Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový notebook

Od: alexandr147* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl bych vás požádat o pomoc s váběrem novího notebooku.Samozřejmě že si zvládnu najít notebook na internetu sám ,ale chtěl bych opravdu za své peníze kvalitu a výkon.Tento notebook má být k používán hlavně ke škole (office balíček,AutoCAD,AutoDesk,AutoCAD 3D).Moje představy jsou takovéhle:

1)procesor Intel core i5 ( myslím že silnější nebude třeba)

2)RAM minimálně 4GB ale použiju určitě i 6-8GB

3) výdrš tak 3.5 a více hodin

4)Kvalita - to se težko odhaduje ale pokud možno tak aby ten notebook vydžel aspoň ty 4-8 let

5)grafická karta - Tady bych ocenil kdyby byla jedna grafika velmi silná na hry ( na hry jako dragon age origins LOTRO,nfs wolrd a lepší ) a jedna integrovaná - šetřila by energii

6)cd-rom podmínka , a ocením 2krát 3.5mm jack na microfon a sluchátka

Teď ten nejdůležitějčí atribut a to je cena ... víc než 17 000 kč určitě ne .. a v nejlepším kdyby se dal za tuhle cenu koupit na alze

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hehe..tvé požadavky by asi nesplníl ani macbook ve výbavě kolem 55tis...

Pokud bude výkonná mašina zapomen na nějakou delší výdrž, znaméná i o dost větší teplo které mnohem rychleji degraduje součástky.. přinejmenší za cca 4 roky bude HW tak daleko že jej bude jen těžko rozdýchávat..

A aby to bylo na alze, to bypovídá o všem..

A pardon za příspěvek neradivého charakteru

doplněno 16.09.11 20:34:

Disk tě bude brzdit..grafiky se nezajimám... 7200rpm je o něčem a ssd je luxusní pošušnáníčko..

Vím co vydrží apllácké polykarbonátové unibody tělo i hliníkové unibody a z okolí vím jak se chová levný plast u výkoných přenosných mašin.. to teplo jej likviduje..

Pokud ti jde CAD app tak ti stačí i3 ale rovnou 8 GB ram... nevím jestli budeš modelovat pastelky anebo letadlový motor ale 8 je minimum.. i v případě widlí větší ram znamená menší swap a v případě pomalého disku zrychlí sestavu..

nakonec HP ne..

A to co udělali s touchpadem.. to je největší zvěrstvo od upalování čarodějnic... takový malý zmetek a a ještě na kraji...

Patří k malé skupině lidí co nemají rádni externí myše, neb někdy není povrch anebo na ně ani není místo..pracuji s touchpadem i v cadu..ale to pouze v rámcí/díky macbookovému touchpadu který naneštěstí do dvou let všichni výrobci okopčí a nasadí na své pixly..

Jinak popis baterie 6ti článková...úžasné.. má tam být jasně napsano třeba 70Wh ... netuším přesně jak je to s cenami ale doporučím spíše www.alfa.cz hlavně v rámci jednání záruk není alza moc slavná alespon co jsem četl..

alexandr147*
hodnocení

Tím bych si nebyl tak jistej ... třeba teď jsem narazil na alza.cz/... a ten by ty požadavky částečně splňoval ... ale díky za odpověď ;)

alexandr147*
hodnocení

Aych to upřesnil ... nastoupil jsem do 1. ročníku strojařiny ( konstruování s podporou pc ) a hledám nějaký pc který by mě aspoň na ty 4 roky vystačil a nějaká ta hra se na tom dala hrát

dzordz*
hodnocení

2x

Jak říká hangár, takováhle výdrž ani náhodou. A penízky taky budete muset asi trochu přitlačit.

Vzhledem k popisovanému nasazení, kdy cad bude na grafiku a paměť víc náročný než zmiňované hry, budete opravdu potřebovat něco docela silného. Na rýsování taky lépe 17 displej, pokud nemáte přímo externí monitor. Takže to prostě bude velká těžká kráva, která sice půjde přenášet, ale třeba celou cestu autobusem vám nevydrží. 3D aplikace na baterky už vůbec, to bude tak 80 minut maximálně.

Ono to pár let vydrží, můj ntb (MSI) je teď starý přes tři roky a funguje (až na jednu hardwarovou poruchu, ale to byla náhodná vada, nechce se mi platit oprava, není to pro funkci příliš podstatné) i vypadá stále jako nový. Jednu chvíli jsem měl půjčený velmi starý kancelářský IBM, ještě s P3, snad 800MHz a 256MB RAM, i po takové době stále spolehlivý a funkční. Když ten váš bude výkonem aktuálně mírně nadprůměrný, tak i za ty čtyři roky si na něm zahrajete snad všechno, jen budete muset postupně ubírat detaily.

Konkrétní model vám neporadím, ale určitě vyberte, co byste chtěl, a až pak prodejce. Objednávku v takovéhle ceně vám doručí zdarma kamkoli.

alexandr147*
hodnocení

Mohl bysjte mě prosím vás napsat zhruba jaké parametry budou potřeba na ten AutoCAD pro strojaře? díky

dzordz*

Joo to já nevím, to se budete muset zeptat strojaře :)

Kámoš strojař je a co sem slyšel (a občas viděl), nějakou součástku uděláte na čemkoli, ale až tam bude turbína, motor nebo celý auto, tak i na hodně silných stolních počítačích začínaj lidi snižovat kvalitu a vypínat nepotřebný věci.

doplněno 16.09.11 20:42:

Jestli budete mít možnost dokoupit třeba druhý paměťový modul nebo nahradit 4+2 za 4+4, tak to udělejte. Viz doplnění odpovědi nahoře.

sas*
hodnocení

0x

Nečetla jsem požadavky, jen to, že chcete dobrý notebook za dobrou cenu. V tom případě navrhuji HP Pavilion g6. Osobně ho taky mám a jsem spokojená. :) Nicméně office apod. si musíte dokoupit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]