Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší RPG hry - poraďte!

Od: verkaberka15* odpovědí: 6 změna:

Ráda hraji RPG hry. Hrála jsem pouze Oblivion. Pak také World of Warcraft. U oblivonu se mi líbila možnost svého domu a různé chození po mapě. U WoW se mi zase líbilo vaření u ohně, rybaření, sbírání rostlin atd. Není takovýhlech her více? Přemýšlela jsem o gothic, ale jsem holka, a ráda hraju jako postava ženy. To samé třeba o zaklínači atd. Chtěla bych vaše názory a tipy her. Můžou to být klidně mmorpg ke stáhnutí i samotné ke koupení. Chci pouze dobrou grafiku a možnost ýt volný.
PS.: Nepište mi sem hry jako The Sims. Chci hry kde chodím šipkami a bojuji. ;)
Díky za všechny tipy :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cronaldo*
18.09.11 15:09
hodnocení

1x

Metin2 ;)

dzordz*
hodnocení

1x

Morrowind (TES 3) byl dle mého názoru lepší než Oblivion (4), nedávno vyšel soubor modifikací, kompletně upravujících hru do podoby, kterou dnešní technologie a hardware umožňuje, jako Morrowind 2011. S tím různým přežíváním a sbíráním atd třeba Risen, hrál jsem to chvilku, takže nevím, jak se to pak vyvine, ale údajně to je docela hardcore. Nebo také Drakensang, méně známý projekt od Němců, prý také hodně precizní.

Co můžu určitě doporučit je všechno od BioWare, tedy Dragon Age (trochu více konzolový, zejména dvojka, ale hloubkou postav, příběhem, prostředím a zážitkem nesrovnatelný), Mass Effect (stylem obdobné, ale scifi a více zaměřené na průzkum), SW KotOR (založeno na d20 systému a star wars, taky hodně povedené). No a jestli se vám líbí systém AD&D, tak samozřejmě celá jejich série, Baldur’s Gate, Icewind Dale (tyhle dvě nejlépe s modifikací Tutu, která je dovolí používat s nejnovějším enginem BG2 a novějšími pravidly), Neverwinter Nights (ty už jsou podle třetí edice, respektive 3.5). Ty už nejsou na šipky, jsou klikací, BG je více o volnosti a vlastních rozhodnutích, ID více o bojích a NWN je 3D a méně upovídaná. Každopádně jsou všechny velmi propracované, rozsáhlé a nezapomenutelné.

Z AD&D pak ještě Greyhawk - Temple of Elemental Evil, který je podobný těm předchozím, ale více taktický, nedá se hrát realtime a je to v podstatě jeden obrovský dungeon. A poslední, kterou bych zmínil je Dungeons & Dragons Online, která je free (ale po čase se změní docela v grind, aby se získal přístup do všech lokací, jinak předplatitelé to mají mnohem jednodušší a příjemnější), založená na 3.5e, která je upravená tak, aby to fungovalo víceméně vyváženě (mana, která se doplňuje jen při restu atd), je to jedno velké město a asi desítka vesniček, k tomu řada venkovních lokací na mlácení a pak stovky (doslova) questů-dungeonů, které jdou plnit sólo nebo s partou, na různé obtížnosti. Osobně se mi líbí víc než WoW, je mnohem atmosféričtější, zejména pak v těch dungeonech, povolání jsou zajímavější, postavy se dají více přizpůsobit podle svých představ, lidi v partě používají voice chat, jsou přátelštější a tak. Na druhou stranu pro nováčky je složitější a vyžaduje strávit nějaký čas přípravou a plánováním, a po praktických zkušenostech první nebo i druhou postavu stejně smažete a uděláte ji znovu a lépe. UI by v něčem taky mohlo být víc friendly. A také existují jen americké servery, pingy pro hraní jsou ok, ale jejich hlavní špička začíná až po půlnoci u nás, v ostatní denní dobu je tam lidí méně (ale pořád dost).

No a nakonec 11.11. vyjde Skyrim (TES 5) :)

fesak*
hodnocení

0x

Dragon nest ,je to velmi dobré.

pamucha
hodnocení

0x

Ono záleží na tom co chceš. Pro mě byly nejlepší RPG hry ty z 90. let (čtverečkové dungeony), jako je například Stonekeep, Ishar, Eye of the Beholder, apod. Dneska po nich ale bohužel neštěkne ani pes, ale jejich výhodou je zase skutečnost, že si je můžeš stáhnout a zahrát i na slabém počítači.

To samé platí o takzvaných flashovkách, které jsou zdarma a hrají se přímo v prohlížeči (viz. třeba Granny Strikes Back nebo Defend Your Nuts). Ty jsou také zdarma, ale jsou mnohem jednodušší a není to klasické chození a střílení.

Pokud jde o hry z poslední doby, tak asi nejlepší je dneska Zaklínač 2, případně i Gothic 3 a 4 stojí za hraní. Tam ale nehraješ za holku. Já se jinak osobně velmi těším na pokračování skvělého Diabla (Diablo 3), které snad vyjde letos nebo začátkem příštího roku.

rs*
hodnocení

0x

Z toho, co píšeš, je jasným favoritem pouze MMORPG Runescape, která běží v Javě. Holkám se to, pokud vím, vždycky líbilo. :D

rs*
hodnocení

0x

Kdybys náhodou měla zájem, napiš na mail triniti17@seznam.cz, všechno bych ti klidně vysvětlil. :o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]