Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokažený obraz

Od: tanvald* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

od včerejška mi na PC hrozně zlobí obraz.. Začalo to jednou při startu pc, kdy byly na přihlašovací obrazovce stovky bílých čárek..

Pak se to začalo ukazovat i ve hrách (hlavně problikávání takových jakoby střepů)... zkoušel jsem i jiný monitor, ale nepomohlo to, je to čím dál tím horší, hlavně na ploše...v prohlížeči skoro vůbec..jakoby ty pruhy prosvítají skzr..

kartu mám HD 6950 2GB, OS Windows 7 64bit SP1 english... přikládám i několik fotek

za jakoukoliv radu vám budu moc vděčný!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rewq
hodnocení

0x

Máte vadnou grafickou kartu. Zkuste jinou grafickou kartu, pokud ta bude ok, tak je problém ve stávající grafice. Tam můžete zkusit opravu následujícím způsobem.

1. Odmontujte z grafické karty chladič

2. Očistěte čip a paměti od zbytků pasty a teplovodivých polštářků (lze použít organické rozpouštědlo)

3. Odmontujte záslepku (plíšek) z panelu výstupů

4. Případného prachu se zbavte třeba pomocí štětce (pozor na statickou elektřinu)

5. Jsou-li na kartě nějaké snadno odlepitelné samolepky, zbavte se jich

6. Předehřejte troubu na 250 stupňů Celsia

7. Připravte si plech a několik alobalových kuliček (zatím se nezdá, že by mohly zavinit nějaký zkrat)

8. Kuličky dejte na plech a na ně položte kartu (kondenzátory nahoru) tak, aby se nedotýkala plechu

9. Pečte asi sedm minut, poté nechte dlouho vychladnout (raději při normální pokojové teplotě a vlhkosti)

10. Znovu naneste pastu, nasaďte chladič a můžete vrátit i záslepku kolem výstupů na monitor

K bodu 9. To chladnutí opravdu pomalu, takže vypnout troubu, otevřít dvířka a nechat hodinu být. Pak vytáhnout a počkat až bude studená.

Nesmí se to zkoušet v mikrovlnce! Jen v normální horkovzdušné troubě.

dedkoid*

No tak to je dobrá úchylárna. :)

Možna by stačilo vypucovat PC, štětečkem vymést prach a zjistit po zapnutí jetli se všechny větráčky točí. Popř. opatrně suchym prstem ohmatat komponenty, zdali nejsou vařicí.

Taky to může dělat kabel.

tanvald*
hodnocení

Počítač mám úplně nový a týden starou grafiku za 6000 péct v troubě opravdu nehodlám :D

Teploty jsou taky v pohodě - grafika měla při maximální zátěži 63 C a v klidu 37..

a ostatní jsem ohmatal... Teď jsem přeinstaloval Windows a zatím to funguje normálně..tak opravdu nevim, čim to bylo...

tanvald*
hodnocení

tak už to opět nejde, jak jsem nainstaloval catalyst center, objevilo se to...když ho vypnu, jde to smazat jakoby pohybem okna..

co to sakra je? :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]