Nejste přihlášen/a.
zdravím, snažím se naučit pracovat s Audacity a chci se zeptat znalců tohoto programu na několik věcí na které jsem v návodech z netu nenašel odpověď.
Například není mi jasné co znamenají svislé červené čáry v nekterém záznamu audia.
Zatím to likviduji normalizací ale zajímalo by mě co znamenají.
Druhá věc je nesymetrický záznam dle osy času. V návodu je sice náznak že by to měla být stejnosměrná složka a doporučují taky normalizaci ale tím se mi to odstranit nepovedlo.
Na výsledku zvuku to znát není (mým hluchem ) ale vrtá mi to hlavou.
moc děkuji
Audacity sice nepoužívám, ale svislé červené čáry obvykle označují vzorek s hlasitostí nadoraz (přeřvaný), je-li jich moc, nebo jsou seskupeny v chumlu, je skladba už zkreslená.
Stejnosměrná složka (posunutí celé skladby "nahoru" nebo "dolů") se aspoň v Rezoundu odstraňuje spec. funkcí (odstranění SS složky). Normalizace tomu nepomůže. Při poslechu se tato složka neuplatní, protože ji potlačí zesilovač hardwarově.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.