Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini notebook

Od: palacky* odpovědí: 11 změna:

čau...A dobrý den...

Máma chce mini notebook...XD
Do 5000 kč
Našel jsem favorita->
notebooky.heureka.cz/...
Máma by ho využívala na koukání na filmy a na kancelářské práce...
Můj bratr by na něm občas hrál nějakou tu "hru"...
Potřeboval bych poradit jestli tento notebook je dobrý a jestli ne na něj dají nainstalovat windowsi...což myslím že ano...
jestli máte zkušenosti s nějakým jiným tak poraďte budu velmi rád...:))...díky...moc...:))

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Noo, mám dva noťásky. Jeden 10,1 palců, druhý 12,4. U toho menšího jsou díky malému rozlišení větší písmenka (líp viditelná), ale pořád musíš posunovat stránku. Hry? Ani náhodou. Když už to zvládne grafika, neuchladí se to. Nebo nesedí rozlišení, takže pokud dám přesnější údaj, z deseti her půjde jedna. Koukat na filmy na tom je hloupost, o ničem. To se nedá. Mluvím jen z vlastní zkušenosti. Takhle malý noutbůček, je dobrý na poznámky do školy. Taky ho nosí dcera místo sešitku a fakt na nic jiného dobrý není.

Ta dvanáctka co mám já je dobrá. Ale zas. Uchladí se, ale má to tak tak. I na ty hry to je malé, bolí oči. Na to serfování a psaní emailů stačí. Třeba s Photoshopem bych ani na jednom dělat nechtěla, i když ten větší už by ho zvlád.

hodnocení

0x

Z dotazu čiší velká neznalost, doporučím pohledat identický model s Windows..příplatíš si odhadem cca 300,-czk a máš licenci od výroby hotovou instalaci, vše jednodušší, ..

Jinač to není notebook ale netbook.. slabý výkon, velmi malá obrazovka i velmi malá klávesnice, hry.. no nějaké základní krotiče volné chvíle ale na nějaké velké halo to není...

Není to na filmy špatné, ale příliš malý monitor a miniaturní repráčky z toho dělají neuplně ideál ale stačí to na takové to domácí koukání..

Před koupí bych doporučíl si někde obdobný netbook prohlídnout a ošahat..je to opravdu velmi malé a nejeden by mohl být překvapen..

Verze bez windows se laikovi nevyplatí..

doplněno 10.09.11 13:24:

Tak pokud umíš s USB flasky a nebojíš se.. pak no problem..

A pokud chceš linux.. chválím...

Jen zjisti jaký linux.. pokud to nebude ubuntu tk je třeba rychle se toho zbavit a zařídit dualboot s Windows a ubuntu na jednom disku..

To zajistí tobě srandování a učení se s Ubuntu a případě mámy a spol si na tom pustí běžné věci neb na Windows je xkrát víc programů, rad a dalších věcí.. nakonec když win zdechnou jdou někdy z linuxu nahodit..

doplněno 10.09.11 16:38:

Neexistuje nic jako originální linuxy..

Jsou to typy operačních systémů...

Microsoft ma např- Win98, winXP, WinWista, Win7..

Apple má- Mac OS 1-9, pak desítka byl Mac OS X(každá číselná verze měla jménopř: leopard, snow leopard, lion..atd)

Linuxové distrubace mají různá jména neb mají mají více tvůrců-

např: Ubuntu( mělo verze hardy heron 10.00, předním byla verze 8.0-7.0 a ty měla různá jména)

Ale bylo víc tvůrců takže Pak existuje Mandriva, Suse linux, Arch, a desítky méně známých dalších..

Ubuntu má největší přizpůsobení pro laiky a atd..podporuje nejvíc pc..

palacky*
hodnocení

Umím nainstalovat windowsi...:))...A válí se mi tady v šuplíku...XD... a naopak já bych linuxy na svém notebooku uvítal...:))...To je jasný že tonení nanějaké veliké hraní...:)...Nemá to ani takový výkom aby natom mohl hrát něco extra...

doplněno 10.09.11 13:41:

Ubuntu mám a právěže bych chtěl originální Linuxy když už...:))

palacky*
10.09.11 15:25
hodnocení

...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Sledování filmů a kancelářské práce? Proč zrovna netbook? Řekl bych, že zvlášť na kancelářské práce to není nejvhodnější řešení. Chyběla by mi mechanika a příliš malý displej. Jedině že by na něm chtěla pracovat při cestách autobusem.

sargo*
hodnocení

0x

Jestli to chcete na jmenované věci, jděte do něčeho, co má alespoň 11 palců - mívají už plnohodnotnou klávesnici a dá se na tom už ledacos dělat a přitom jsou malé lehké na nošení. :)

hodnocení

0x

Kupovat si NETBOOK s 11 palcovým displayem už je docela kravina, je zbytečně velký a těžký, je jak nejmenší plnohodnotný notebook i s CD mechanikou *smich*.

sargo*

No však to jsem měla na mysli - jestli chtějí něco malého, tak tohle je to nejmenší notebook, co má smysl :) Však taky píše "mininotebook", pravda, pak vzápětí, že do 5tis... až si tazatel srovná pojmy, bude chvíli smutný, že to prostě nefunguje dohromady a pak si vybere buď menší a ne příliš funkční, nebo větší a dražší... jak jinak. :)

No ono to tak úplně není, může být malý a plně funkční a hlavně lehký za hodně peněz, nebo velký těžký za málo peněz ;).

notebooky.idnes.cz/...

Když chce mít počítač pořád u sebe, tak je lepší oželet velkou klávesnici a display, protože každý dkg navíc je znát. V duchu se směju lidem co se tahají s notebookem s ultravelkým displayem co váží 3kg to už není přenosný počítač. Buď jej chci sebou tahat tak si pořídím něco malého a není problém v případě nutnosti pak připojit velký monitor i USB klávesnici, nebo koupím velkou krávu a uzemním jí doma na stole.

sargo*

Tak víc doslova: buď bude mít malý a lehlý netbook, který mu k ničemu nebude, nebo větší a funkčnější notebook za více peněz :-D

Ono když to chci tahat pořád u sebe, pořád je tu ještě iPad... sice bez klávesnice, ale až na ty "kacelářské práce" slouží na broušení dobře, vejde se do kabelky a na komentáře stačí :-D Ony mě totiž ty klávesnice na netboocích TAK točí... :-D

Jsou netbooky, které mají až neuvěřitelně velkou a pohodlnou klávesnici, chce to jen vybrat si ten správný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]