Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny, už nějaký ten pátek mám na druhém počítači operační systém Xubuntu 11. Zvykl jsem si na něj, ale jediné, co mi zde chybí, je Internet Explorer. Mám svoje stránky a IE je pro mě životně důležitý, protože stránky tam testuji a nebaví mě kvůli tomu chodit na první počítač, kde je Windows.
Co jsem udělal - nainstaloval jsem si přes Centrum softwaru pro Ubutnu rozšíření Wine tak, že jsem si přidal ho do zdrojů softwaru.
Instalace se podařila s úspěchem.
Poté jsem zkontroloval, zda-li tam mám cabextract a ten tam je
Tak jsem si z oficiálních stránek stáhl IEs4Linux, konkrétně verzi 2.99. Dle jednoho návodu jsem ten balíček tar.gz uložil na plochu a spustil terminál.
Zadal jsem do něj cd /Desktop - vyjela chyba, že adresář neexistuje. Tak jsem místo desktop zadal Plocha a to už bylo správně.
Poté jsem napsal /Plocha$ tar -xvvzf ies4linux-2.99.0.tar.gz
Pak to extrahovalo ten archiv.
Poté jsem zadal bencikovi@POKOJIK: /Plocha$ cd ies4linux-2.99.0 a pak bencikovi@POKOJIK: /Plocha/ies4linux-2.99.0$ ./ies4linux.
Spustilo se okno, kde jsem si mohl vybrat jaké verze instalovat. Tak jsem si nechal zaškrtnutou šestku, nechal jsem zaškrtnutý Flash Player 9 a zaškrtl jsem si, aby mi to vytvořilo zástupce v Menu. Instalace vypadal že jede, protože to stahovalo instalační soubory a najednou se to ukončilo. A tady je ten zádrhel. Zástupce nikde nevidím.
Měl jsem ale stále otevřený terminál a tam mi to napsalo " IEs4Linux 2 požaduje novější verzi Wine (0.9.x). Zřejmě máte starší verzi (wine-1.3.28). Doporučujeme nainstalovat nejnovější verzi z < http://winehq.com>."
Tak a co teď? Staré Wine instalovat by asi nebylo dobré, na internetu, co jsem tak bleskově hledal, tak jsem ho stejně neviděl, tak se proto vás kolegů rádců ptám, co dál?
Díky za všechny smysluplné odpovědi. Béňa
V /.ies4linux nebo home/.ies4linux to nainstalované není?
Jestli to nejde kvůli novému wine, tak buď zkusit spouštět IE přímo z instalace windows nebo z nakopírovaných souborů, nebo virtualbox a v něm nějakou minimalistickou instalaci xp.
Díky za odpověď. Tak co jsem koukal, tak žádná taková složka nikde není.
Ještě zkusím najít staré Wine, ale to nechám na zítřek.
Co myslíte tím spuštět IE přímo z instalace windows?!
Virtualbox mám jako nejkrajnější řešení /když nepočítám lítání z jednoho na druhý počítač/.
No, že tam ta složka není vidět ještě neznamená, že tam není Složky s tečkou na začátku (třeba i /.wine) ve výpisu obvykle nejsou uvedeny, zkuste se do ni přepnout ručně, nebo ls -a (vypíše i skryté).
Spouštěním přímo z windows jsem myslel to, že máte multiboot, nainstalované windows a v nich IE, který spustíte z linuxu přímo přes wine. Většina programů takhle funguje i bez instalace, některé potřebujou wine trochu nastavit, ale pak fungují taky. IE jsem tedy ještě nezkoušel.
Pokud vám stačí jedna verze, tak místo IEs4linux můžete klidně zkusit do wine nainstalovat tu obyčejnou win instalačku, samotnou.
Tak adresář jsem našel, ale obsahoval pouze stažené soubory IE6 a instalační EXE IE7 + CAB archivy. Složku jsem smázl.
Do Wine jsem zkusil nainstalovat IE7 - instalace nešla /a to jsem zakázal stahovat aktualizace/, IE8 se podařilo nainstalovat /opět zakázány aktualizace/. Po instalaci jsem dal Restartovat později, Xubuntu jsem nechal chvíli běžet a pak ho restartoval. IE8 jsem si musel spustit růčo - přes "Nabídku Start"jsem si najel na Wine-Procházet disk C: a v C:Program FIlesInterent Explorer jsem spustil iexplore.exe. Načetla se mi domovská stránka Winehq. Říkal jsem si, dobrý. No ale jenže jsem chtěl zadat do adresního řádku www.seznam.cz a nic. Změnit domovskou stránky šlo, tak jsem si nastavil http://77.75.76.3/. Na stránky se budu muset připojovat tak že si budu muset do vyhledávače Seznam zadat adresu a pak si kliknout na přechod. Ale jakštakš to funguje, jen je člověk trošku svázán. Kdyžtak zkusím experimentovat ještě nějak s tím Wine.
Díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.