Nejste přihlášen/a.
Nenašel jsem Apokalypsu v jiném formátu než MKV. Co je to za formát a který kodek je třeba k jeho přehrátí? Dá se konvertovat na AVI a má to cenu?
MKV by mohla být Matroska (Matrjoška). Je to kontejner a může obsahovat zvukových i obrazových formátů spoustu. Pokud jsou ty formáty podporované i kontejnerem AVI, lze filmy převést bez překódovávání. Já osobně preferuji Matrosku a AVI spíš převádím do ní.
doplněno 16.08.11 17:07:Nevím, co je to kontejner. Videoinspektor mi napsal : Video - kodek - MPEG4 ISO advanced , Audio - kodek . AAC HE
Chtěl bych si film vypálit na DVD a přehrávat i na stolních přehrávačích. Jinak jdu zatím číst tu wikipedii, díky.
Kontejner je obálka formátů. Např. film má obraz, zvuk, titulky a tyto složky drží pohromadě v jednom souboru právě kontejner. Každá ta složka je v nějakém formátu, např. obraz v MPEG (to jde do AVI strčit taky), zvuk v mp3, mp2, vorbis, wav apod. (případně ten AAC HE; nevím, jestli ten jde do AVI vložit), titulků je také více formátů. U Vás by přinehorším snad stačilo překódovat zvuk do mp3, kdyby ten původní do AVI nešel.
doplněno 16.08.11 18:57:Teď si říkám, že nejjednodušší možná bude použít nějaký dobrý konvertor (pohledat tady na poradte.cz) a film prostě převést do AVI s nějakými obvyklými formáty, i kdyby to znamenalo zbytečné překódování.
MKV není formát, ale kontejner. Může obsahovat video v divx a příbuzných formátech ("avi"), několik zvukových stop a několik stop titulků.
Pro přehrání budete potřebovat nejspíše kodek H.264. Pokud si stáhnete VLC player (neříkám, že musíte, osobně ho nemám rád), bude už kodek obsahovat, a pokud jste spokojen se svým současným přehrávačem, můžete si stáhnout například balík CCCP (Combined Community Codec Pack), který obsahuje vše, co potřebujete, a přehrajete s ním v podstatě cokoli.
Jeden soubor Apokalypsy ve formátu . MKV se mi seknul při přehrávání pomocí VLC Playeru. Tak jsem ho zkusil zkonvertovat na .AVI pomocí Format Factory, ale zkonvertovalo se jen 23 MB z 666 MB - přesně do toho seknutí. Zkoušel jsem soubor opravit pomocí AVI-Repair, ale ten tento formát (MKV) neumí. Neví někdo, jakým programem by se dala ta Matrjoška opravit?
Kontejner se neopravuje opravuje se vlastní stream. Použij MKVEXTRACT vytáhni z toho jednotlivé streamy a potom zjisti kterej je vadnej. Nebo to otevři v avidemuxu a podívej se na to. AVI kontejner může obsahovat H264 to je to AVC ale né AAC
Záleží na typu přehrávače. Ty které umí HD většinou umí i AVC ( typické pro blueray) ale normální umí tak základní mod 263 bez qpelu atd takže pčevod do 263 (mp4, divx, xvid) a audio mp3 všechno to umí formatfactory, super, avidemux ten bych doporučil protože uvidíš kde je ta chyba a díky spec. modu to umí 264 samo opravit.
Vykašlete se na konvertování moderního MKV do prastarého AVI a jak tu radí, jen nainstalujte VLC a potřebné kodeky
To víte, to je rozdíl mezi DVD playery za 1000 a 10 000
Teď to nemyslím urážlivě, prostě fakticky
Dokud se budou ale protlačovat staré formáty, nikam se neposuneme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.