Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s připojením k síti

Od: peca1986* odpovědí: 12 změna:
zdravím.prosím vás mám problem, dostal sem jen tak starý pc, bylo celý zasraný, tak sem zformátoval disk a přeinstaloval windows 2000. ted k problemu, mam pocit že na základní desce je integrovaná sít.karta (je tam výstup na rj-45),ale nechce mi ji to zprovoznit...deska je biostar m7vip...prosím vás nevíte jak to zprovoznit abych se mohl připojit na net přes lan (protokol tcp/ip)..?děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud je na desce skutečně port RJ45, tedy síťový konektor, musí být jeho funkce povolena v BIOSu. Při startu PC tedy vstup do BIOSu a podívej se, jestli je vše v pořádku. Pokud ano, překontroluj jestli jsou instalovány ovladače na tu síťovou kartu.
peca1986*
hodnocení

No na té desce je...ale ovladače tam podle mě nejsou nainstalovány, hledal sem na stránkách výrobce desky nějaké drivery na tu kartu, ale nic sem nenašel...a kde v biosu lze nalézt to nastavení? pod jakou složkou...jinak děkuji za pomoc!

Dvoulitry a xpčka si většinou tyhle síťovky najdou- mají na ně ovladač a zvláště na ty starší. Podle čeho usuzuješ že tam neni? V biosu se zapíná pod položkou integrated peripherals (snad jsem to dobře napsal) a mělo by tam být nějaké On board LAN enable.

BTW se koukni do správce zařízení zda tam je síťový adaptér nebo ne

peca1986*
hodnocení

no tak v biosu tam nic takovýho není...chová se to tak že tam ta sítovka není, ale v tom případě nechápu proč na tý desce je výstup na konektor RJ 45
peca1986*
hodnocení

no a ve správci zařízení to píše (ve složce dalíš zařízení) že tam je sítový adaptér Ethernet, je tam otaník, tudíž asi nejsou drivery...nevíš kde se dají najít?

Tak začnem od začátku- máš pocit že je tam integrovaná síťovka? Kde bereš ten pocit? Rozebral jsi vůbec to pc? Pokud ne tak to udělej páč na webu jsem našel že tato deska (pokud jsi to napsal správně) má integrovanou pouze zvukovku: digital-daily.com/...
Takže integrovaná asi nebude, čili na webu hledej podle označení síťovky nebo si naistaluj everes, projeď si pc a ten ti ukáže typ a cestu na web (málokdy přímo driver- zvláště u tečh starších)

Pokud je přímo ve správci zařízení žlutý otazník u položky síťový adaptér, bude nutno ten driver nainstalovat. Bývá na CD k základní desce. Pokud ho nemáš, napiš výrobce a typ základní desky. Zkusíme ho na internetu dohledat.
Maverick: win xp i 2000 jsou na trhu už dost dlouho. Ovladače na síťovku budou mít jenom od chipsetů, které byly v té době aktuální. A to už je dost dlouho. V současnosti se tedy většinou musí driver na síťovku doinstalovat ručně.

Ale 1) ta deska je mírně starší, i když původně jsem čekal že je ještě starší

2) a to je podstatnější- podle označení ta deska nemá LANku :P;)

Ona nemá LAN ani podle specifikace.
digital-daily.com/...
Zkušenost s tím nemám, ale napadá mě, že to může způsobovat chybějící driver na CNR slot (Common Network Riser). zkus nainstalovat tento balík ovladačů, jestli to bube mít nějaký efekt:
viaarena.com/...
peca1986*
hodnocení

Označení základní desky je Biostar M7VIP a výrobce Biostar Group
Už jsme ti oba potvrdili že síťovku tahle deska nemá...přečti si znovu co jsem ti napsal a pokračuj podle toho
filip*
pro spidera a mavericka: Při instalaci Windows jsem označil připojení k síti LAN, místo DSL a ještě lsem zkusil NEinstalovat ovladač k integrované síťovce (součást instalačního CD základní desky) , nainstaloval jsem jen ovladače desky a zatím net jede. Hoj a ješťě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]