Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak zvýšit pamět grafické karty v biosu. Mám Nvidia geforce gt 540m 1gb a intel hd graphics. (paměť ram 6gb) V biosu mám napsaný v kolonce video remory 128mb. Je to nový PC. Předem děkuji
Nevztahuje se těch 128MB sdílené paměti k integrované grafice na základní desce? Vaše autonomní Nvidia grafika pak má svůj vlastní 1GB a s tím nic neuděláte.
Je to jak říkáte, BIOS základní desky se zajímá o integrovanou kartu a o to kolik paměti je jí přiděleno z RAM. Na Vaši přídavnou grafickou kartu to nemá žádný vliv
nešlo by tedy udělat z přídavné karty výchozí, protože se mi zdá, že u her se používá spíš integrovaná.
No to záleží na tom, na co připojíte monitor Integrovaná bude mít výstup někde v zadním panelu, vedle usb, sériového a paralelního portu, ta přídavná je samostatně bokem, v jedné z těch škvír. Nebo můžete jít do menu, kde si nastavujete rozlišení plochy, zvolit Upřesnit nastavení, v záhlaví pak budete mít uvedeno, který monitor a která karta se používá (v xp snad bývalo přímo "monitor ten a ten na gpu té a té", ve win7 to je v názvu okna).
Integrovaná grafika se také dá v biosu vypnout, bude to někde v (advanced) chipset features nebo integrated peripherals.
No jo, vy taky máte monitor připojený v té integrované INTELce, potom se není čemu divit podívejte se zezadu na počítač a kabel který vede od monitoru přepojte do té přídavné grafické karty. Integrovanou potom třeba zakažte aspoň ve správci zařízení, nebo v BIOSu, pokud to jde
ach tak, v tom případě musí jít v BIOSu grafika přepnout na výkonnější, nebo by to mohlo jít přímo ve Windows, softwarem přiloženým k notebooku.
nevím kde se to v biosu nastavuje.(information,main,security,boot,exit), šlo by to nějak i bez toho biosu?
Zdá se, že nejste sám, koho to zlobí, viz forums.nvidia.com/...
Dle odpovědí by mělo pomoci následující, nVIDIA Control Panel -> Manage 3D Settings -> Global Settings -> Preferred Graphics Processor -> High Performance (nVIDIA).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.