Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení disků mezi win7 a XP

Od: misabalu* odpovědí: 1 změna:

Ano, už 100x omletá písnička, ale přece jen, snad z provoní slepoty...

Na PC1 Win7 64-bit, na PC2 WinXP Prof SP3.

Na PC1 nastaveno v pokročilém nastavení sítí:
-zapnoto zjišťování sítí
-zapnuto sdílení souborů a tiskáren
-zapnuto aby každý uživatel mohl číst i zapisovat do veřejných složek
-povolit sdílení s 40-ti nebo 56-ti bitovým šifrováním
-vypnuto sdílení chráněné heslem
-povoleno spravování domácí skupiny

U disků sdílených nastaveno oprávnění Everyone s čtení, zápisem i úplným řízením

Na PC2 s WinXP prof SP3 nastaveno:
-zakázáno zjednodušené sdílení
-nastaveno zabezpečení sdílených disků pro Everyone pro čtení, zápis a úplné řízení

-Oba počítače mají různé názvy a jsou ve stejné pracovní skupině
-Pingy s jednoho na druhý a opačně jdou
-oba počítače se vidí a vidí i sdílené disky

Problém: Z PC2 s WinXPP se na disky do PC1 s Win7 dostanu, opačně, tj z PC1 s Win7 nasdílené disky na PC2 s WinXP neotevřu - nedostatečné oprávnění...

Na obou PC jsou různé uživatelské účty s jinými hesly. Ale vím z praxe, že to jede ve "zjedodušeném" režimu bez jakýchkoliv hesel.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Bohužel, 100× omletá písnička, ale stále nevyřešená... Já jsem se s tím s**l asi 3 hodiny a pak jsem to vzdal... ebastlirna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]