Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřátý PC? Nebo je to něco vážnějšího?

Od: yunax2* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

Nedávno jsem měla problémy s PC a díky radám které jsem zde dostala bylo pak zas vše v pořádku. Ovšem problémy se vrátily ale tentokrát jiné.

Když PC zapnu je vše v naprostém pořádku ale pak tak za 3 hodiny ( Když byl PC celou noc vypnutý) počítači zčerná obrazovka a nereauje, poté když jsem PC po chvíli zapla tak se mi objevilo toto -

Warning! Now system is in Safe Mode

Please re-setting CPU or Memory Ratio/ Frequency in the CMOS setup

Nevíte prosím kde by mohl být problém. Počítač je hrozně horký, ale určitě to nebude jen přehříváním.

Prosím poraďte, vůbec si s tím nevím rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danten*
hodnocení

0x

Doporučuji resetovat CMOS, nebo rovnou vyměnit baterii CMOS.

Na základní desce počítače, notebooku, je taková větší plochá bateriie (jako do hodinek) a ta by se měla na chvilku vyndat a opět dát zpět, poř. vyměnit za novou.

yunax2*
hodnocení

Baterku jsem nachvilku vyndala a počítač pak po chvilce zapla ale zase se tam objevila ta stejná chyba. Mám tam na výběr F1, po stisknutí normálně pc naběhne a pak mám jako možnost Del a tím se dostanu do Setup ale tam fakt vůbec nevím co dělat :(.

stiskněte DEL, objeví se Vám nastavení, a tam vyberte Load Default Settings. Poté dejte Save and Exit setup, to bude asi potřeba potvrdit klávesou Y (nebo Z) jako YES a enterem :)

doplněno 08.09.11 19:53:

popř. Load Optimized defaults ;)

yunax2*

Udělala jsem to co jste napsal a zatím vypadá PC v pořádku :) tak doufám že to tak i zůstane. Kdyžtak sem zase napíšu kdyby náhodou začal zase zlobit.

Každopádně vám oběma děkuji za rady :)

yunax2*
hodnocení

Dnes ráno jsem zapla počítač a obrazovka vůbec nereaguje :( . Zkusila jsem ho asi 3x vypnout a znovu zapnout. Zkusila jsem i podle jedné z rad vyndat nachvilku baterku a poté ji vrátit ale ani to nepomohla. Teď když nereaguje ani obrazovka tak už si opravdu nevím rady :(

yunax2*
hodnocení

Zkusila jsem ještě reset CMOS, ale taky nic. Nejspíš odešla grafika nebo zdroj. Jen mě štve že teď s tím nejspíš už nic sama neudělám a budu muset dát PC někam do opravny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]