Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje telefonní linka

Od: lubiky odpovědí: 6 změna:

Chtěl bych se zeptat, čím může být způsobeno to, že mi přestala fungovat pevná linka (telefon). Objednal jsem si od 02 zrychlení internetu, došel mi nový modem a k tomu splitter pro VDSL, takže jsem nahradil ten starý splitter novým a starý modem novým modemem podporujícím VDSL technologii. Vše mi fungovalo tak asi 5 dní a najednou je telefon hluchý, ale internet funguje. Zkoušel jsem zapojit telefon přímo bez splitteru a ten normálně funguje. Stejně tak, když jsem použil starý splitter pro ADSL technologii, tak mi funguje jak internet, tak i telefon, ale prostě s tím novým splitterem to nefungeje. Chci se tak zeptat, co s tím? Je to tím splitterem? A jak je to možné, že to tak přestane fungovat? A lze tam nechat ten starý splitter, i když je určený pro ADSL technologii nebo to zvládá i pro tu VDSL technologii?

Díky za odpověď. Lubiky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

3x

Jestli se starým splitterem funguje dostatečně rychle VDSL a funguje i telefon, nechal bych starý. Už je to spousta let, co jsem se díval dovnitř splitteru pro ADSL, ale mám dojem (a můžu se mýlit), že splitter v podstatě příchozí telefonní linku přímo propojoval k modemu, odbočka k telefonu obsahovala nějaký filtrační prvek (snad cívku). Takže to by vypadalo, že starý splitter by měl fungovat i s VDSL.

Podíval bych se na ceny a jestli to má význam, nový vadný splitter bych reklamoval. Případně bych aspoň informoval dodavatele o poruše, prostě aby věděli.

ladinpraha*
hodnocení

2x

K čemu mají poskytovatelé zákaznickou podporu? Tam bys měl dostat odpovědi na své otázky.

hodnocení

2x
Já jsem při přechodu z ADSL na VDSL vyměnil pouze router, vše ostatní jsem nechal původní a funguje to bez závad.

juldab*
hodnocení

2x

DSL spliter a je jedno jestli ADSL nebo VDSL používá pro DSL zařízení nefiltrovaný průchod a pro analogová zařízení (telefon, fax) spec pásmové fitry které hlavně zamezují odrazům (echo)

sandra*
hodnocení

1x

Holt vodešel spliter. Tak už to v životě chodí.

doplněno 15.08.11 16:47:

Pokud starej spliter zvádá rychlost tak ho ponechej ale stejně bych ten novej reklamoval

jabraka*
hodnocení

0x

Doporučuji se řídit návodem,který jsi obdržel s modemem.Pokud ti nejde telefon na lince,bude asi chyba v tom novém spliteru,Mám dojem,že jsem při zapojení musel vyměnit jeden kabel od spliteru.Pokud ses pokusil použít původní,tak to bude ten problém.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]