Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kábel zrejme neprenáša zvuk

Od: bruce* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Mám jeden DVD film, ktorý by som si chcel pozrieť na TV, ale kedže DVD prehrávač mám pokazený, tak som si to chcel pustiť cez notebook a cez káble preniesť na TV. Keďže mám starší notebook ktorý nemá HDMI, tak som si kúpil kábel VGA a tiež kábel na zvuk (jack 3.5mm). Tak som najprv prepojil kábel VGA a všetko bolo v poriadku, plocha sa mi hneď preniesla na TV, takže ten kábel funguje, avšak mám problém s tým druhým káblom - je to obyčajný kábel ktorý má na oboch koncoch 3.5 jack, avšak keď som zapojil vôbec nefunguje, zvuk nejde. Nevieto niekto čo s tým? Netreba tam ešte niečo nastaviť?

Ďakujem

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jsi si jistý, že ta televize má audiovstup na jack? Obvykle má pouze výstup pro případné připojení sluchátek.

dzordz*
hodnocení

0x

U té naší (sharp) je vstup na jack, který jde použít s vga nebo hdmi, ovšem to funguje jen při vstupu obrazu přes jednu určitou zdířku, ne přes jakoukoli, a v nastavení televizoru se musí zvuk ručně přepínat mezi hdmi a vga.

Nebude to ale v kdovíjaké kvalitě, asi kvůli impedanci, bude to poměrně potichu a trochu bzučet, při zesílení to bude hodně bzučet. Zvuk z notebooku je určitě lepší, případně místo sluchátek připojit takové ty malinké repráčky, co se připojují třeba k mobilu.

bruce*
hodnocení

no, na tej zdierke sú nakreslené také slúchatka, a iná možnosť kde pripojiť ten kábel už nie je, je tam síce viacero vstupov ale ten kábel sa tam "nedá dať", to je zrejme na niečo iné... Takže to znamená že to už asi nijak nerozbehám? Je to kvôli tomu že to nie je audiovstup ale vstup na sluchátka?

Ano, je to jak jsem psal. Jedná se o audio výstup na sluchátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]