Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi router - co je to

Od: 222hel* odpovědí: 8 změna:

Používám dva PC v domě připojené jsou na modem a na střeše je parabola -přijímací.

Snad jsem to napsal dobře. Nyní mám možnost Wifi router. Nabídka od společnosti, která instalovala internet.

Jaký je rozdíl? Od společnosti jen slyším, že by to bylo lepší a rychlejší a různé anglické názvy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klusik*
hodnocení

2x

Spíš bych řekl, že budete mít switch nebo router u vás "v pokoji", který je připojen na střechu na anténu - kde buď bude další router, anebo jen kablem stáhnuté dolů do bytu.

Wifi router je běžný router, akorát umí wifi. A router je zařízení, které vezme jednu síť (např. internet) a rozhodí ji po baráku jako lokální síť (odborníci prominou záměrné zjednodušení). Nebýt routeru, musel byste mít na každý počítač zvláštní "internet" a anténu atd.

Pokud máte dole "modem" a nahoře anténu, tak je to zajímavé řešení, které jsem prakticky ještě neviděl. Ale použil bych ho jen v případě extra slabého signálu GSM či přes co jste připojen. Ale v takové případě bych vůbec nepoužíval GSM, prostě anténa je fajn, ale signál je lepší ;) ;)

Jak to tedy máte? ;)

doplněno 15.09.11 13:21:

Jo, tak to bude připojen k nějaké krabičce a ta teprve bude distribuovat dál. Ale v tom případě router máte. Jste připojen přes Wifi? Nebo kam se ta anténa na střeše připojuje?

doplněno 15.09.11 13:27:

Ten D-Link je wifi router...

doplněno 15.09.11 13:28:

Takže zpět k vašemu dotazu; máte wifi-router a chtějí vám dát wifi-router... přemýšlím, co tím v tom případě interneťáci u vás chtěli říci ;) ;) ;)

222hel*
hodnocení

Píši název přesně, co jsem slyšel. Nerozumím tomu a proto se nemohu vyjádřit, co vlastně to je.

PC i Notebook ukazují: Připojení k místní síti 100,0 Mb/s

Přikládám tři obrázky.

doplněno 15.09.11 13:24:

Ze střechy je kabl stažen dolů do pokoje.

doplněno 15.09.11 13:26:

Anténa - parabola na střeše není nikam připojena, přijímá signál vzduchem.

Wifi router - co je to
222hel*
hodnocení

Druhá strana Modemu

Wifi router - co je to #2
222hel*
hodnocení

To je na střeše

Wifi router - co je to #3

Není D-link DAP 1150 jen APčko?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Wi-fi router je pro bezdrátové připojení PC nebo NB. Obvykle se k němu dají připojit dvě PC drátem a v podstatě jakékoli množství zařízení bezdrátově. Takže pokud potřebuješ nebo budeš potřebovat bezdrátové připojení, jdi do toho. Ovšem drát je drát.

222hel*
hodnocení

To jsem se chtěl dozvědět od někoho, kdo tomu rozumí.

Proč mi nabízejí, že vše předělají na Wifi Router, je to lepší a rychlejší a pod.

doplněno 15.09.11 19:58:

Doma mám PC a Notebook oba připojeny ke stávajícímu Modemu, krabice na obrázku. Nic jiného připojit nepotřebuji.

Děkuji za informace a rady

klusik*

Nějaký rychlostní nárůst moc nečekejte, úzké to budete mít (nejspíše) do internetu spíš, než mezi sebou. Pokud máte jen PC, tak je vám (další) wifirouter k ničemu, pokud potřebujete připojit notebooky přes wifi doma, tak je (myslím) jednodušší koupit si v PC-kšeftě nějakého Ovislinka a k tomu je dokumentace, podle které se to dá nastavit (velmi jednoduše, fakt to není žádná věda) ;)

Jinak té nabídce asi nerouzmím ;) ;) Je možné, že vám chtějí vyměnit wifirouter i s anténou, že třeba přecházení na 5GHz síť, ale také to může být jen nějaká obchodní praktika ;) Těžko říci, takhle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]