Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tagy, co to je?

Od: babkazov® odpovědí: 13 změna:

Setkala jsem se se slovem tagy. Přesně "rychlé tagy" Co to je, k čemu to je?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Vkládám odkaz, kde je to přesně a srozumytelně popsáno:

adaptic.cz/...

cocinkamichalka*

Hanher má samozřejmě pravdu, já připojím ještě další význam slova "tag"- jsou to sprejerské "podpisy", čmáranice :)

google.cz/...

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Tag je z angličtiny - štítek. Tím se označují klíčová slova, která pak zjednoduší vyhledávání. Zde na Poraďte pomáhá např. hledaný výraz, jinde jsou to tyto tagy.

hanher*
hodnocení

0x

Mrkněte do odkazu, podívejte se na klíčová slova, a na čtvrtý výsledek hledání:

http://jdem.cz/rax93

hodnocení

Děkuji, neumřu hloupá. *pusa*

cocinkamichalka*

Já jsem se taky poučila - protože ačkoli jsme ve škole základy webu měli, tak pod slovem "tag" jsem si vybavila opravdu jenom ty sprejery :-D

naihonn*
hodnocení

0x

Tag je kupříkladu ale i hra na honěnou. No jo, někdy se ukazuje, jak malý počet slov angličtina má, tak si holt pomáhá tím, že jedno slovo znamená hromadu věcí.

*frajer*

To jsem si do nedávna taky myslel, ale angličtina má málo slov v "oběhu" , ale celkového množství slov má 3x tolik co čeština.

naihonn*

Něco takového jsem kdysi slyšel, ale myslím, že je to blbost. Už i jen proto, že angličtina nemá takové možnosti zdrobnělin jako čeština. Další podstatnější rozdíl bohužel je, že u češtiny to moc neodhadneme, protože slovníky se dělají v podstatě jen pro spisovnou češtinu. To nemluvím o tom, že u angličtiny do toho počítají všechno, co bylo přejato z cizích jazyků, to u nás taky ne, aspoň pokud vím. Je tedy otázkou, kdyby se u obojího porovnávalo stejné, jak by to dopadlo. Jestli se někdy jednou dočkáme opravdového výkladového slovníku češtiny, tak budeme možná dost překvapení. Zpátky k těm zdrobnělinám, třeba podle wikipedie se píše, že čeština má na 300 000 slovních kořenů. To asi se zdrobnělinami nepočítá, že? Takže zkrátka záleží i na ůhlu pohledu. Když už by se řeklo, že má angličtina víc slov, pořád by podle mě platilo, že čeština je jazykově mnohem bohatší.

doplněno 18.09.11 22:26:

Ou, dostalo se mi tam ů místo ú, to ale spíš než gramatická chyba bude, že jsem si je spletl na klávesnici. *smich*

dzordz*

Ta samá wikipedie tvrdí, že angličtina už překročila jeden milion a rozrůstá se tempem 8500 ročně *nevi*

naihonn*

To je právě ten rozdíl toho, co se do toho v obou jazycích počítá. Angličtina z logických důvodů přejímá z cizích jazyků opravdu ve velkém stylu díky přistěhovalectví. Ale bez obav, všichni je brzy doženem, až nás Čína zaplaví nejen ekonomicky.

*smich*

dzordz*

No nevím, standardní čínština jenom 65 tisíc :P

hodnocení

Jééé, už jsem se na odpovědi nepřišla podívat, vzala jsem to za vyřešené, ale moooc pěkná diskuze se tady rozeběhla. :) Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]