Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký internetový prohlížeč je nejlepší?

Od: kalaa21* odpovědí: 4 změna:

chcem sa spytat či to nevadi ked sa na notebooku použiva viac prehliadačov ako explorer, opera a chrome napr...a ktory je najlepši?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevadí to, ale jen jeden bude nastaven jako výchozí :) já mám dobré zkušenosti s Operou, u které jsem nakonec i zůstal, ale každému vyhovuje něco jiného. Rozhodně doporučuju něco vyspělejšího než Internet Explorer :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

V NB můžeš mít prohlížečů kolik chceš. Já ovšem dávám přednost tomu, mít v NB jenom to, co je nezbytně nutné. Jinak prohlížeč používám už spoustu let Firefox a zatím nebyl důvod uvažovat o změně.

bena*
hodnocení

0x

Ano, jak psali lidé předemnou, tak to nevadí.

K otázce jaký prohlížeč je nejlepší - to nelze obecně říct. Jeden prohlížeč je nejlepší v oblasti bezpečnosti, druhý v oblasti rychlosti, třetí v oblasti možnosti instalace doplňků, čtvrtý v oblasti třeba náročnosti na počítač, atd.

Já jsem de facto začínal na Mozille Firefox, Internet Explorer jsem tenkrát nepoužíval, ten nikdo doma nepoužíval, ten tam jen byl. Ale roku 2006 se u nás jede na Internet Exploreru. Tenkrát jsem tam instaloval verzi 7, kdy se o ni psali, že je to konečný průlom a opravdu, od tý šestky to byl pokrok. To, co měl Firefox, to měl i ten IE7. Pak vyšla osmá verze, tak tu používám.
Devátou verzi jsem jen zkoušel, protože Visty a Sedmičky jsem nekupoval, jen jsem je zkoušel, takže jelo to 30 dní a pak čus bery. Ale pokud máte Visty nebo Sedmičky, tak Internet Explorer 9 je opravdu výborná volba. Případně mohu doporučit Operu, ta se mi taky líbí.

IE9 má i správce stahování jako Firefox a další, je nejbezpečnější dle nezávislých testů (NSS Labs) -kdo by vytýkal ActiveX,tak to má taky už jištěný, není to šestka, která pustí všecko, je nenáročný na výkon počítače, má nejrychlejší vykreslování Javascriptu /viz. SunSpider test/ a Javascriptem je internet doslova protkaný a další.

Operu používám na Linuxech /konkrétně na Xubuntu nebo na notebooku mám Puppy/ a taky spokojenost veliká, Opera je spolehlivá, je to asi njelepší volba pro Linux. IE na Linuxech jede poněkud těžkopádněji a tak ten používám jen na testování stránek. Navíc tam ty nejnovější verze IE nejdou.

Další známý prohlížeč Google Chrome jsem tenkrát zkoušel a asi bych to přirovnal k nádobímu z předváděcí akce. Nevím jak teď, ale když jsem ho tenkrát zkoušel, tak nic moc. Rychlý je, ale je tam prakticky kulové hovno. Základní účel ale splní, stránku prohlídne.

Safari jsem taky zkoušel, ale to na Windowsech stejně jako QuickTime jede těžkopádně, tak to radši ne.

Toť má zkušenost.

rv*
hodnocení

0x

Prohlížečů kolik chceš, jestli ti nevadí, že zabírají cenné místo na disku. Důležitější než vlastní prohlížeč jsou mnohdy doplňky, které se k němu dají doinstalovat a ty teprve zajistí, že prohlížeč je funkční (zbaví tě třeba otravných vyskakovacích oken a reklamních banerů, nebo umožní stahovat videa i tam, kde to jinak nejde).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]