jsem ho včera odstranila ze složky ten antivirus a teď tam neni žádná ikona odstranit..:/ asi si stáhnu jinej antivirus pomocí flash disku ..:/ jinak opravdu se v tom nevyznám..

ahasver4*

Neodpověděla jste mi na otázku zda potíže zmizely.Přípojíte se na síť?A když se podíváte..Start...Ovládací panely...Programy ...už tam není?

shaki*
hodnocení

Prominte ..ano není už tam ta složka v programech..A stále se nemohu připojit k internetu píše to že nelze navázat spojení.

ahasver4*

Tak to bych řekl,že s tím antivirus nemá nic společného a chyba bude někde jinde...Nemáte možnost připojit jiné PC?

doplněno 24.09.11 11:27:

Popřípadě bych zkusil obnovu systému.Jaký máte OS?

shaki*
hodnocení

Máme doma 2 počítače jeden ze kterého teď píšu a druhý v dětském pokoji.A máme je propojený jednou šnůrou a tady ten počítač běži ..

ahasver4*

Ta jedna ,,šňůra,,mě děsí...:)Předpokládám,že máte router,taková blikající krabička,a z ní vedou dvě ,,šňůry,,ke každému PC?

doplněno 24.09.11 11:37:

Chybí mi tam - jedna ke kažému PC...

shaki*
hodnocení

: D samozdřejmě ;))

ahasver4*

Typ routeru?nemáte náhodou jednu zapojenu omylem do zdířky na TV?Taky se to tu stalo...

shaki*
hodnocení

nn to nemám dívala jsme se ;)

hutlik007*

bude s tím možná trochu problém , ale měla byste to zvládnout
stáhněte toto slunecnice.cz/...in-portable/

potom nainstalujte na flash disk
dále stáhněte toto files.avast.com/...
a zkopírujte na flashku . vypněte problémový počítač .
zapněte ho a při načítání Windows držte tlačítko pro spuštění
(mělo by dojít k chybě a počítač se vypne)
znovu spustě počítač . zobrazí se černobílý text s volbou . jak
spustit windows . zvolte "nouzový režim"
přihlaste se a tabulku (měla by se zobrazit) potvďte OK
v Tento počítač nebo Počítač otevřete flashdisk a z něj aswclear.exe
stiskněte smazat nebo delete (pozor! pokud jste nstalovala do jiného než výchozího
adresáře , nalistujte jej . obsah zvoleného adresáře se vymaže!)
po ukončení nástroj zavřete a z flashdisku otevřte ClamWin Portable
a v ní ClamWin Portable.exe (to .exe se možná nezobrazí)
odtud můžete počítač oscanovat na přítomnost virů
po skončení vypněte počítač . znovu ho zapněte a zkuste , zda funguje internet
dobrý antivir je avira : http://www.slunecnice.cz/sw/antivir-pe/
hotovo .

shaki*
hodnocení

Děkuji snad to dokážu ,ale nejsem si jistá..)

ahasver4*

Samozřejmě dělejte co uznáte za vhodné,jen si myslím,že Obnova systému by byla rychlejší a jednodušší.Ale je to Vaše PC,tak Vám pomáhej všichni svatí,,,:)

shaki*
hodnocení

tak jsem odinstalovala..ale asi jsem zjistila ,že je chyba jinde někde v připojení..protože internet pořad nejde a to jsem ani nenainstalovala antivirus..:/

ahasver4*

Neskusila jste prohodit ty ,,šňůry,,?:)

shaki*
hodnocení

no nezkoušela ..:) mmt

dzordz*
hodnocení

0x

Tohle mi připomíná poradte.cz/...

Jestli je antivir nainstlaovaný a zapnutý, ale webový štít neběží, pak asi to bude důvodem, proč vás to nepustí na internet.

ahasver4*

To jo ale madam tvrdí,že Avast úspěšně odinstalovala...

dzordz*

Já čtu, že ho včera odinstalovala a že teď antivirus běží, ale neběží webový štít. A že byl odstraněn ze složky, snad pomocí shift+delete? Nevím no.

shaki*
hodnocení

tak se mi podařilo odinstalovat avast..ale internet stale nelze připojit myslím, že chyba bude někde v modulu usb ..nebo fakt já už nevím..jinak děkuji za každou radu ;)

ahasver4*

Nepomohla ani ta výměna kabelu?Přece jste to šla zkusit,nebo se mýlím?:)Jaký že to máte OS?Pokud to před tím šlo,neinstalovala jste těsně před tím nějaký prog?Zkuste tu Obnovu,ta zachránila už hodně PC..:)

shaki*
hodnocení

obnovu jsem zkusila včera a napsalo že nebyla uspěšně dokončená tak já nevím ...://

ahasver4*

Začínám se bát,že tam sedí někde nějaká virová potvora.Umíte použít SuperAntiSpyware?V nouzovém režimu?

shaki*
hodnocení

nn to jsem nepouživala..fakt nevím včera mě najednou vyplo spojení na net a u antivirusu se objevil žlutej trojuhelnik ,že je muj režim málo chráněn..tak jsem dneska v nouzovým systému odinstalovala avast antivirus ..ale net stejně nejde obávám se že je něco se šnůrou ,ale je zajimavý ,že v obyváku net běží ..:/

ahasver4*

No,možná je chyba ve mě,možná se špatně ptám,tak ještě jednou...Zkusila jste ty kabely prohodit?

shaki*
hodnocení

to určitě ne ..zkusím ;)

ahasver4*

Pokud Vám nepůjde net i po přehození kabelů,tak si na flešku stáhněte z toho druhého SuperAntiSpyware,nainstalujte a spusťte v nouzovém režimu.Vyčistit,zrestartovat.

dzordz*

Zkusil bych tři, možná čtyři věci.

Ovládací panely -> Síť a internet -> Možnosti internetu -> záložka Připojení -> dole Nastavení místní sítě, pokud je zaškrtnuto Proxy, tak zrušit.

Nástroje pro správu -> Služby, pokud je v seznamu něco v souvislosti s avastem, tak kliknout pravým a zastavit.

Ovládací panely -> Systém -> Správce zařízení, pokud tam je něco relevantního, nerozpoznaného s vykřičníkem, zejména mezi síťovými adaptéry, tak odebrat.

Pak zkuste, jestli to už funguje. Jestli ne, tak ještě Start -> Spustit, zadat netsh int ip reset resetlog.txt a enter. A pak restart.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]