Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smazani HDD

Od: knedlicek odpovědí: 5 změna:

Ahoj, potřeboval bych smazat HDD co mám v noťasu a nevím jak. Chci ho úplně vyčistit včetně OS. Samozřejmě že to jde přes instalační cédé windows ale to momentálně nemám. Mám jen winXP CD a to když dám do PC tak se to chvíli načítá a za chvíli se objeví modrá smrt. Neznáte něco? Třeba program na flešku či cd co to umí formatovat? Děkuji všem za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Musíš nabootovat z jiného disku - buďto z flash a nebo si stáhni nějaké LiveCD (např. Linux)...

doplněno 03.01.13 23:36:

Např. v této diskusi - root.cz/... - se řeší problematika boot flash...

doplněno 04.01.13 00:02:

Knedlíčku - ..."přímo ten program"... musíš odněkud spustit... Abys mohl vymazat disk, nesmíš z něj mít nabootováno - takže napřed musíš nabootovat z flash a nebo CD - už?

doplněno 04.01.13 00:07:

Jakmile budeš mít toto vyřešeno, pro smazání oddílu můžeš použít spoustu programů od správce oddílů (partition manager) po třeba specializované mazače (wipe disk)...

knedlicek
hodnocení

No chtěl jsem z flash, ale neznám žádný program který je v biosu spustitelný a jde to s ním :?

hodnocení

0x

No hele, pokud ho chceš zformátovat, tak tam stejně budeš muset nějaký operační systém dát. Nevidím smysl formátování přes nějaký externí program a teprve potom shánět operační systém.

Takže bych napřed koupil/sehnal/vypálil funkční disk s operačním systémem a pak to přímo při instalaci zformátoval a nainstaloval čistý OS.

doplněno 04.01.13 00:12:

no, nevím jak chceš fungovat bez OS, ale to už nechám na tobě.

Stáhni a vypal (ISO image) na CD, nabootuj z něho a buď to můžeš zkusit přes nějaký DOS program, nebo spustit MINI XP a přímo tam zformátovat disk jak potřebuješ.

doplněno 04.01.13 00:12:

hirensbootcd.org/...

knedlicek
hodnocení

Právěže vůbec. Chci vymazat disk a žádnej OS tam nechci. A to co pisal kolega je mi k ničemu, páš já bych potřeboval přímo ten program...

iz*
hodnocení

0x

Knedlíčku, k čemu Vám bude NB bez OS?

Zkuste bootovací CD některé linuxové distribuce. Po načtení Linuxu do paměti budete moci smazat celý disk, znovu jej rozdělit a naformátovat třeba každý oddíl pro jiný OS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]