Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emulatory PS1 a PS2 (Win 7 64bit)

Od: alien8* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

opět se obracím na pomoc zde na poraďte. Pročet jsem nějaká zahraniční fórka.. Ale samo žvásty.. nikde se tento problém nevyřešil veřejně.

Hlavně bych se chtěl zaměřit na emulátor PS1.. Zkoušel jsem nějaké a také pár verzí a žádný mi ač kvůli tomu či kvůli tomu nefachal. Rád bych se zeptal jestli s tím máněkdo zkušenosti a poprosil ho o radu.. jaký emulátor a jekou jeho verzi stáhnout.

Dále mám problém tak trochu s BIOsem, páč jich je strašně moc.

A na závěr ještě nějaký popis doporučeného nastavení abych fachal bez problémů

Děkuju za pomoc. :-*

PS: Ano, výkon nato mám, na ten není potřeba ukazovat. ;)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

V době, kdy jsem se ještě o to zajímal, nebyly emulátory PS2 na dostatečné úrovni pro domácí použití - výkon zdaleka nestačil (sotva se to hejbalo) a muselo se to nastavovat a upravovat specielně pro každou hru jinak. V podstatě jenom skupina nadšenců sdílela na webu svoje výsledky a úspěchy, nevím, jestli se to nakonec nějak dotáhlo do provozuschopného stavu.

Pro PS1 jsem používal ePSXe a dá se říct, že se přes něj rozběhlo v podstatě všechno. Namátkou gran turismo 1+2, ff7+8, mgs, crash bandicoot 3, overboard atd. Funguje to jako základní program, do kterého si stáhnete a nastavíte ty pluginy, které potřebujete, v závislosti na vaší zvukovce, grafice, ovládání a osobních preferencích. Na většinu pak stačí jedno stejné nastavení, u těch mála problematických her bývá na webu uvedeno, co a kde je třeba změnit, aby šly správně. Graficky to nebude kdoví co, sice můžete nastavit libovolné rozlišení, barevnou hloubku, nastavit všemožné efekty, ale bude to vypadat asi trochu hůř než na televizi.

BIOS nejlépe nějaký novější, je jedno, jestli z PS nebo PSone. A jelikož je chráněný copyrightem, tak se předpokládá, že konzoli fyzicky vlastníte, rozeberete a provedete si vlastní dump paměti.

No a ohledně Win7, nevím, mně to tenkrát běhalo na 98 i na xp. Kdyby to fakt nešlo, tak možná virtual box a spouštět to v něm.

plaky*

momentalne som to riesil...CVGS rozbehas iba v 98 a XP, mam Windows 7 64bit a ten ePSXe fici bez problemov,dokonca som nasiel aj nejaku najnovsiu japonsku verziu emulatora na hranie PS2 hier a funguje na jednotku,len to chce aspom dvojjadro intel 2ghz,ked mas Athlon tak 3ghz...atd atd...pritom ps2 je uplny sit,co sa tyka vykonu...sony si svoje veci len tak nepusti takze preto to chce taky vykon,chcelo by to najst najlepsiu kompatibilitu..ale hosi si s tim uz paradne pohrali...ako hovorim,najnovsia verzia je uz v pohode hratelna...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]