Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám doma zavedený internet přes kabel (do pc). A chtěl bych vytvořit domáví wi-fi síť. Potřeboval bych se dokázat připojit na wi-fi přes mobil a notebook. Koukal jsem na toto zařízení alza.cz/... chtěl bych vědět jestli je na to vhodné a co si o tom myslí i ostatní. Prosím zasílejte odpovědi. Opovědi můžete zasílat i na můj e-mail: hoky3@seznam.cz
Jelikož to má funkci Soft AP, tak to fungovat bude, ale pro funkčnost té sítě budete mít muset pořád zaplý počítač.
Mnohem lepší je si pořídit jen APčko (acces point) , a trasu KABEL -> PC -> WIFI USB -> NOTEBOOK + MOBIL zmenit na KABEL -> AP -> PC + NTB + MOBIL. Samozrejme pokud chcete mit PC taky bezdratove, tak dokoupit jeste wifi kartu do PC, ale klidne muze byt postaru pripojen kabelem. Jen mezi trasu vlozite to APcko, ktere bude vysilat i pri vypnutem PC.
Zyxely nebrat, nemám s nimi dobré zkušenosti. Jsou poruchové a dost se i zahřívají.
Raději si kupte TP-Link, třeba tento TP-Link TL-WR340G, nebo verzi GD→ zbozi.cz/...
Nezapomeňte wifi zabezpečit alespoň technologii WPA-PSK, nejlépe WPA2-PSK.
Takhle by vám wifi fungovala jen v době, kdy je stolní pc zapnutý. Já si myslím, že je vhodnější mít wifi router, například czechcomputer.cz/....
doplněno 31.08.11 10:05: však já jsem to psal ve stejnou dobu, před odesláním tu ještě nic nebylo
Jak radí výše, použít router (já mám D-Link DI-524, ale ten už se neprodává). Kabel zapojit do routeru a teprve z něj dalším kabelem (byl v příslušenství routeru) připojit "velké" PC a samozřejmě nastavit domácí wifi síť.
Přesně... já to mám podobně. Jen s tím, že router TP link, co mám mi začal zvyšovat ping a zpomalovat připojení , pokud jsem pc připojil kabelem k němu, tak jsem zkusil dát switch z něj mi to vede do pc (rychlost a ping se vrátily do normálu) a další kabel vede do routeru, ten používáme na baráku pro připojení NB a mobilů... a není žádný problém... samozřejmě je to max. zabezpečeno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.