Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi. Udělal jsem si takové jednoduché stránky v php. S menu nahoře. A potřeboval bych udělat ještě boční menu pro vložení počítadla, ankety, vzkazníku apod. Na jedněch stránkách jsem našel popis, ale nepochopil jsem ho. Náhled stránky zde: test2.hrachov.cz/...
Díky moc za rady a pomoc.
Ahoj, předně tam máš místo "čas"nějaký nesmsl (v menu), to si oprav
A k bočnímu menu; není to otázka PHP, ale CSS.
Pokud chceš boční menu, dej ho do
se style vlastností "float: left"(nebo right)Takže pokud budeš mít další dotazy, mrkni na google na termín "multi column layout"nebo "vícesloupcový design"či "vícesloupcový layout"atd. Najdeš spoustu příkladů
Hodně zdaru
* Takhle tedy bude vypadat tvé levé menu:
blablablabla
Ale spíš si to styluj do externího souboru, ale to už je zase na další a delší povídání
No, tak to ti doporučím fakt www.jakpsatweb.cz a zkoušet tvořit.
Jinak v PHP se jednoduše dá udělat něco takové jednoduše Vytvoříš dva soubory - hlavicka.php a paticka.php.
Napíšeš si základní dokument html:
A pak si musíš uvědomit, co je pro všechny stránky společné. A kam budeš přidávat informace. Takže dáš následující do hlavičky:
A následující do patičky:
A o externím CSS, tam je to jednoduché:
v
.. bude řádka:Média je, jestli je stránka pro tisk, mobil, monitor, čtečku stránek pro slepce atd. Defaultně dej media="screen"a máš to
A ještě na závěr poslední dodatek; dělám školení tvorby HTML s PHP pro začátečníky, pokud jsi někde z okolí Plzně, tak třeba během měsíce a půl mi můj student vytvořil následující stránku: djpromotion.cz/... (a spousty dalších)
Bohužel teď nemám zapnutý server (stěhování) www.klusik.cz, ale do měsíce ho zase zapnu (mám server u sebe doma, nejjednodušší verze)
Žádné php tam nevidím.
Stránku třeba formátovat_
... pomocí rámů - zastaralé
... pomocí tabulky - také již zastaralé
... pomocí kaskádových stylů - nejlepší možné řešení. Tady je to třeba nastudovat - pokud to myslíš s tvorbou alespoň trochu vážně: jakpsatweb.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.