Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V blízké době si plánuji pořídit notebook na hry. Jako nejlepší do kategorie do 30 tisíc korun my vyšel tento:
alza.cz/...
(Popřípadě i jiný notebook, jestli máte nějaký tip)
Tento model má však problém z přehříváním (dosahuje teplot kolem 80 stupňů CPU, GPU i HDD.)
Má cenu si k tomuto notebooku pořizovat chladící podložku? Případně jak moc by pomohla?
Notebook budu hodně přenášet (škola, intr), a tak se chci vyvarovat notebookům ze 17"obrazovkou a notebookům podobného typu:
-
Předem děkuji za všechny odpovědi.
HDD nemůže dosáhnout 80 °C, to by se zničil. Chladicí podložku považuji za zbytečnost, lepší je vybrat si počítač, který se nepřehřívá, a pracovat s ním na vhodné (tvrdé) podložce.
doplněno 12.02.13 21:10:Albatrosi, asi to funguje, ale k čemu je notebook, který není schopen podat maximální výkon bez přídavného chlazení?
doplněno 12.02.13 21:13:I 70 °C je pro HDD moc, kritická hranice, nad kterou není radno hřát, je tuším 50 °C. Můj má teď po několika hodinách běhu 47,5 °C (žádné přídavné chlazení, notebook nemá ani pořádné nožičky).
Já bych chladící podložku také nedoporučoval, navíc podložky zvyšují hlučnost. Po nějaké době začínají hučet a odcházek větráčky...mne se notebook zahřívá na 65-70 běžně, byl jsem v odborném obchodě s PC a tam mi chladicí podložku také nedoporučovali... koupil jsem tedy pouze podložku bez přídavného chlazení a notebook mám již 4 roky bez závady... nevím zda ta teplota notebooku nějak škodí, ale zatím funguje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.