Nejste přihlášen/a.
Prosím Vás o radu , kamarát má Windows XP SP2 ale len jeden disk C a chcel by ho rozdeliť na dve časti aby napr: aby mal disk rozdelený na C a D kde by v Déčku si vytvoril zálohu disku a ukladal aj svoje dáta keby padol systém. Ktorý je takí dobrý program na rozdelenie disku na dve časti.Vďaka
Přímo v XP stačí kliknout na tento poč. pravým tlačítkem a tam je "spravovat". No a v tom je diskový nástroj na takové vylomeninky naprosto dostatečný
Aha takhle, já špatně pochopil dotaz; ono totiž Win XP neznám, jen tak "zlehka", takže vlastně popisuji funkce svého OS, nicméně nechci tady zahajovat flamy...
Partition Magic je též schopný program
Jak píše Mirousek, nabootujte live distribuci (stačí vám nějaké ubuntu, nejnovější je 11.04) a tam to uděláte snadno a bezeztráty dat.
ale ne na rozdělení disku, který má jednu partition s daty přes celý disk. To už chce pokročilejší program, tohle Správa disků ve WIN XP neumí
doplněno 22.08.11 23:30:Tak jako tak, doporučuji stáhnout Hirens Boot CD, tam je těch prográmků funkčních víc než dost, ať už DOSových (spustitelných přímo z nabídky), nebo potom v MiniXP, které tam jsou taky
Z free programů to umí třeba Paragon Partition Manager 10 který před nedávnem v plné verzi vyšel v časopisu CHIP. Pokud by na disku nebyla žádná data, zvládne se rozdělení udělat i při instalaci operačního systému.
Uvedený program to zvládne upravit i s daty, ale vždy je uživatel vyzván k tomu, aby si svá data úpředem zálohoval. Jeden nikdy neví.
Chcel som to urobiť podľa tohoto návodu najprv na svojom PC ja ho mám rozdelený na C a D zdá sa mi jednoduchý ale problém je v tom že keď som prišiel k bodu 4: "zmänšiť zväzok"tak po rozbalený roletkky takúto ponuku nemám .Teda ak kamarát má iba jeden disk "C "tá ponuka sa mu ukáže? alebo ako sa dostať k tejto ponuke ak sa neukazuje a nemôžem pokračovať?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.