Nejste přihlášen/a.
Sem počítačovej analfabet!.!.!
Zdravím všechny.
Vím že už to tady proběhlo mockrát. Jak se dá nejjednodušeji a co nejlevněji vytvořít domácí wifi?.?.?
Tyhle PCI karty dvtech.shop.ekatalog.biz/... jsou určený jenom pro příjem wifi do kompu nebo se dá nějak připojit stejná PCI karta s tím aby z kompu ten wifi signál vysílala?.?.?
Díky za odpovědi.
Ten odkaz co jsi dal je nopak pouze na wifi routery který mají AP tzn přivod do routeru a z něj po wifi hromada compu
Nejjednodušší a levné řešení je pořídit si WiFi router, který vlastně zapojíte přímo do přípojky od internetu, a do kterého potom připojíte buď kabelem další počítače, nebo bezdrátově notebook(y). Tu "krabičku"vlastně jen zapojíte mezi počítač a přípojku internetu co máte doma. Sám mám doma tento czechcomputer.cz/... a za tu cenu jsem velmi spokojený. Máme doma velmi tlusté zdi (s komíny) a stropy (je to 70 let starý dům) a i přes to je pokrytí signálem docela dobré a dosáhne mi ještě asi 30 metrů na zahradu.
doplněno 17.08.11 19:42:Takže, router vlatně zapojíte místo stávajícího počítače, do toho routeru teprve počítač připojíte, a přes wifi se připojíte bezdrátově notebookem. Počítač i notebook potom budou síťově propojeny a dostanou se na internet
Kterejkoliv třeba ten nejlevnější z toho odkazu co jste dal připojíte k modemu nastavíte sít a jedete
Místo modemu ne, nevěděl jsem že máte modem, musíte ho tedy dát mezi modem a PC. Náhodou, váš modem WiFi nemá? Dnes se takové dodávají už poměrně často
Tenhle obchod tu používám asi jen já, takže to bude ze staré diskuze co jsme už řešili. Promiň, ale myslíš, že po pár měsících to dáme do kupy? Když wifi router je pro tebe PCI karta? Wifi router NEMUSÍ mít viditelnou anténu, ono by nebylo špatné opsat co máš za zařízení, pak by se dalo něčeho chytnout.
Připojit na net se můžeš přes usb nebo přes lan port, každopádně ti net nepůjde na obou naráz. Musel by jsi koupit wifi router z odkazu který jsi vložil a dát ho na lan port místo pc- tedy propojit lan modemu a wan routeru. Na routeru wan nastavis tak jak máš teď síť v pc, v pc zadáš vše automaticky (to musíš už předtim jinak se nedostaneš na router abys ho nastavil), to už ti půjde net přes kabel a pak si nastavíš wifi, ssid je název, šifrování nejlépe třeba WPA2-psk, kanál proskenovat přes netstumbler nebo vistastumbler a dát nějaký volný
Oba naraz jdou zaleží na smlouvě s poskytovatelem já měl ten samej a u Karnevalu jsem měl jednu pevnou IP adresu a dvě dynamický
doplněno 18.08.11 15:14:Do místa kde je napsáno ethernet hub připoj třeba tento http://goo.gl/TfzOG nebo nějakej levnější
Konečně obrázek kterej mi něco jasně vysvětluje. Napojení vícero počítačů.
Teď ještě něco podobnýho na wifi.
Jako na potvoru mají v té prodejně 2 tejdny dovču.:D
No nic půjdu se zeptat do nějaký prodejny protože toho je na mě moc.
Su připojenej k počítači přes LAN a to USB-B je tam nevyužitý tak sem si myslel že jenom koupím nějakou krabičku kterou připojím k modemu a můžu se přes wifi připojit mobilem nebo noutbůkem.
doplněno 18.08.11 10:38:Nebo že si koupím tu PCI kartu která když bude přidaná do kompu tak bude vysílat signál netu.
P rotože tento kabelový modem můžeš připojit k PC jak přes kabel RJ45, tady LAN, taki skrze USB kabel.
Je to popsáno v manuálu:
Prosimté a co jsem ti napsal? Propojíš modem a na něj wifi router...to je něco jiného než jsi mi napsal teď ty? Můžeš si pak připojit co chceš
Psal sem snad jasně hned v 1. větě že su počítačovej analfabet. Na mě musíš po lopatě. To co je pro tebe běžná věc je pro mě španělská vesnice!.!.!
Ano psal jsi počítačový, ale číst umíš a o ničem jiném to není. Je mi jasné, že jsem tě teď naštval, ale ptáš se na to samé pořád dokola, napsal jsem ti to polopatě, napsal ti to Spider a nestačí. Snáž to nejde. Nejde protože nejde vysvětlovat jak udělat připojení když neznáš základy. Začni základama u počítačů a pak řeš složitější věci, ale ne takhle. Varuju tě pokud si chceš pořídit pci kartu do pc a poskytovat net dál, je to na nastavení horší než wifi router a cenově plus minus stejné, ale má to dost nevýhod
Nenaštval si mě.
Myslel sem že mi sem někdo dá nějakej odkaz na jednoduchej popis.
Jednoduchej popis tu máš. Složitý krok za krokem nejde napsat protože se drobně liší podle připojení a podle wifi routeru a stejně by ti teď nic neříkal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.