Nejste přihlášen/a.
Používám dva PC v domě připojené jsou na modem a na střeše je parabola -přijímací.
Snad jsem to napsal dobře. Nyní mám možnost Wifi router. Nabídka od společnosti, která instalovala internet.
Jaký je rozdíl? Od společnosti jen slyším, že by to bylo lepší a rychlejší a různé anglické názvy.
Spíš bych řekl, že budete mít switch nebo router u vás "v pokoji", který je připojen na střechu na anténu - kde buď bude další router, anebo jen kablem stáhnuté dolů do bytu.
Wifi router je běžný router, akorát umí wifi. A router je zařízení, které vezme jednu síť (např. internet) a rozhodí ji po baráku jako lokální síť (odborníci prominou záměrné zjednodušení). Nebýt routeru, musel byste mít na každý počítač zvláštní "internet" a anténu atd.
Pokud máte dole "modem" a nahoře anténu, tak je to zajímavé řešení, které jsem prakticky ještě neviděl. Ale použil bych ho jen v případě extra slabého signálu GSM či přes co jste připojen. Ale v takové případě bych vůbec nepoužíval GSM, prostě anténa je fajn, ale signál je lepší
Jak to tedy máte?
Jo, tak to bude připojen k nějaké krabičce a ta teprve bude distribuovat dál. Ale v tom případě router máte. Jste připojen přes Wifi? Nebo kam se ta anténa na střeše připojuje?
doplněno 15.09.11 13:27:Ten D-Link je wifi router...
doplněno 15.09.11 13:28: Takže zpět k vašemu dotazu; máte wifi-router a chtějí vám dát wifi-router... přemýšlím, co tím v tom případě interneťáci u vás chtěli říci
Píši název přesně, co jsem slyšel. Nerozumím tomu a proto se nemohu vyjádřit, co vlastně to je.
PC i Notebook ukazují: Připojení k místní síti 100,0 Mb/s
Přikládám tři obrázky.
doplněno 15.09.11 13:24:Ze střechy je kabl stažen dolů do pokoje.
doplněno 15.09.11 13:26:Anténa - parabola na střeše není nikam připojena, přijímá signál vzduchem.
Wi-fi router je pro bezdrátové připojení PC nebo NB. Obvykle se k němu dají připojit dvě PC drátem a v podstatě jakékoli množství zařízení bezdrátově. Takže pokud potřebuješ nebo budeš potřebovat bezdrátové připojení, jdi do toho. Ovšem drát je drát.
To jsem se chtěl dozvědět od někoho, kdo tomu rozumí.
Proč mi nabízejí, že vše předělají na Wifi Router, je to lepší a rychlejší a pod.
doplněno 15.09.11 19:58:Doma mám PC a Notebook oba připojeny ke stávajícímu Modemu, krabice na obrázku. Nic jiného připojit nepotřebuji.
Děkuji za informace a rady
Nějaký rychlostní nárůst moc nečekejte, úzké to budete mít (nejspíše) do internetu spíš, než mezi sebou. Pokud máte jen PC, tak je vám (další) wifirouter k ničemu, pokud potřebujete připojit notebooky přes wifi doma, tak je (myslím) jednodušší koupit si v PC-kšeftě nějakého Ovislinka a k tomu je dokumentace, podle které se to dá nastavit (velmi jednoduše, fakt to není žádná věda)
Jinak té nabídce asi nerouzmím
Je možné, že vám chtějí vyměnit wifirouter i s anténou, že třeba přecházení na 5GHz síť, ale také to může být jen nějaká obchodní praktika
Těžko říci, takhle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.