Nejste přihlášen/a.
Program Speccy ( www.speccy.com) mi ukazuje teplotu disku 36°C, když na něj sáhnu je rozhodně teplejší.
Uvažuji o tomto chladiči Scythe SCIT-1000 /... a pevný disk mám WD Caviar Black E/....
Před ním ve skříni T hermaltake V3 Bla/... mám 120 mm ventilátor.
Je opravdu další chladič na pevný disk nutný?
Jak se chladič montuje na pevný disk?
Jaká je optimální teplota pevného disku?
Trochu zručnosti, plastových pásků na kabely a trochu to ve skříni porovnejte... vaše snaha chladit jen HDD mi přijde zbytečně upjatá na jednu komponentu... zlepšete raději proudění vzduchu skrz case tak , aby case účinně ventilovalo jako celek, není špatný dát třeba komínek k vetilátoru chladiče procesoru, aby tepelně ventilátor nesál teplý vzduch ze skříně, ale vzduch z venku... u Hdd...máte dost velký hdd a asi druhý mít nebudete, tak udělat mezeru mezi spodním dílem plechu v case tak aby se dostal vzduch i k Hdd bez problémů... já mám jeden původní 80gb Seagate, a pak jsem si přikoupil ještě 320 gb . Ten starý se moc nehřeje, ale ten novější mi taky leze až o 10 stupňů výš, než můj původní HDD . Ale hodnoty momentálně :
Základní deska 36 °C (97 °F)
CPU 42 °C (108 °F)
CPU dioda 38 °C (100 °F)
Seagate ST3320620AS 42 °C (108 °F)
Seagate ST380817AS 37 °C (99 °F)
No hodnoty nejsou takové , abych to řešil. Tak jsem kdysi jen přidal do bočnice jeden nízkoobrátkový 120 mm ventilátor a v létě mi to
doplněno 27.08.11 23:20:a v létě mi to srazí teplotu o 3-5 °C .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.