Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pripojit na router?

Od: ptacnik* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, mam na routeru napsane IP: 192.168.1.1 , ale nevim jak se na nej pripojit. Potrebuju totiz pripojit novy notebook a nejde mi to, na starem to slo :) kdyz jsem zmackl na routeru tlacitko restart tak to nic neudelalo. Kdyby byl nejaky presny postup nebo neco v cem jsem se mohl splest dejte prosim vedet. Dekuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

0x

192.168.1.1 - toto cislo si napis do weboveho prohlizece, tim se dostanete na uvodni stranu, po zadani jmena a hesla admin admin, se dostanete do routeru. Tam si najdete nejakyho pruvodce nastavenim, pokud tam je, pokud ne, tak si myslim, ze s vasemi vedomostmi se vam to bohuzel nastavit nepodari :) Kdyztak se dal ptejte

ptacnik*
hodnocení

moje vedomosti okolo teto veci jsou mizive, jenze napsat to cislo do prohlizece jsem delal i predtim , protoze jsem to vycetl z mnoha starsich clanku, a nic mi to nenajde.. :(

honzek*

A navod od toho routeru mas? Ono totiz to cislo nemusi byt ta prihlasovaci adresa.. Vyrobci nas maji za moc velke borce.

No a jinak pokud jsi to koupil, je jeste moznost, ze jsi k tomu dostal instalacni (nastavovaci) CD, na kterem je pruvodce nastaveni...

ptacnik*
hodnocení

no, prave ze ty papiry od toho nemam jelikoz u toho jak se to instalovalo jsem nebyl , nekde mozna budou ale najit je nemuzu. Taky jsem cetl o restartu routeru a nasledovnem znovu vyplneni. jenze kdyz zmacknu na routeru tlacitko restart tak to nic neudela :)

Tu adresu muisíš napsat na tom PC, který je k routeru připojen drátem!

ptacnik*
hodnocení

ano to taky delam :)

ptacnik*
hodnocení

nasel jsem nejaky papir a povedlo se mi dostat na tu stranku stranku..co bych mel delat ted :)

Otazka je, jak chcete novy pocitac pripojil. Pokud kabelem, tak nemusite na routeru nic nastavovat (zvlast pokud na nem mačkáte tlacitko RESET (toto se uz odnaucte - reset je na vyresetovani do tovarniho nastaveni. Vse co na nem je nastaveno vy tim resetem vzdy vymazete)

Pokud ho chcete pripojit bezdratove, tak musite do sekce WLAN (nebo WIFI nebo Wireless LAN) a tam povolit bezdratove vysilani. Take to po vas bude chtit vyplnit SSID (nazev site) a zabezpeceni (pro zacatek nechte nezabezpecenou, abychom vubec vyzkouseli funkcnost a napojeni).

V notebooku pak staci zapnout bezdratovy adapter, vyhledat site, pripojit a tradá.

PS: vše by bylo jednodušší, kdybyste napsal přesný typ routeru. Potom Vás můžeme navést zcela přesně.

ahasver4*
hodnocení

0x

yakub byl rychlejší,drž se jeho rad a musí to klapnout.Hodně lidí dělá při dotazu stejnou chybu,neposkytne dost údajů potřebných k řešení.Tady třeba je typ routeru důležitý...:)

montrey*
hodnocení

0x

otevři start. Spustit - napiš CMD...

otevře se ti příkazová řádka... zde napiš ipconfig -all... pokud is připojen drátem tak si najdi připojení drátem a u něj si přečti výchozí brána opiš adresu do webového prohlížeče. Dál už postupuj podle instrukcí routeru.

* pokud si přes wifi to stejný, ale najdi si připojení wifi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]