Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netbook a externí monitor

Od: petr123* odpovědí: 7 změna:

Uvažuji o zakoupení malého netbooku a k němu budu potřebovat připojit externí LCD. Obraz by se měl zobrazovat jak na LCD samotného PC, tak i na externím monitoru. Lze nějak nastavit, aby se na externím LCD obraz zobrazoval ve vyšším rozlišení než jaké má hardwarové rozlišení samotný netbook (tedy 1024 x 600)?

Systém bude pravděpodobně Windows 7 Starter, upgrade se mi kupovat nechce a použít třeba Linux nemůžu z důvodu aplikací které na něm pojedou.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

1x

Ahoj, jde to bez problemu. Da se nastavit zobrazeni pouze na externim monitoru, duplikat nebo oba monitory pro rozsireni pracovni plochy.

Nastavit rozliseni lze zvlast ;)

doplněno 21.09.11 09:31:

Hlavne si dej pozor, aby ten tvuj malej notebook mel nejaky graficky vystup (treba VGA, HDMI nebo jiny).

Casto to tyto ntbky nemaji

hankauk*
hodnocení

0x

Jak píše Honzek viz výše, jde to. Mám to takto zapojené a je to bez problémů. Připojení VGA. *palec*

petr123*
hodnocení

A jde ti nastavit na tom externím monitoru jiné rozlišení? Že to obecně jde je mi jasné, ale netbooky mají plno omezení a co vím tak i ty Windows Starter jsou dost okleštěné.

honzek*

Jasne ze me jde nastavit na externim rozliseni. Mam teda Win7 premium.

Starter sice neznam, ale predpokladam, ze to umet bude. Toto me prijde jako zaklad - pripojit monitor.

Mozna, pokud by ti tady nikdo neporadil, v prodejne by ti byli schopni poradit, popripade kdyby nevedeli, tak zkusit pripojit. Vetsinou byvaji ochotni. Prece jenom to prodavaji, tak by o tom meli neco vedet :)

petr123*
hodnocení

No o to ale právě jde - Starter jsou extrémně okleštěné. Původně tam bylo dokonce i omezení na počet aplikací najednou, co vím tak tam třeba nejde přes systém změnit pozadí na ploše a právě i ohledně externího monitoru jsou nějaká omezení. Proto se ptám na praktické zkušenosti.

honzek*

Mam teda vysledek

6.) "Podpora dvou a více monitorů neni? K čemu pak takový laciný krám."- Ano to je kámen úrazu. Samozřejmě lze připojit monitor, ale jen jako externí monitor. Tudíž žádné Rozšíření plochy.

viz. forum.zive.cz/...

-

Dále nepochodíte, pokud si pracovní plochu budete chtít rozšířit o další monitor. U netbooků, jejichž výhoda spočívá právě ve vysoké mobilitě, a které mají malé displeje (nejčastěji kolem 10 palců), se využití druhého monitoru nebo projektoru přitom zcela jasně nabízí.

viz. dsl.cz/...

Takze nejspise nepujde rozsirit, aby byla prac plocha na obou soucastne.

atti022*
hodnocení

0x

Ahoj. Jde to nastavit všechno i na Win7 Starter. Mám to ověřeno, taky mám netbook s Win7Starter. Mě to jde připojit na monitor 22 palců s rozlíšením 1680x1050 a je to všechno v pořádku. Kdyby jsem chtěl, aby se zobrazoval obraz i na netbooku současně, tak to taky jde, ale s omezením na velkým monitoru, t.j. je tam menší rozlíšení. S pozdravem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]