Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit počítač

Od: kajaa1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Mám problém se spuštěním PC. Včera jsem ho normálně vypnul a vše bylo bez problémů. Dneska jsem ho chtěl zapnout, ale bohužel nejde. Po zapnutí mně naskočí uvítací obrazovka od MSI a pak už jen černá obrazovka. Načítání Windows vůbec nenaběhne. Dřiv se se mně stalo něco podobného, ale to bylo přepětím (teď nevím, jestli to je opět přepětí nebo ne). Pc jsem už i otevřel, vyčistil od prachu a zkontroloval všechny kontakty. Jediný, co jde s PC udělat je vypnout ho natvrdo tlačítkem Power. Stačí to zmáčknout jan krátce a hned se vypne. Ne jako při vypínání, když pc funguje a musí se tlačítko držet delší dobu. Nejde as ani dostat do nouzového systému a ani nenaběhne instalační cd s Windowsama, když ho vložím do mechaniky. Přdem děkuju za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Zkusil bych se poohkédnout zde:

atelierdk.wordpress.com/...

kajaa1
hodnocení

To jsem bohužel už taky zkoušel. Nic nefunguje. Prostě jenom naběhne na monitoru ta uvítací obrazovka od MSI, pak to pípne hned potom naskočí černá obrazovka. Nefunguje F3 ani F8. Prostě nic. Pořád zkouším, jestli to nemůže bejt zae přepětí, ale spíš mám strach o to, že odešel disk:(

dzordz*

Pípalo to vždycky? Rozličné druhy pípání můžou signalizovat různé druhy hardwarových chyb.

kajaa1
hodnocení

Právě, že to vždycky pípalo. Pípne to jednou krátce, což by asi mělo. Problémy se spuštěním jsem měl, když to píplo dlouze. Ale teď to je právě to krátký, co vždycky.

k2
hodnocení

0x

Jak nenabehne instalacni CD s WIn? Mate v biosu povolene bootovani z CD?

kajaa1
hodnocení

Když PC zapnu, tak naběhne jen to, co jsem popsal. Když dám CD s Windows do mechaniky, tak se nic neděje, a to ani když PC vypnu a znova zapnu. Takže se nedostanu ani k tomu, abych tam moh dát bootování z CD.

k2

Takze do biosu se vubec nedostanete?

To vypada na chybu HW. Odpojte vsechny disky a mechaniky, z desky vytahejte vsechny karty idealne vcetne grafiky (pokud mate na desce integrovanou GK). Pak zapnete PC. Pokud to opet nenabehne, tak je to bud deska, pamet, nebo procesor, mozna i zdroj, ale tam uz na "diagnostiku" potrebujete mit alespon na pujceni zarucene dobre komponenty...

Pokud PC nabehne, tak postupne vse pripojujte zpet.

kajaa1
hodnocení

Dobře, děkuju za radu. Zkusím to, ale ještě bych se chtěl zeptat, jak to naběhne, když budu mít všechno odpojený? Nejsem zas takový znalec.

kajaa1
hodnocení

Tak jsem odpojil disk a naběhla mně černá obrazovka s nápisem Reboot and select proper Boot device or insert Boot media in selected boot device and press a key. Takže je disk v háji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]