Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit PC IPS adresy

Od: 222hel* odpovědí: 33 změna:

Nevím, zda je to správně napsané. Mám další PC, který potřebuji nastavit, aby v případě potřeby se mohl napojit na internet.

To je IP adresa připojovacího zařízení

IP adresa počítače

Výchozí brána atd.

Všechny ty čísla mám, ale nevím, jak to do PC nastavit. Poradí někdo, jak na to?

Druhá otázka je pro Bena... poradil jak stáhnout avast na zabezpečení PC, avast je výborný, ale nevím, přikládám obrázek, má to být zapnuto, nebo vypnuto

Děkuji

Jak nastavit PC IPS adresy

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joey*
hodnocení

0x

S tím internetem, zkuste jít do Start - Ovládací panely - Síťová připojení (nemusí to být přesně, už nevím jak to je ve Windows XP, ale bude to podobné) . Tam klikněte pravým tl. na připojení a tam najdete záložku "Sdílení", tam pak zaškrtněte "Umožnit ostatním uživatelům v síti využívat připojení k Internetu tohoto počítače".

To nastavení IP adres by snad ani nemuselo být potřeba, mělo by fungovat i pokud máte zvolené "Získávat IP adresu ze serveru DHCP automaticky".

S tím Avastem, teď máte tichý režim vypnutý (značí ten velký text), tichý režim je "tichý", protože běží na pozadí a kontroluje spouštěné programy, navštěvované stránky apod. V případě možného rizika vás upozorní. Kliknutím na "zapnout" ho tedy zapnete.

bena*
hodnocení

0x

Rozumím-li tomu správně, tak stačí spustit Ovládací panel Síťová připojení, kliknout pravým tlačítkem myši na to Připojení k místí síti a zvolit Vlastnosti a tam najedete na Protokol sítě Intenet TCP/IP a tam kliknete na Vlastnosti nebo taknějak a už píšete tam čísla. Tu cestu berte s rezervou, já jsem teď mimo Windowsy, na notebooky mám Linux Xubuntu a tam je to kapku jinak...

K druhé otázce, avast! Free, jak ho nainstalujete, tak funguje a je nastaven na takovou zlatou střední cestu pro běžného uživatele počítače. Ten tichý režim nechte vypnutý, je dobré když na Vás občas avast! bafne, že byla aktualizovaná datábáze /aktualizuje se asi 2× denné/. Jinak doporučím antivirový program doplnit Spybot Search&Destoryem, protože ten třeba ochrání prohlížeč od jeho únosu /změna domovské stránky, výchozího vyhledávače, apod./, dá do prohlížeče pasivní ochranu před nebezpečnými stránkami a před nebezpečnými tzv. cookies /jen některé jsou nebezpečné! - ne všechny, jak si někdo myslí!/, apod.
Stáhnout ho můžete zde → safer-networking.org/... Takový "návod"nebo seznámení se s programem najdete zde → zive.cz/...

Pozor! Máte-li v počítači již nějaký antispyware nainstalován, tak buď ho odinstalujte, nebo Spybota neinstalujte.
Pokud používáte Bránu Firewall systému Windows XP /najdete ji v Ovládacích panelech/, tak tam zaškrtněte Nepovolovat výjímky /Blokovat příchozí komunikaci/. Je to bezpečné nastavení, akorát používáte-li torrent /což doufám, že ne/, tak Vám pak nemusí fungovat. Používáte-li jiný firewall /PC Tools, Sunbelt/Kerio, Comodo či jiný/, tak tím lépe.

222hel*
hodnocení

Druhá otázka - důležitá..

Snažím se nainstalovat http://www.safer-networking.org/cz/ownmirrors1/index.html , mám to v PC stažené.

Díval jsem se i dále na návod, moc děkuji, lépe to člověk pochopí. V příloze je zstavena brána Firewall, je to tak správně.

Nyní bych to stažené měl uvést do chodu, je to správně?

Jak nastavit PC IPS adresy #2
bena*

Na obrázku není zastavená brána FW a to jsem ani nechtěl, aby jste ji zastavoval, protože to by jste otevřel vrata hackerům :D

Ano ten programy Spybot nainstalujte, po instalaci spusťte, aktualizujte, počítač imunizujte a proveďte kontrolu. Kontrolu doporučuji zhruba tak jednou za měsíc udělat, kontrolovat aktualizace každý týden a následně imunizovat. Pokud se podíváte do Nastavení, tak to tam jde nastavit i automaticky /aktualizace určitě a imunizaci myslím taky/.

222hel*
hodnocení

Brána FW je tedy v pořádku, tak jak je na obrázku? Nebo musím s tím něco dělat?

Spybot je nainstalizován, když kliknu na ikonku na ploše, tak se otevře toto. Viz obrázek.

Nevím, jak nastavit aktualizaci ani imunizaci, poradíte jak to udělat.

Jak nastavit PC IPS adresy #3
bena*

Vlevo máte tlačítko Vyhledat aktualizace. Tak na něj klikněte a aktualizace stáhněte. Imunizace je též jednoduchá, stačí vlevo tam kliknout na Imunizace a pak Imunizovat. Je to prosté. Jen při imunizaci a kontrole doporučuji vypnout internetový prohlížeč /Internet Explorer apod./ a při kontrole i spuštěné programy.. Kontrola se spustí na to Search&Destroy. DOporučuji kliknout na Nastavit kontrolu a vybrat tam Všechny kontroly /je tam několik druhů kontrol/. A je to.

Brána FW podle obrázku je oki.

222hel*
hodnocení

Děkuji za rady, aktualizace i imunizace je hotová. Jen se chci zeptat, jak často se musí Spybot aktualizovat?

Díky Vašim dobrým radám mám v PC nainstalované Avast, Spybot Search, Malware, a nakonec CCleaner.

Nebudou se hádat?

Malvare, když na něj kliknu vždy píše, že je aktualizace stará více jak 60 dní i když hned otevřu soubor znovu, zase je aktualizace stará. Přiloha obrázky. Co s tím mám dělat, prosím.

doplněno 04.09.11 21:05:

druhý obrázek

Jak nastavit PC IPS adresy #4
bena*

Spybot doporučuji každý týden aktualizovat. Malware Bytes Anti/malware snad tam mít nemusíte, ale není na škodu a hádat se nebude. Rezidentní štít ve verzi zdarma nemá, takže bez problémovka. A Spybot se s avastem nikdy nehádal, co vím ze zkušeností nejen mých.

CCleaner je uklízečka registru a disku ,takže to vůbec nemá s tím co...

Co se týká tý aktualizace Malware Bytesu, tak nevím, ale nejste sám, komu to hlásí. Že by ho nepodporovali už? To opravdu nevím...

doplněno 04.09.11 21:27:

Koukám, že máte starou verzi Adobe readeru, doporučuji aktualizovat na verzi 10 /Vy máte 9/.

Dále vidím, že na ploše máte nějaké složky. Ty složky dejte pryč, na plochu patří pouze zástupci a to jen těch nejpoužívánějších programů. Ono "čistá" plocha znamená /hlavně teda na starších počítačích/ rychlejší start systému. On taky systém musí celou plochu pořád držet v paměti a když toho tam bude co nejméně /v kB/, tak se mu uleví a bude více systémových prostředků k dispozici.,.

222hel*
hodnocení

Spustil jsem kontrolu Spybot, něco našel, nevím jak dál. Poradíte - Obrázek.

Plocha: To není vůbec jednoduché.

Stará verze Adobe readeru, nevím jak aktualizovat, vždy čekám, až PC sám nabídne novou aktualizaci.

Při nějaké manipulaci jsem nějakým záhadným způsobem udělal od všeho na ploše kopii. Měl jsem strach kopie mazat,

abych nesmazal i originál. Tak jsem vše uložil do složky strom a nechal na ploše. Aby to nebylo jednoduché tak i ve složce strom se vše zkopírovalo. Když jsem na týden dal PC mechanikovi, tak žádnou závadu nezjistil. Na poše objevují různé ikonky, nevím zda nejsou důležité a tak je nemohu mazat. Nechám plochu volnou a udělám obrázek. Když poradíte, budu rád.

Jak nastavit PC IPS adresy #5
bena*

Tak v tom Spybotu stačí Opravit všechny problémy /tlačítko nahoře na liště/.

No Adobe reader už safra dlouho nepoužívám, ale možnost první je taková, že ho otevřete, kliknete na Nápověda a tam někde Najít aktualizace /nebo taknějak/. Pokud nic takovéhjo tam není nebo to řene, že nejsou žádné aktulaizace k dispozici, tak si stáhněte přímo instalátor a on by ho měl sám zaktualizovat. Instalátor stáhnete zde → stahuj.centrum.cz/... a pak stačí se jen řídit kroky. Bude-li nabízen nějaký toolbar /což je nástrojová lišta do internetového prohlížeče jako je Internet Explorer a další, kde ta lišta zabírá místo, prohlížeč zpomaluje, počítač zatěžuje, prostě je k ničmeu, jen ve finále škodí/, nebo zázračný prohlížeč /takhle je nabízen google chrome - já jsem ho kdysi jen tak zkusil co je to zač, byl sice rychlý, ale je tam pomalu kulové hovno /možná že se už to změnilo, nevím přesně/, takže mě to připomíná zázračnou deku z předváděcí akce/ či jiný zázračný program, tak někde zaškrtnout že nechete instalovat nebo tak podobně.

K ploše - tak co tam máte ty zástupce programů jako Nokia PC Suite, google chrome a další, c o asi nepoužíváte tak často, tak to bych z plochy smazal /všechny zástupce jinak najdete ve Start→Programy/. Chrome asi taky nepoužíváte, tak bych ho odinstaloval klíďo. Odinstalovává se přes Ovládací panel přidat nebo odebrat programy, případně přes Start→Programy→Název programu a tam je někde Odinstalovat program x.

K těm obrázkům a dokumentům, to nevím jak je. Dokumenty jsou myslím výchozí ikona ve Windowsech stejně jako Koš, Tento počítač, apod., ale obrázky myslím, že ne. Bohužel netroufnu si napsat, aby jste to smazal, aby jste to pak nesmazal. Dokumenty by ve výchozím nastavení měly být v C:Documents and SettingsUživatelDokumenty, kde jsou složky Obrázky, Hudba a Filmy. Pak tam bývá i složka Přijaté soubory, která slouží jako úložiště pro stažené soubory buď z internetu nebo z Windows Messengeru.

Pokud v těch složkách tolik souborů nemáte a pokud necítíte, že je počítač moc pomalý, tak to tam klidně nechte...

dzordz*

Takže teď už nezáleží jen na počtu ikon na ploše, ale v případě složek i na jejich obsahu? :)

222hel*
hodnocení

Spybot - OK

Adobe reader mám 10 - OK už to ovládám. Google chrome, potřebuji na komunikaci, překladač. Také najdu důležité odpovědi, informace. Plocha - při instalaci programu pro stahování dig.kamery, telefonů, každý jiný, Koniky. Každý má jiný stahovací program.

Když ty zástupce dám z plochy třeba do Dokumentů, půjdou mi stahovat věci? Používám dost často kameru i fotoaparát. Tento PC používám ze setrvačnosti, nemám to srdce ho odložit.

Do notebooku jsem zatím nainstaloval jen avast, dál jsem se nedostal, jak vypadá tato plocha? Tyto zástupce jsou OK?

Děkuji za všechny rady, poslouží každému, kdo to potřebuje.

*slunce*

Jak nastavit PC IPS adresy #6
bena*

Zrovna na tomto výstřižku obrazovky, kde je Win7, tak tam podle zástupce koukám, že máte Adobe Reader 9 ;)

Google Chrome, dobře. Ale pokud potřebujete překládat stránky nebo nějaká slova, tak do IE /který podle několika výstřižků pravěpodobně používáte/ lze nainstalovat AKceleátor Bing Translate /přeložit pomocí služby Bing/, eventuelně přes Google. Ale to je jedno, každý jsme zvyklý na něco jiného. Ve finále to co jsme požadovali, dostaneme :)

K ploše - Pod CCleanererm jsou nějaké složky, to bych dal raději do Dokumentů nebo někam mimo plochu, dále pak tu Novou složku, složku Powerpint a další /nebo jak se jmenuje/ též přesunout. A i tu prezentačku bych dal někam jinam, než na plochu.
Těch zástupců tam můžete mít klidně deset, dvacet, jejich velikost je opravdu malá. Horší je to se soubory nebo složkami no...

Složky jako Dokumenty /ve Win7 Uživatel, resp. jméno uživatele/ ty tam jsou výchozí. Ale ty, co jste tam sám vytvořil, nebo co vytvořil nějaký jiný program, tak ty bych na Plochu nedával.

Stahovat věci by měly jít, stačí to stahovat do Dokumentů a ne na Plochu, jak jste to dělal doposud.

Jináč ty WIndows 7 mají zabudovaný WIndows Defender, což je antispyware program. Je ale promitivní a pasivní ochranou prohlížeče nedisponuje /to je ta Imunizace u Spybota/. Máte dvě možnosti, buď v Nastavení WIndows Defenderu Windows Defender zakázat /pro jistotu, aby se třeba se Spybotem neprali/, nebo Windows Defender používat, nastavit tam plánované kontroly, apod. a jako pasivní ochranu používat miniutilitku SpywareBlaster. Ale jestli Vám ten Spybot sedí, tak doporučuju první možnost.

222hel*
hodnocení

Notebook mám nový a vše se musím učit, je to jiné. První vše udělám tady na starém PC a když mám jistotu, pak na notebooku. Proto tam je ještě Adobe Reader 9. Mám velikou prosbu, potřeboval bych vysvětlit trochu víc: Ale pokud potřebujete překládat stránky nebo nějaká slova, tak do IE /který podle několika výstřižků pravěpodobně používáte/ lze nainstalovat AKceleátor Bing Translate /přeložit pomocí služby Bing/, eventuelně přes Google.

Když potřebuji přeložit angličtinu jen pro sebe, tak to zvládám na Google Chrome. Ale občas potřebuji přeložit pár vět třeba na odeslání do zahraničí a tam pěkně plavu. Nevím, zda zvládnu nainstalovat ten program, který popisujete. Potřeboval bych překládat věty, aby daly smysl.

Notebook- když budu nyní instalovat Spybota, co musím první udělat? Jak se dostanu do nastavení Windows, abych mohl Defender zakázat? Mám to zakázat před instalací Spybota?

Děkuji

bena*

Takže postupně.
Jestliže jste zvyklý na chorme, tak v něm pokračujte.
Jinak pokud si chcete přeložit nějakou stránku v angličtině, tak stačí si nainstalovat ten akcelerátor zde ie.microsoft.com/... a na tý stránce si pak kliknout na volný místo pravým tl. myši a zvolit Přeložit pomocí služby Bing nebo nainstalujete-li si google tak to bude něco takovýho, třeba Přeložit pomocí google.

Pokud budete něco překládat do zahraničí, tak stačí si otevřít microsofttranslator.com/... /Bing Translator/, nebo translate.google.com/... /google Translator/. Ale pamatujte, že překladač nikdy nenhradí profesionálního překladatele. Oba překladače jsou stejně dobré, jeden je někdy lepší jak ten druhý. Doporučuji použít oba pro srovnání. Někdy překládá lép Bing, někdy google.

S tím Spybotem - nejdřív skočit do Ovládacích panelů /to snad víte jak, myslím ,že ve Startu je na ně odkaz/, tam si otevřít Windows Defender a v Možnostech někde to je. Pak nainstalovat Spybota.

222hel*
hodnocení

Překládání na PC musím nechat na později... Mám problémy s noťasem.

Notebook- vyčistil jsem plochu, stáhnul SPYBOT.

Spustil kontrolu a přikládám postupně tři obrázky. Našel tam problémy. Dal jseem odstranit problémy.

Vykazuje to následující... obrázky. Když jsem vše znovu spustil bylo to stejné. Problémy- zaseknutý.

Jediné jak dokážu vypnout notebook je CTRL + ALT + DEL.

Nyní zase nevím, co s tím.

Jak nastavit PC IPS adresy #7
222hel*
hodnocení

Notebook - po odkliknutí naskočilo další okno.

Jak nastavit PC IPS adresy #8

Oba dva obrázky vedou ke stejnému problému ... práva. První obrázek říká, že nebylo možné vytvořit soubor (protoze nemate prava na zapis do c:windows ) a druhy obrazek pise neco podobneho, ze cisteni nemohlo byt provedeno, protoze nejste administratorem. Takze odhlasit z profilu a prihlasit se jako administrator, nebo spustit SPYBOT s pravy administratora.

222hel*
hodnocení

Oba dva obrázky vedou ke stejnému problému ... práva.

Jediné co vím je, že jsem notebook HP Pavilion DV 7 koupil ve Worldu na Čerňáku nový. Programy jsem si přímo tam dokoupil a nechal nainstalovat. Tak nevím jak to, že nemám práva na zápis do c:windows ). Nemám vůbec ponětí, co je to administrátor.

Nevím, jak se přihlásit, jako administrátor.

dzordz*

Když budete spouštět Spybota, klikněte na zástupce pravým a zvolte Spustit jako administrátor.

bena*

Klikněte na ikonu Spybota pravým tl. myši a zvolte Spustit jako... a tam pak zvolíte Administrator. Jinak se přihlásit jako administrátor můžete tak, že se odhlásíte a vyberete účet administrátor. Pokud tam nic takového nebude a bude tam jen Váš účet, tak notebook restartovat a před naběhnutím spouštěcí obrazovky WIndows stisknout F8 /klidně mačkejte hned po restartu/. A tam zvolte možnost Při zavedení povolit přihlášení a pokud ani to, tak vybrat Stav nouze.

Ty Windowsy jsou pomalu jako víno - čím starší, tak tím lepší :D Ty nový Windowsy jsou příšerný. Dvoutisícovkám odzvonilo v červnu, XPčkám taky pomalu bude zvonit hrana /duben 2014 budou končit/. Navíc se už bohužel neprodávají a všude se cpou sedmičky hold...

222hel*
hodnocení

Klikněte na ikonu Spybota pravým tl. myši a zvolte Spustit jako... a tam pak zvolíte Administrator. - přikládám obr. Při použití pr. tlač myší - viz foto

Jak nastavit PC IPS adresy #9
dzordz*

To je právě dotaz na zvýšení práv při spouštění programu, takže to odsouhlasíte.

222hel*
hodnocení

Pokud tam nic takového nebude a bude tam jen Váš účet, tak notebook restartovat a před naběhnutím spouštěcí obrazovky WIndows stisknout F8 /klidně mačkejte hned po restartu - udělal jsem podle návodu - toto se objevilo na obrazovce

Jak nastavit PC IPS adresy #10
222hel*
hodnocení

Spybot = spustil jsem Administrator, kontrola proběhla, samo to restartovalo, spustil jsem znovu kontrolu, dva problémy, odstranilo se to, uzavřel jsem kontrolu.

Naskočila tato zpráva, která nejde odstranit z plochy.

Když jsem chtěl zavřít notebook, tak se odmítá zavřít a naskočila další zpráva.

Co s tím nyní?

Jak nastavit PC IPS adresy #11
bena*

Hmm, nejede Vám TeaTimer v pokročilém režimu? Jinak tuhle změnu klidně povolte a dejte Zapamatovat. Odznačte ten Paraoid Mode /kliknout na TeaTimerovu ikonku (rezidentní štít Spybot) pravým myšítkem a tam to odznačit/. Už se Vás ptát nebude.

222hel*
hodnocení

Nejde zavřít notebook

Jak nastavit PC IPS adresy #12
222hel*
hodnocení

Jeden problém za druhým...

Nejsem si jistý, tak se zeptám, na PC při instalaci ADOBE READER X, žádná Licenční smlouva nepřišla.

Notebook - po instalaci ADOBE READER X, přišla Licenční smlouva, není to o placení, nějakého poplatku?

Děkuji

Jak nastavit PC IPS adresy #13

Adobe reader je zdarma ... to licencni ujednani co vyskakuje pri prvnim spusteni vklidu potvrdte ... o zadne placeni se nejedna.

222hel*
08.09.11 21:38
hodnocení

Děkuji

222hel*
hodnocení

Děkuji za překladač, vysvětlení, hned jsem to vyzkoušel. Velmi dobrá rada.

Hel.

222hel*
hodnocení

Tak vypadá plocha

Jak nastavit PC IPS adresy #14
222hel*
hodnocení

Obrázky opět nešly odeslat.

Jak nastavit PC IPS adresy #15

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]