Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtel bych se zeptat, co mam udelat pokud chci v PC vymenit procesor za rychlejsi.. Jak postupovat a jak vybrat vhodny procesor? Nejsem znalec v Hardware.. Tak bych chtel poradit.. Detaily o PC dodam.. Dekuji
Uvažuješ celkem rozumně- prvně se podíváme co maš v Pc stahni si tady HWINFO : slunecnice.cz/...
Spust ho a v hlavním okně je vše o tvém PC jmenuje se ,,SYSTEM SUMMARY"vhodnější proc. je takoví který podporuje tvá základní deska. Vše sem potom napiš...nebo dej screen...
Pokud jde o tu teplovodivou pastu, budeš jich mít na výběr docela hodně, mohu doporučit od firmy Arctic Cooling, třeba MX-2.
Nebo pokud kupuješ i nový chladič, tak už tam nějaká pasta asi bude, ale nemyslím si, že bude příliš kvalitní.
Dekuju,ale pastu bych ted neresil.. spise napred rozeberem PC... Pak se dostat k nejvhodnejsimu procesoru.. pastu bych resil teprve, az bu rozhodnuto co a jak, pak objednavat..
=D No dobrý, nepotrebuju z toho zase mit raketu co bude lamat mezikontynentalni rekordy..=P Spise maximalne tak do litru... Jen si prilepsit... =D
Jo, a vlastne, jak se provadi ta vymena? Nikdy jsem se moc nehrabal v PC, jsem spise na Software...
Vemete uzemňovací pásek na ruku, případně se uzemníte o topení nebo uzemněný přístroj a dáte si pozor, abyste pak třeba moc nešoupal fuseklema o koberec.
Položíte si skříň někam na rovno, aby deska ležela a nebyla nasvislo. Otevřete skříň, najdete procesor (to, co má na sobě velký chladič a na tom ještě masivní větrák), odpojíte drátek, co jde od něj na desku (pár, černý a červený), odšroubujete čtyři šrouby v rozích větráku, sundáte větrák. Přes chladič jde vprostřed takový kovový držák, na jedné straně je pevně přidělán pantem a na druhé je zacvaknut do očka, tak ho na tomhle konci přimáčknete, aby se vycvaknul, a opatrně sundáte chladič, pozor na nějaké tlaky dolů nebo třeba naklonění a škrábnutí spodním rohem, protože procesor je shora velmi zranitelný. Teď už vidíte přímo procesor v jeho patici, u jedné strany bude taková kovová páčka, jemně za ni zatáhnete do strany, aby se uvolnila, a pak ji překlopíte do opačné polohy, čímž se procesor odemkne. Seberete ho a vytáhnete směrem přímo nahoru, aby se mu nezohýbaly nožičky.
V závislosti na tom, jestli budete mít nový chladič a větrák, nebo tam budete dávat ten starý, bude nutné spodní stranu chladiče očistit od té stříbrné pasty, a to velmi precizně, nějakým odmašťovadlem a jemným hadrem. Pokud byste chtěl starý procesor někde použít znova, tak také, ale opatrněji, třeba i starým zubním kartáčkem.
Zasadíte nový procesor, stačí ho tam vlastně jen položit, ale zkontrolujte, že leží ve všech rozích na doraz, jinak se vám ohnou piny, poté uzamknete páčkou. Na chladič pak nanesete vrstvu nové pasty (nový chladič ji tam už bude mít, jen z ní stáhnete ochrannou fólii, nebo ji můžete také nahradit, pokud si koupíte lepší pastu) a rovnoměrně rozetřete. Tento opět pouze položíte shora, není třeba tlačit, vše se dotáhne tou kovovou sponou. Na tu někdy je třeba trochu větší sílu, proto máte základní desku naležato. Dejte si však pozor, abyste neprohýbal celou desku, ale opravdu jen tlačil sponu k jejímu úchytnému očku. Pak tam vrátíte větrák, zapojíte jeho napájení a máte hotovo.
Po prvním spuštění bude vhodné jít do biosu, použít default nastavení a také zkontrolovat, jestli se nedá případně stáhnout bios novější.
Tak zda se, ze je to mnohem snazsi nez se zda... Kazdopatne všem tady co mi psali prispevky moc DEKUJU, jsem rad, ze je jeste dneska par ochotnych lidi, co dokazou opravdu poradit, jak s ochotou tak i s trpelivosti.
. Kez by to takhle chodilo i v beznem zivote a vsude.
. Jeste jednou vsem dekuju a preji prijemne proziti vikendu.
. Martin
Tak to bude asi lepší když dáš foto tvého PC . Ale v krátkosti vezi BIOSU maš v pohodě V2.1 to by byl problém po naistal CPU by ti nenajelo. Mluvím o tom co jsem ti nabídl Pentium E5400, Pokud se ptáš na výkon tak pro porovnání cpu-world.com/...
Ale rozdíl může být lepší .Návod ti celkem pěkný dal kolega...
pri ty vymene bacha jestli si to nikdy nedelal tak nevim nevim ja treba si to poprvy vyzkousel na šrotu ze smeťáku kupodivu se mi to napoprvy povedlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.