Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Mám dokument, který potřebuji 365x vytisknout, ale pokaždé s jiným datem. Od 1.Ledna až po 31.Prosince. Vypadá to zhruba tak jako na obrázku, možná se ještě něco přidá.
Dotazem je, jde to udělat nějak jednodušeji, než to na každou stránku kopírovat a přepisovat zvlášť ručně? Do toho se mi opravdu nechce. Díky moc za rady. Mimochodem mám Office 2010, ale pokud by to pomohlo, nebráním se nainstalování jiného balíku, třeba OpenOffice.
nevím, jestli můj popis je nejjednodušší, alle funguje. Použijte hromadnou korespondenci. Jako příjemce vyberte existující seznam, který si uděláte třeba v excelu. Tam potom záleží na tom, jestli trváte skutečně na tom, aby to psalo 1. ledna, nebo jestli vám nebude stačit 1.1. pokud platí druhá varianta, tak jednoduše rozkopírujete do sloupečku pod sebou data od 1.1 do 31.12. pokud chcete skloňovat, budete muset zadat měsíc 12x - tj. 1. ledna a rozkopírovat do konce měsíce, pod to 1. února a postupovat dál. Bacha, u září se to bude bránit a pořád to bude chtít dělat formát data, ale to se dá obejít změnou na text. Jo a ten sloupeček nahoře pojmenujte třebas datum, abyste ho potom dokázal vybrat ve wordu podle názvu.
když budete mít seznam, spustíte ve wordu hromadnou korespondenci, konkrétně vyberete dopisy, vyberete příjemce - dáte odkaz na tabulku v excelu, kde máte ta jednotlivá data, potom dáte příkaz vlložit slučovací pole a vyberete které (bude tam jen jedno). no a potom dáte enter a napíšete normálně ty další texty co chcete mít na každé stránce stejné.
Potom můžete juknout na náhled výsledků a přepínat si mezi listy. pokud bude spokojenost, stačí dát příkaz dokončit a sloučit a vybrat možnost upravovat jednotlivé dokumenty a vyexportuje vám to do dokumentu, co bude mít 365 stran.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.