Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidičky,
už si s tím nevím rady. Přestal nám fungovat wifi router a tak jsem dostali na zapůjčení jiný, než nám tenhle vyreklamují. Jenže před námi jej už někdo půjčený měl a nejspíš tam něco nastavil špatně protože wifi funguje jen když mám v počítači připojenej kabel, bez něj se na připojení ukáže vykřičník, že je tam omezený přístup. Už nevím co s tím, vyzkoušela jsem všechno co mě napadlo. Když jsem se dostala do routerou tak vše dle něj funguje tak jak má. Taky mě napadlo jestli nemám problém s nastavením v počítači, zkusila jsem síť nastavit na domácí, ale to pomohlo jen v případě pokud chci mít internet přes LANku. Nevíte kde by mohla být chyba? Chtěla jsem zkusit i firewall ale také jsem se tam moc k ničemu nedopracovala. Dík za odpověďi
Pokud ses uspesne pripojila k wifi a ukazuje se ti tam ten vykricnik, tak mozna bude stacit vpravo dole v liste kliknout na ikonku "pristup k internetu", nebo "mista v siti", zalezi jaky system mas, tak se doklikat na ikonku "diagnostikovat a opravit"
Me se toto taky stava kdyz prehazuju routery, a toto pomuze.. Musis se doklikat na polozku "diagnostikovat".
Ja to mam treba na win 7 tak, ze: ovladaci panely - sit a internet - sitova pripojeni, ted kliknu na sitovy pripojeni wify pravim tlacitkem, a nasledne diagnostikovat.
Nevim cim to je, ze se to takhle divne chova, mozna mas stejny problem a pomuze ti to
Hm, tak se podivej zespodu na ten router, zda je tam napsana adresa, do nastaveni routeru, popripade jmeno a heslo (vetsinou to byva admin, admin) a zezadu te wifiny bude restartovaci tlacitko. Kdyz strciss tu wifinu do zasuvky, zezadu zmacknes treba na 5 vterin to tlacitko, tak se router restartuje. Pote bud wifinu najdes bez hesla na kterou se pripojis a pojede ti to, nebo wifi nebude videt, tak budes muset na tu adresu co je zezadu na tom routeru, prihlasit a wifinu nastavit (nebyva to slozity, myslim ze by sis to taky dala). Nicmene si myslim, ze kdyz to restartujes, tak tam ta wifina viditelna bude a budes se na ni moct bez hesla pripojit.
To s tím routerem už jsem dávno dělala, nejsem začátečník. Jestli je wifi zaheslovaná nebo není, to na to nemá vliv. Jak říkám na tu wifinu se připojím, ale z nějakého důvodu funguje jen když jsem připojená na lanku. Pokud LAN vypojím tak je stále wifina připojená s tím rozdílem, že mám omezený přístup, v tomhle případě skoro žádný. Takže si myslím, že chyba je buď v nastavení systému, nebo v nastavení toho routeru (ale tam sem nic neobvyklího neobjevila) a nebo je chyba ještě někde jinde. Už jsem zkoušela měnit i šifrování, ale to mi z nějakýho důvodu rozladilo i LAN, tak jsem to nechala v původním stavu.
Nafoť nám sem nastavení protože i když píšeš, že nejsi začátečník tak motáš wifi a lan dohromady a třeba změna šifrování vliv nemá
Začátečník seš protože jinak by jsi sem dala nastavení ethernetu a wifi (IP DNS atd) osobně si myslím že máš na wifi pevnou IP ale to koukám do křišťálový koule.
Tak jsem to vyřešila továrním nastavením vše jsem dělala od začátku a funguje to. Kde byla chyba netuším, ale hlavní je že to jde. Jo a otázku jsem položila na rychlo v práci, takže nastavení ethernetu a wifi jsem sem opravdu dát nemohla(jsem ráda, že jsem vůbec stihla napsat otázku) a z domova už vůbec ne, protože tam jsem se k pc vůbec nedostala, až teď. Ale nevadí, už jsem na předsudky zvyklá
. Ale pravda mělo mě to napadnout hned, člověk se pořád učí. Mějte se krásně a děkuji za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.