Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pevného disku

Od: astar* odpovědí: 9 změna:

Potřeboval bych poradit s následující situací:

V PC mám 2 harddisky, jeden systémový, jeden na data. Ten systémový vidím ve Windows jako disk C, ten datový jako disk F. Pod písmenem D mám DVD mechaniku, E je virtuální mechanika. Na disku F mám kromě dat i nějaké programy, které se mi nevešly na C. Nyní jsem si koupil nový disk na data, kterým bych chtěl nahradit ten stávající. Představuji si to tak, že bych všechna data z disku F zkopíroval na nový disk a poté ho odpojil. Potřebuju to ale udělat tak, aby se i nový disk v systému zobrazoval jako disk F, protože chci, aby mi fungovaly i programy, co jsou instalované na F. Když ale budu mít připojené všechny harddisky současně, nebudu moct novému harddisku přiřadit písmeno F. (ale třeba G). Potřeboval bych vědět, jak to udělat, aby se mi nový harddisk zobrazoval v systému jako disk F.

Napadl mě postup, že bych starý datový disk nejdřív odpojil, připojil nový, přiřadil mu písmeno F, pak připojil znovu ten starý, zkopíroval data na nový a odpojil ho. Půjde to takto?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednoduše ho připoj, nic neměň, jen si na něho všechno zkopíruj. Potom co starý disk odpojíš, ve Správci disků tomu novému přiřadíš písmenko F které už bude volné a je to :)

doplněno 09.11.12 17:27:

Nebo, opět připojit oba (starý i nový), starý změnit třeba na Z, nový nastavit na F... a dál už se starat nemusíš, starý jen odpojíš a je to :)

astar*
hodnocení

Aha, to jsem nevěděl, že označení disku jde nastavit.

Ještě doplňující otázka - kdybych si na nový disk nainstaloval Windows, můžu si v něm nastavit označení disku odlišně? Mám na mysli, že v jednom systému bych harddisky viděl jako C a E a v druhém jako D a C (v tomto pořadí)?

hodnocení

2x

Písmena můžeš diskům libovolně přidělovat: Ovládací panely - Nástroje pro správu - správa úložišť (nebo tak nějak, teď nesedím u Windows tak to píšu z hlavy, ale určitě to najdeš.)

praivo*

Start → Spustit → diskmgmt.msc (nebo dskmgmt.msc, teď nesedím u Windows).

jdukolem
hodnocení

0x

Ve správci disků lze změnit písmeno jednotky.

astar*
hodnocení

Ve Správci disků je starý datový disk označený jako "aktivní"- co to znamená? (u nového disku "aktivní" není)

juldab*

tak tam máš volačo špatné. Aktivní by měl být systémový disk. Zkus ted datový odpojit a nabootovat. Pokud to nepujde budeš muset změnit boot ini popř přenést datový disk třeba ghostem ale to čkrábaní se levou rukou za pravým uchem

qlqcentrum

nemá nic špatně, klidně může mít systémový, datový i ten nový - všechny tři jako aktivní, znamená to že z nich lze bootovat, nic víc

qlqcentrum

označení aktivní znamená že je připraven pro instalaci systému, lze z nej bootovat. Jinak hodně se lze dozvědět když ve windows stisknete F1 a napíšete slovo disk. je to tam popsáno co proč a jak...

Výměna pevného disku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]