Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění IP díky Javě

Od: goldyn odpovědí: 11 změna:

Díky javě můžou zjistit moji IP adresu. Stačí teda když si ve firefoxu odšktnu Enable JavaScript nebo si musím doinstalovat doplněk?

Zjištění IP díky Javě

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nepleťte si Javu a JavaScript, jedné se o různé věci. Když si javascript zakážete, nevím jestli potom nezjistí vaši IP, ale jsem si jistý že Vám nebude korektně fungovat polovina stránek, protože dnes jsou stránky javascriptů plné :)

Navíc, proč Vám vadí že by zjistili Vaši IP?

charlies*

Zakázáním JavaScriptu si vůbec nepomůžeš. Klidně si to zkus zakázat a pak jdi na http://www.mojeip.cz

goldyn
hodnocení

Já používám prohlížeč TOR, a někde jsem četl že přes Javu můžou vystopovat moji IP. Doporučuje se proto věci jako podporu JavaScriptu, Flashe, Javy, ActiveX, RealPlayeru, QuickTime, Adobes PDF plugin vypnout

dzordz*
hodnocení

2x

Nemusí zjistit konkrétně vaši IP, zjistí adresu poslední hopu na veřejnou IP.

Zabránit tomu nejde, už z principu, jak fungují síťové vrstvy a posílání paketů. Můžete pouze veřejnou IP (svou pokud máte, nebo tu u poskytovatele) maskovat za jinou.

goldyn
hodnocení

A jak ji lze zamaskovat?

dzordz*

proxy

doplněno 31.08.11 22:57:

Jo vy už aj máte Tor .. no když na klientský straně spustěj javu (ne javascript, ale javu ve virtual machine), tak ten prohlížeč prostě obejdou a najdou si, co budou potřebovat - nastavení IP, nastavení připojení k internetu, trasu .. otázka je, proč by někdo něco takovýho dělal a k čemu by mu to bylo. A taky proč byste vy potřeboval javu povolenou, když už děláte něco tak nutně anonymního a nezjistitelnýho, že na to máte Tor.

goldyn
hodnocení

jo používám TOR, ale přes free proxy mě může i tak zjistit policie... Hlavním rozhraním, které o vás dokáže zjistit obrovské množství informací včetně pravé IP adresy, je JavaScript.

goldyn
hodnocení

Řekněme třebas že jsem hledal "ne zrovna legální věc" a přes jeden odkaz jsem se dostal na stránku kde mi vyskočila tabulka Že je java aktivována.. - přesně si už nepamatuju co tam bylo.

goldyn
hodnocení

A ted mám strach

dzordz*

Java se nespustí, pokud jí to výslovně nepovolíte na té stránce.

Většina javascriptů bude zajišťovat funkčnost webu, asi jen málokterá stránka se bude pokoušet tahat o vás nějaký informace a uchovávat je.

No a k té citaci, jestli javascript dokáže zjistit skutečné informace nebo ne - nevím, myslel bych si, že se k tomu nedostane - i ty weby všude možně ukazujou přes javascript tu veřejnou ip, ne lokální ip počítače. To by ale chtělo odborníka přes skripty a jmenné prostory atd, který by dokázal odpovědět s určitostí.

Poskytovatel (ani nikdo jiný) nemají povinnost jakékoli informace (párování ip a zákazníků) vydávat, policie o ně může požádat pouze na základě oprávněného a podloženého podezření, nemůžou kontrolovat náhodně, ani jedna paní povídala, ani proto, že "pirátí každý".

goldyn
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]