Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formát MKV

Od: aloisb® odpovědí: 11 změna:

Nenašel jsem Apokalypsu v jiném formátu než MKV. Co je to za formát a který kodek je třeba k jeho přehrátí? Dá se konvertovat na AVI a má to cenu?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

MKV by mohla být Matroska (Matrjoška). Je to kontejner a může obsahovat zvukových i obrazových formátů spoustu. Pokud jsou ty formáty podporované i kontejnerem AVI, lze filmy převést bez překódovávání. Já osobně preferuji Matrosku a AVI spíš převádím do ní.

doplněno 16.08.11 17:07:

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

Nevím, co je to kontejner. Videoinspektor mi napsal : Video - kodek - MPEG4 ISO advanced , Audio - kodek . AAC HE

Chtěl bych si film vypálit na DVD a přehrávat i na stolních přehrávačích. Jinak jdu zatím číst tu wikipedii, díky.

hm*

Kontejner je obálka formátů. Např. film má obraz, zvuk, titulky a tyto složky drží pohromadě v jednom souboru právě kontejner. Každá ta složka je v nějakém formátu, např. obraz v MPEG (to jde do AVI strčit taky), zvuk v mp3, mp2, vorbis, wav apod. (případně ten AAC HE; nevím, jestli ten jde do AVI vložit), titulků je také více formátů. U Vás by přinehorším snad stačilo překódovat zvuk do mp3, kdyby ten původní do AVI nešel.

doplněno 16.08.11 18:57:

Teď si říkám, že nejjednodušší možná bude použít nějaký dobrý konvertor (pohledat tady na poradte.cz) a film prostě převést do AVI s nějakými obvyklými formáty, i kdyby to znamenalo zbytečné překódování.

hodnocení

Zkusím Format factory a převést to do AVI, abych to mohl vypálit na DVD a přehrát ve stolním přehrávači. Na PC už mi to hraje pomocí VLC Playeru. Nechtěl jsem instalovat ten SSSR :)) balík kodeků, aby se to netlouklo s kodeky, které už mám nainstalovány.

dzordz*
hodnocení

2x

MKV není formát, ale kontejner. Může obsahovat video v divx a příbuzných formátech ("avi"), několik zvukových stop a několik stop titulků.

Pro přehrání budete potřebovat nejspíše kodek H.264. Pokud si stáhnete VLC player (neříkám, že musíte, osobně ho nemám rád), bude už kodek obsahovat, a pokud jste spokojen se svým současným přehrávačem, můžete si stáhnout například balík CCCP (Combined Community Codec Pack), který obsahuje vše, co potřebujete, a přehrajete s ním v podstatě cokoli.

hodnocení

Jeden soubor Apokalypsy ve formátu . MKV se mi seknul při přehrávání pomocí VLC Playeru. Tak jsem ho zkusil zkonvertovat na .AVI pomocí Format Factory, ale zkonvertovalo se jen 23 MB z 666 MB - přesně do toho seknutí. Zkoušel jsem soubor opravit pomocí AVI-Repair, ale ten tento formát (MKV) neumí. Neví někdo, jakým programem by se dala ta Matrjoška opravit?

juldab*

Kontejner se neopravuje opravuje se vlastní stream. Použij MKVEXTRACT vytáhni z toho jednotlivé streamy a potom zjisti kterej je vadnej. Nebo to otevři v avidemuxu a podívej se na to. AVI kontejner může obsahovat H264 to je to AVC ale né AAC

hodnocení

A že mi to mkv nepůjde přehrát na stolním přehrávači, který hraje avi, kdybych to vypálil na DVD?

juldab*

Záleží na typu přehrávače. Ty které umí HD většinou umí i AVC ( typické pro blueray) ale normální umí tak základní mod 263 bez qpelu atd takže pčevod do 263 (mp4, divx, xvid) a audio mp3 všechno to umí formatfactory, super, avidemux ten bych doporučil protože uvidíš kde je ta chyba a díky spec. modu to umí 264 samo opravit.

klusik*
hodnocení

0x

Vykašlete se na konvertování moderního MKV do prastarého AVI a jak tu radí, jen nainstalujte VLC a potřebné kodeky ;)

doplněno 23.08.11 19:28:

To víte, to je rozdíl mezi DVD playery za 1000 a 10 000 ;) ;) Teď to nemyslím urážlivě, prostě fakticky ;) Dokud se budou ale protlačovat staré formáty, nikam se neposuneme...

hodnocení

No jo, když já ale si chci ty filmy nahrát na DVD, abych to mohl přehrát na stolním přehrávači také manželce v ložnici :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]