Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TISKÁRNA - nefunguje výměna cartridge - proč?

Od: asta1 odpovědí: 11 změna:

Mám tiskárnu EPSON STYLUS SX400 a koupila jsem do ní nové cartridge - ne originál, ale tomu odpovídající náhradu zn.Magenta. Po výměně mi to hlásí: "Inkoustové kazety nelze rozpoznat". Ráda bych kupovala originál, ale ta cena je jak za novou tiskárnu. Tyhle jsou skoro o polovinu levnější a bylo mi řečeno, že jsou dobré.? Nasazení jsem zkotrolovala a je v pořádku. Má někdo podobnou zkušenost? Nebo co s tím? Díky za radu :) Petra

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

To je standardní problém tiskáren. Mrkněte na link viz níže. Musíte si sehnat tzv. čip reseter. Cartridge totiž mají čipy, které se jakoby opíší do tiskárny. V momentě, kdy tam dáte jinou cartridge, tiskárna ji nerozpozná. Novou cartridge prožeňte resetrem a pak ji vložte do tiskárny. Mělo by to být OK. :)

tisk-ink.cz/...

pebuje*
hodnocení

0x

Dobrý den, já tedy nemám tiskárnu Epson, mám HP, ale - jednou jsem také chtěla ušetřit a koupila neoriginální cartrige, nejdříve problém jako u Vás /vůbec to nefungovalo/, zkusila jsem to po pár dnech, dodnes nechápu jak, ale najednou to šlo /nic jsem s tím nedělala/, ovšem kvalita tisku se s originální náplní vůbec nedala srovnat. Takže od té doby jen originál, když už něco potřebuji vytisknout, tak chci, aby byl výtisk kvalitní...

tiskinkcz
hodnocení

0x

Dobrý den,

toto je častý problém neoriginálních náplní T0711-T0714.Je jich na českém trhu strašně moc a bohužel i nefunkčních. To co popisujete je prostě nefunkční náplň, resp. její čip.Nevím za kolik jste je koupila, ale z vlastní zkušenosti vím (protože sám provozuji e-shop s náplněmi do tiskáren), že pokud tyto náplně stojí cca pod 50 Kč, tak je to vždy podezřele levné.

Nicméně, pokud je prodejce slušný, tak Vám vrátí peníze.

S pozdravem

J. Vrána/ majitel obchodu

tisk-ink.cz/...

paaja*
hodnocení

0x

Nemáte zkombinované originál a neoriginál cartridge? Na některých tiskárnách stačí sjednotit značku a už to běží.

tiskinkcz1
hodnocení

0x

Dobrý den ještě jednou,

teď jsem si všiml v odpovědích, že Vám někdo radí si koupit čip reseter a vložil tam odkaz právě na můj e-shop.

Víte ten pán či paní nemá pravdu! Tento ptoblém reseter s největší pravděpodobností nevyřeší!

Reseter pomůže, pokud byla náplň předtím funkční!

Nicméně reseter se i tak hodí. Ve většině (i našich) neoriginálních náplní T0711-4 je totiž více inkoustu.

A aby se všechen využil, tak je potřeba zmíněný reseter.

S pozdravem

J. Vrána/ majitel obchodu Tisk-ink.cz

tisk-ink.cz/...

asta1
hodnocení

Díky za radu, ale peníze už asi zpátky nedostanu (jsme v Čechách :( ). Navíc je to už pár měsíců co jsem je koupila, ale až teď použila - 4ks. Navíc nebyli zas až tak levné - cca 700Kč! Ale bylo to o polovinu míň než originál - ten stojí tolik, jako nová tiskárna! Šílený! Připadá mi, že se tu někdo zbláznil. Takže jestli budu muset zase kupovat originál, tak to si radši koupím novou tiskárnu - vyjde to nastejno! Díky a přeji hezký den. Petra

tiskinkcz2

700Kč? Tak to je hodně drahé. Mno u nás jsou za 80 Kč kus a 5ks za 385 Kč (a ještě do zítřka tam platí AKCE za 75 Kč a balíček 5ks za 360 Kč) . Ale podotýkám, že pokud chcete využít veškerý inkoust (může v nich zůstat až polovina), tak je třeba ještě ten reseter za 300 Kč.

On ten inkoust zůstává skoro ve všech neoriginálech, které mají víc inkoustu. Ovšem prodejci o tom nechtějí mluvit.

Prostě Vám nabídkou náplň s 13ml, ale už neřeknou, že bez reseteru to nevyužijete.

S pozdravem

J. Vrána/ tisk-ink.cz/...

troja*
hodnocení

0x

snad se mi to povede odeslat:

www.nejlevnejsi-n/...

doplněno 31.08.11 08:02:

je to dobré a tak ještě, což je vyndat, odpojit tiskárnu, všechno odinstalovat včetně registrů, restartovat, vložit náplně a začít znovu,jako s novou (tedy s tiskárnou:))

asta1
hodnocení

Díky za radu, zkusím to. Ale myslím si, že to nepomůže, ta dnešní techniky si pořád vymýšlí problémy, aby se muselo stále a stále platit. No uvidíme. :))

Jiste, vyrobci davaji do lacinych tiskaren naplne, ktere maji maly obsah barvy, protoze vedi, ze si za chvili koupite nove, coz Vas vyjde na cenu dalsi tiskarny. Navic ingoust rad zasycha, kdyz se nepouziva atd. Do lacine ing. tiskarny by jsem nedoporucit investovat, to uz radeji Laser.

buss
hodnocení

0x

A to je právě ten obchodí tah, dnes je lépe koupit novou tiskárnnu než kartrižde..., ano, některé tiskárny reagují na čip v kartridži.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]