Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se dá tento notebook kvalifikovat jako herní a jestli na něm rozjedu novější a náročnější hry (př:. fifa 12, CoD: black ops atd.)? Jde mi hlavně o graf. kartu. Popřípadě žádám o doporučení lepšího notebooku v podobné cennové relaci. Předem děkuji za odpověď nejlepsiceny.cz/...
při té cenové relaci rozhodně tento: alza.cz/... jednáse o novější quad core tedy čtyř jádro grafika 1gb a to je dostačující i ten výkon je lepší než u toho co jsi psal, ram 6gb, sice je menší display ale to je spíše pro většinu výhoda tak se podívej, ostatní jsou jen dual-core nebo phenom/ atlon II, i3/ i5 ale pokud ti jde o výkoný počítač který zvládne nové hry jeto nejlepší volba do 15tisíc, lepší by sice byl okolo 20-25tisíc ale to už je asi moc.
A zvol lepší obchody (alfacomp, alza, czc, mall,...), ne nutně nejlevnější, aby ti vůbec něco přišlo, nejlépe na dobírku a otevřít před doručovatelem
Ač má stejný název, stejný rozhodně není - má jinou gpu (horší) a chybí mu HDMI.
Možná chyba v označení výrobku ..
ta grafika je jen o 3-5% horší (opravdu závratné) i tak na tom pustí skoro vše na plné, a čemu je hdmi na notebooku? to si rovnou může koupit stolní, konzoli, all in one, a stačí klasický analog když by to chtěl k tv nebo monitoru připojit. Není tam chyba přečti si celý název. Ono pokud chce ušetřit 1100kč což je poměrně v dnešní době dost tak doporučuji ten levnější, jen kvůli hdmi a zanedbatelně lepší gpu dávat tisícovku navíc, se mi nezdá moc výhodné, to si může dokoupit třeba ram, chladící podložku, batoh, nebo baterii pro větší výdrž (tu by asi musel doplatit)
No vidím, že se název liší až v posledních písmenech, což může být klidně odlišení kvůli barvě. Za modelové označení jsem považoval jen začátek, k pomlčce (tedy ACER Aspire 5560G), ale budiž.
Stolní budete přenášet od stolu k televizi a zpátky, s klávesnicí a myší a kabely a se vším?
HDMI se mi zdá jako velmi podstatný rozdíl, přes VGA půjde HD, ale už ne fullHD rozlišení. Veškerý výkon je pak k ničemu, když je obraz ošklivě přefiltrovaný na jiné rozlišení. HDMI navíc vede i zvuk a co je opět důležité, že ten zvuk je také digitální.
vga používám pořád a nikdy sem s hd ani fullhd problém neměl ani s 2650x1600 a více monitory, takže hdmi je prakticky kničemu, on chtěl herní notebook a ne pc konzoly. Tak stačí all in one to je jen težší monitor s klávesnicí a myší to je nejlepší volba pro časté přenášení a to i díky malému prostoru, nemá to žádné kabely, pouze k napájení (pokud máte bezdrátovou myš a klávesnici), ale do práce, školy, atp to není, to je zase lepší notebook.
Při připojení na televizi přes VGA mi to na fullHD prostě přepnout nejde, vyžaduje HDMI. A opět, VGA není digitální.
Neříkám, kup tohle nebo tamto nekupuj, jen upozorňuju na fakt, že výkon notebooku si lze vybrat prakticky libovolný, tisícovku ušetříte, bude to o těch 5% slabší, tisícovku přihodíte, bude to o dalších 5% silnější. Existujou však další faktory, které by se daly shrnou jako "pohodlí" nebo "užitek" a které můžou rozhodování ovlivnit, například otočná webka, live update biosu, samostatná numerická klávesnice nebo právě HDMI. Detaily a grafiku her si nastavíte vždycky, aby fungovaly dobře, ale takovéhle věci buď máte nebo nemáte a nic s tím nesvedete. Jakou váhu tomu bude přikládat je už věc kupujícího.
Mockrát děkuji za radu, těch notebooků na trhu je tolik, že jsem v tom už plaval. Nejspíše si zvolím asi tu první variantu s lepší gpu a HDMI. Máte pravdu lepší, by bylo mít těch 20k, ale mohu si vybrat jen do 15k, protože jsem limitován rodiči :D
vubec spatny taky neni tento hlavne ma dost slusny CPU...
czechcomputer.cz/...
ja mam tento, vse ma slabsi ale za 10000 s HD4650 na nem jedu crysis pri 40 FPS je to fakt slusna masina a to jsme k nemu mel jeste 6 mesicu net a misto T6570 mi alza dala T6670 :D :D
není zač
syr- to co píšeš je jen předražené a kničemu jsou tam jen 2 jádra a dát 17 tisíc za ten acer co je o 40% horší než ten asus za 15 to by si chudák dal.
HD4650- crysis se 40fps? a to hraješ na low nebo na 800x600? já mám novou amd 6990 a mám asi 48fps na 1080p a ultra nejižší okolo 29fps.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.