Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chladící podložka k notebooku na hry

Od: mosycz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. V blízké době si plánuji pořídit notebook na hry. Jako nejlepší do kategorie do 30 tisíc korun my vyšel tento:
alza.cz/...

(Popřípadě i jiný notebook, jestli máte nějaký tip)

Tento model má však problém z přehříváním (dosahuje teplot kolem 80 stupňů CPU, GPU i HDD.)

Má cenu si k tomuto notebooku pořizovat chladící podložku? Případně jak moc by pomohla?

Notebook budu hodně přenášet (škola, intr), a tak se chci vyvarovat notebookům ze 17"obrazovkou a notebookům podobného typu:

alza.cz/...

-

Předem děkuji za všechny odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

3x

HDD nemůže dosáhnout 80 °C, to by se zničil. Chladicí podložku považuji za zbytečnost, lepší je vybrat si počítač, který se nepřehřívá, a pracovat s ním na vhodné (tvrdé) podložce.

doplněno 12.02.13 21:10:

Albatrosi, asi to funguje, ale k čemu je notebook, který není schopen podat maximální výkon bez přídavného chlazení?

doplněno 12.02.13 21:13:

I 70 °C je pro HDD moc, kritická hranice, nad kterou není radno hřát, je tuším 50 °C. Můj má teď po několika hodinách běhu 47,5 °C (žádné přídavné chlazení, notebook nemá ani pořádné nožičky).

mosycz*
hodnocení

Omlouvám se, hdd dosahuje jen 70 stupňů.

albatros498022*
hodnocení

2x

Chladící podložka je vynikající a je vždy na místě.

mosycz*
hodnocení

A nemohly byste mi nějakou podložku doporučit? A když ne konkretni podložku tak alespoň značku?

praivo*

Obecně: Ať drží počítač co nejvýše nad podložkou a má co nejvýkonnější velký (d=12+ cm) větrák. Ty napájené z USB nebrat, to je jako by tam nic nebylo.

honzav88*
hodnocení

0x

Já bych chladící podložku také nedoporučoval, navíc podložky zvyšují hlučnost. Po nějaké době začínají hučet a odcházek větráčky...mne se notebook zahřívá na 65-70 běžně, byl jsem v odborném obchodě s PC a tam mi chladicí podložku také nedoporučovali... koupil jsem tedy pouze podložku bez přídavného chlazení a notebook mám již 4 roky bez závady... nevím zda ta teplota notebooku nějak škodí, ale zatím funguje:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]