Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s novou pamětí RAM

Od: matex* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

koupil jsem si novou paměť ram 2x2 GB ddr2 800mhz když dám do pc jenom jednu znich u každé mám samostatně 2048mb ale když tam dám oboje naráz tak mám jen 3300 mb. Myslím že to je tím že mám základní desku jen 667mhz, (ale borec v obchodě říkal že by to mělo jet). Nevíte někdo jak to plně zprovoznit? díky předem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zřejmě mate Windows 32-bit, mě také v XP se zobrazuje 3,37 GB. 32-bit systém neumí adresovat větší kapacitu, 64-bitový už ano.

petapeta*
hodnocení

2x

Aby to bylo jasné, pokud používáte 32bitovou verzi systému Windows, je maximální velikost použitelné paměti zpravidla přibližně 3,12 gigabajtů (GB). windows.microsoft/...

petapeta*
hodnocení

0x

Frekvencí to nebude. Podporuje vůbec základní deska tak velkou paměť?

sinner
hodnocení

0x

Zdravím ,,borec " měl pravdu- oni jedou ,ale jak už někdo psal záleží na verzi OS 32bit nebo 64. Pokud máte 32bit verzi nikdy 4GB nevyužijete . Frekvence stím nemá co dělat...

tomasgulas
hodnocení

0x

Windows mě moc nezajímá, ale mám pocit, že jestli máte XP 32-bit, maximum paměti jsou 4GB, ale pro aplikace jsou to tuším jenom 2GB a 2GB pro systém, který je nevyužije. Věřte mi, že pokud byste měl Windows 2003 WEB 32-bit, ukázalo by Vám to jen 2GB. Vždycky se zákazník diví, ale je to tak. Možná by šlo i na Windows nějak aktivovat PAE, potom byste to asik viděl. To jsem už ale odbočil, sorry...

msdn.microsoft.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]