Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XP alebo 7?

Od: kalaa21* odpovědí: 11 změna:

poprosim o radu že čo je lepšie windows XP alebo windows 7? lebo pri kupe mam teraz 7 a neviem či je to lepšie?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stefaninoo*
hodnocení

0x

7micka je lepsi :) z meho pohledu

ladinpraha*
hodnocení

0x

Podle mě rozhodně W7. Jsou rychlejší, svižnější a nebude jim končit podpora jako u WinXP.

naihonn*
hodnocení

0x

Na úplně nový počítač rozhodně Win7, na starší počítač se starším hardwarem rozhodně radši WinXP. Všechny testy ukazují, že hlavně ne Visty, ty jsou nejpomalejší pořád.

stefaninoo*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys maverick 06. 09. 2011 22:39:43
Držte se legálních programů

kalaa21*
hodnocení

tak ja už mam automaticky v notebooku Windows 7 ja len či je lepši lebo niekto ho kritizuje

stefaninoo*

a jakou verzi?asi professional ze?

des*

Mám počítač r.v.2001 Intel inside pentium 4.Paměť 1,25GB.Začal jsem XP a jak šly nové verze Win,hned jsem přeinstaloval.Nyní mám W7 Ultimate a tvrdím že je nejlepší.Neexistuje aby tzv.spadl.Takže to není ve stáří počítače,ale v inteligenci majitele.

naihonn*

U takhle staršího počítače to je trošku o štěstí s hardwarem. Já jsem teď po výměně grafické karty zkoušel nahodit na sice o něco novějším, ale už starém počítači Win7, ale dopadlo to neslavně, pády na každém kroku a odhalil jsem, že to bylo nejen právě ovladači na grafickou kartu, kde pomohly ty přímo od výrobce, ale bohužel i ovladači zvukovky, kde bohužel údajné ovladače pro Win7 zjevně bylo něco narychlo splácané, co bohužel moc dobře nefungovalo. To je holt tak občas s něčím, co už se nevyrábí. Inu, vrátil jsem zpátky k XP, oželel stejně u takhle staršího počítače ne až tak důležitý DirectX 10.1 a všechno je od té doby nádhera. Na novější hry je pak potřeba leda tak hlavně průběžně stáhnout poslední verzi DirectX a žádný problém s tím, že XP už jsou v podstatě v důchodu. Ale jinak souhlasím, že Win7 jsou lepší, hezčí, kupodivu v podstatě stejně svižné a pokud člověk najde opravdu pořádné ovladače ke všem hardwarovým komponentům, tak není co řešit. Ale tak u tazatele už byly předinstalovány, takže je to novější šunka, takže není důvod měnit, tím byl dotaz zodpovězen a já se tím sáhodlouhým textem úplně vyčerpal.

*uf*

hodnocení

0x

Myslím, že tahle otázka je dnes už bezpředmětná. XP už pravděpodobně neseženete. Osobně jim dávám přednost, ale nikomu svůj názor nevnucuju.

mirdas19
hodnocení

0x

win 7 bych si už nekupoval to raději mac nebo linux (výhoda že tam nejsou viry), xp byly nejlepší ty problémy co mám s win 7 to je pomalu na žalobu. Ze začátku denně zamrzal, pak se to omezilo na několikrát do měsíce, ale často přestávají programy pracovat a to tak že z 47 zakoupených her jde jen 22 a z těch 22 asi u 7 sem musel bohužel použít nelegální crack a šlo to. Když jsem měl XPčka tak nepamatuji ..program přestal pracovat" a jen pár zamrznutí a to sem je vlastnil 7 let. Být tebou vážně volím Linux, Ubuntu, Mac a pro hry z win nějaký program, jinak pokud chceš jen win tak zvol win xp 64bit (pokud máš herní pc s více jak 4gb ram) s upgrade na win 7 nebo win 7 pro a downgradovat ho na XP, pokud by se ti win 7 nelíbil. Nebo kup menší hdd disk a na něj nahraj jaký chceš a na hlavní ten druhý, já to mám také tak 1x HDD linux, 1x HDD win xp a 1x SSD win 7 další velký disk mám jen na data. Takže před zapnutím jen zapojím kabel na který momentálně chci zapnu pc a nemám žádné starosti ;)

mirdas19

doplnění- u win 7 jde sice xp mode, ale není tak úplně plnohodnotný takže, jeto v podstatě takový virtuální pc na bázi ,,spustit v- 95/ 98/ 2000/ xp/ vista/... " Takže problémy s hrama typu padání, černé obrazovky atp co v xp nedělalo neopraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]