Nejste přihlášen/a.
Uvažuji o zakoupení malého netbooku a k němu budu potřebovat připojit externí LCD. Obraz by se měl zobrazovat jak na LCD samotného PC, tak i na externím monitoru. Lze nějak nastavit, aby se na externím LCD obraz zobrazoval ve vyšším rozlišení než jaké má hardwarové rozlišení samotný netbook (tedy 1024 x 600)?
Systém bude pravděpodobně Windows 7 Starter, upgrade se mi kupovat nechce a použít třeba Linux nemůžu z důvodu aplikací které na něm pojedou.
Ahoj, jde to bez problemu. Da se nastavit zobrazeni pouze na externim monitoru, duplikat nebo oba monitory pro rozsireni pracovni plochy.
Nastavit rozliseni lze zvlast
Hlavne si dej pozor, aby ten tvuj malej notebook mel nejaky graficky vystup (treba VGA, HDMI nebo jiny).
Casto to tyto ntbky nemaji
Jak píše Honzek viz výše, jde to. Mám to takto zapojené a je to bez problémů. Připojení VGA.
A jde ti nastavit na tom externím monitoru jiné rozlišení? Že to obecně jde je mi jasné, ale netbooky mají plno omezení a co vím tak i ty Windows Starter jsou dost okleštěné.
Jasne ze me jde nastavit na externim rozliseni. Mam teda Win7 premium.
Starter sice neznam, ale predpokladam, ze to umet bude. Toto me prijde jako zaklad - pripojit monitor.
Mozna, pokud by ti tady nikdo neporadil, v prodejne by ti byli schopni poradit, popripade kdyby nevedeli, tak zkusit pripojit. Vetsinou byvaji ochotni. Prece jenom to prodavaji, tak by o tom meli neco vedet
No o to ale právě jde - Starter jsou extrémně okleštěné. Původně tam bylo dokonce i omezení na počet aplikací najednou, co vím tak tam třeba nejde přes systém změnit pozadí na ploše a právě i ohledně externího monitoru jsou nějaká omezení. Proto se ptám na praktické zkušenosti.
Mam teda vysledek
6.) "Podpora dvou a více monitorů neni? K čemu pak takový laciný krám."- Ano to je kámen úrazu. Samozřejmě lze připojit monitor, ale jen jako externí monitor. Tudíž žádné Rozšíření plochy.
viz. forum.zive.cz/...
-
Dále nepochodíte, pokud si pracovní plochu budete chtít rozšířit o další monitor. U netbooků, jejichž výhoda spočívá právě ve vysoké mobilitě, a které mají malé displeje (nejčastěji kolem 10 palců), se využití druhého monitoru nebo projektoru přitom zcela jasně nabízí.
viz. dsl.cz/...
Takze nejspise nepujde rozsirit, aby byla prac plocha na obou soucastne.
Ahoj. Jde to nastavit všechno i na Win7 Starter. Mám to ověřeno, taky mám netbook s Win7Starter. Mě to jde připojit na monitor 22 palců s rozlíšením 1680x1050 a je to všechno v pořádku. Kdyby jsem chtěl, aby se zobrazoval obraz i na netbooku současně, tak to taky jde, ale s omezením na velkým monitoru, t.j. je tam menší rozlíšení. S pozdravem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.