Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na menu v html?

Od: martinus* odpovědí: 9 změna:

Ahoj lidi, chci si vytvořit svoje vlastní webové stránky na všem nezávislé, ale mám potíže s vytvořením menu. Když chci přes php kód menu vložit do všech stránek, vy výsledku se mi menu nikdy nezobrazí. Nevíte někdo jak na to? Děkuji moc..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Něco konkrétnějšího, ukázka stránky, příklad kódu?

Nefunguje vložení menu do stránek nebo nefunguje ani stránka, obsahující jen menu samotné?

martinuss
hodnocení

Menu mám vytvořené jako samostatnou strábnku "menu.html", ale don stránek ji nemůžu vložit přes php kód. Když ten kód zadám, tak se menu vy výsledné stránce neobjeví.

hm*

A nešlo by stránku rozdělit na rámečky a do jednoho to menu dát? Normálně, bez PHP, když je to html.

martinuss
hodnocení

no jo, ale až těch stránek bude víc, tak to pořád budu kopírovat. a navíc rámy jsou celkem zastaralý a trvají dlouho, než se načtou

hm*

Jak, víc stránek - kopírovat? To menu by přece v rámu zůstalo. Jinak rámy se sice možná už moc nepoužívají, ale jestli jsou nebo nejsou zastaralý, to bychom mohli polemizovat; html je v tom případě taky zastaralý. A načtení rámů není nijak zdlouhavé. Proč by mělo být? Je to určitě mnohem a mnohem rychlejší, než dnešní časté prasečiny javaskriptů a stylů. Ale budiž. Nešlo by tedy jen vložit kód menu (ne jeho celé html) nějakým include (jestli to teda v PHP je)?

dzordz*

Za pomoci těch dalších komentářů to teď už snad chápu správně. Máte statickou stránku a chcete její obsah vložit na vícero místech, aniž byste toho musel moc psát? Takže něco jako tizag.com/..., vložení čehokoli pomocí jednoho řádku kódu?

martinuss
hodnocení

ano, přes include jsem to dělal, ten kód jsem vložil, ale ve výsledku se mi to menu nezobrazilo. nevím proč...

dzordz*

A třeba include jednoduchého plaintext souboru bez html vám funguje? Zkompiluje se serverová část bez chyb, nemáte tam nějaký debugger, kterým by se dalo vstoupit do kódu a krokovat? Nebo třeba umístit výpis chyb někam dolů, pod samotnou stránku?

Jinak se omlouvám, s php asi víc neporadím. U mě by to byla záležitost jedné funkce a pak vložení jednoho řádku do stránky. V php to také vypadá velmi jednoduše a nezáludně, takže opravdu netuším, kvůli čemu se to může chovat nesprávně.

hm*

Dostalo se to menu do výsledného kódu html? Byl to pak formálně správný html?

Zkuste si postup nejdřív na co nejjednodušší stránce, vložte jen nějaký obyčejný text, pak zkuste do prázdné stránky to menu a nakonec menu do normání stránky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]