Nejste přihlášen/a.
Chci napájet ( nabíjet ) notebok z autobaterie, mám použít autoadapter z 12 v na 19 v, nebo je lepší použít autoadapter z 12 v na 220 v?
Autoadaptéry pro notebooky mívají i přepínání napětí 15-24V takže v tom nemusí být problém a je to pořád lepší než mít dvojí ztrátu z 12V na 230V a pak zase z 230V na 19V. To je jako drbat se pravou rukou za levým uchem
Přesně tento adaptér používám asi 5 let a cena je opravdu lidová:
No to je dobrá cena, ale nevím, zda bych tento adapter mohl použít. Mám na noťasu napsáno napájení 18,5 V, 3,5 A, 65 W a 19 V, 4,74 A, 90 W. A při použití měniče 12v / 220v by šlo použít i něco jiného než notas. Třeba namátkou holicí strojek.
Ty údaje na notebooku jsou vždy úplně maximální, to znamená plně vytížený notebook a zároveň nabíjení úplně prázdné baterie. Já osobně bych použil autoadaptér na noťas a měnič na holící strojek . Dvojí převod napětí mi příjde opravdu dost hloupý a ztrátový. Ale to už je každého věc...
Kdybych měl měnič koupit, vzal bych radši ten na 230 V. Bude třeba použitelný i pro příštího notebooka, nebo i pro něco úplně jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.