Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
mam spoustu "soukromych" fotek, ktere bych rad mel v pocitaci, ale v nakem souboru pod heslem, aby se mi tam pritelkyne nemohla dostat.
V mobilu pouzivam keep safe, tak neco podobneho.
Poradi mi nekdo co si mam stahnout, nebo jestli je naka moznost zaheslovat soubor primo nekde v nastaveni?
Dekuji
Dobrý den, já bych raději ukládal na flashku, kartu a zálohoval ještě vypálením na DVD.
Takové médium je lehce přenosné a dá se i schovat. A nezapomeňte po prohlížení v PC po sobě i řádně uklidit - některé programy si dělají náhledy a ukládají je. A, samozřejmě, v PC žádné "soukromé fotky z dovolené" nenechávat na HDD. Zdravím!
Teoreticky by snad i melo stacit, kdyby jste na pocitaci meli 2 uzivatelske ucty (tvuj, jeji). Uzivatele si pak vzajemne nevidi na jejich data.
přidávám se k @luke237. Truecrypt je mimořádně bezpečný a jednoduchý. Na začátku nastavíte velikost, vytvoří se zaheslovaný soubor, který se pak chová jako další disk. Pak jej zase vypnete a v PC zbyde jediný zaheslovaný soubor. Dokonce je možnost, aby se ukončil sám po nějaké době nečinnosti.
Průšvih je nepoužívat ho pár let a nevzpomenout si pak na heslo... jako já
Jestli to je normální péčko, tak bych to před přítelkyní nijak zvlášť neřešil, pokud ovšem nemáte děti, ty by to vyšmejdili raz dva. Stačí schovat někam do podsložky někde na disku a zametat po sobě, po prohlížení nebo ukládání, např. přejmenovávat onu podsložku, aby prohlížeče a průzkumníci měli v historii neplatnou cestu.
Pokud je to "netradiční" péčko nebo fotky jiné přítelkyně/přítelkyň tak to je horší. Nejbezpečnější ukládat na externí disk, snad i šifrovaný a ten schovávat někam jinam, např do krabice s počítačovými díly a jinými disky. Tam to není nápadné.
Dá se ještě použít síťový disk, nejjednodušeji router s diskem (ať už s interním nebo externím přes USB). K disku přistupovat přes síť a to by přítelkyně musela být detektiv, nebo by jste ji musel dát sám podnět, aby tam lezla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.