Nejste přihlášen/a.
Jsem seniorka pokročilého věku a další senior mi nabídl notbook Acer Aspire 5315, který si v r. 2008 zakoupil a do dnešního dne ho nepoužil. Bohužel se nepamatuje, jaké si nechal v prodejně zavést heslo po připnutí do sítě pro vstup. Program je tam Vista.Neporadil by mi někdo, jak heslo změnit? Děkuji. Ivana
Nechte si jej pani ten notebook preinstalovat. Pokud mate vnuka, tak ten Vam to bez problemu udela. Do nejakych servisu bych to tolik necpal, protoze nekteri nevedi, co za to chtit. A pokud teda do toho servisu, nebo PC prodejny prece, tak se prvne domluvit na cene.
Vy jste to teda rádci... :D
Na notebooku určitě není jeden´účet. Určitě tam je i Administrátorský účet, který ve výchozím nasatvení je bez hesla.
Takže spustit notebook a mačkat F8. Pak se ukáže nabídka, jak spustit Windows. Vybrat Stav nouze. No a pak z účtu vyberte ten Administrator. Naběhne plocha.
Pak kliknout na Start → Ovládací panely → Uživatelské účty. Smazat ten starý zaheslovaný a vytvořit nový a pokud možno raději bez hesla vzhledem k věku tazatelky.
Ovšem bude-li ten účet Administrator zaheslovaný, tak nezbyde, než bud jak psal rádce níže použít CD na obnovu, nebo jak psal rádce výše udělat novou instalaci, kterou bych teda vnukovi raději nesvěřil. Svěřil bych to raději do rukou servisu, kde Vám
1) rozdělí disk na dva oddíly /systémový a datový (na programy, fotky, hudbu, apod.)/
2) nainstalují aktualizace pro systém Windows Vista
3) nainstalují zabezpečení, tj. antivirový program /antispywarový program a firewall Visty obsahují a pro seniora to stačí/
4) nastaví tak, aby to bylo ťip-ťop
Bohužel jen budou chtít za to nějaký peníz...
Ja jsem taky vnuk, a instalace v rodine delam jedine ja A predpokladam, ze dnesni generace vnuku, nad 15 let, to dokaze cela
Vážený, děkuji za vaši radu. Bohužel se nám tímto doporučeným postupem nepodařil vstup do počítače. Pravděpodobně mne cesta do servisu a větší náklay neminou.Ještě jednou děkuji. J.
Takže popořádku nevidím důvod nějakejch vyskokejch nákladů
Tento acer nemá mechaniku. Prodával se s Xp nebo linuxem. Takže je dost dobře možný že tam je linux. Nebylo by od věci napsat co je vidět na zpoštěcí obrazovce.
doplněno 31.08.11 16:15:Jinak pokud tam jsou XP tak jsou ve skrýtý partition acer erecovery
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.