Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - zformátovat?

Od: jamra® odpovědí: 5 změna:

Čaute všichni,

mám externí disk, ale nechtěla bych na něj dělat klasickou zálohu pomocí zůsnejch programů, ale přetahovat tam soubory jako takové v podobě, která je normálně v pc. Jenže to mi nejde. Vím, že mi tohle dělala jedna fleshka a musili jsme jí přeformátovat z NTFS na něco jiného, je to ten samý problém? Popř. jak přeformátuju disk (Verbatim Store'n'Go super speed)? Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tu flashku jste formátovali na FAT32. Disk se formátuje tak, že se na něj klikne pravým tlačítkem a tam je nabídka (vysunout, formátovat, zkontrolovat...). Poté se vybere formát souborů (FAT32, NTFS)

kangaroo*
hodnocení

0x

Ve Windows - Správce disků a ještě doporučuji tento fyzický disk rozdělit na 2 oddíli (např. disk D: a E:) Jeden oddíl používat na zálohování systémových dat a druhý jako multimediální (fotky,mp3,filmy,videa,..) Mě to tak osobně vyhovuje :)

doplněno 03.01.13 18:48:

Taky doporučuji pokud máte Win7 vytvořit si bitovou kopii systému Windows a tu si uložit na tento externí disk, pak totiž můžete lehce přeinstalovat Win7 třeba každý den a budete mít pořád svěží a rychlý operační systém. Já to praktikuju každý týden a super systém mám automaticky nainstalovaný za 10 minut než si ráno vyčistim zuby a umyju se a jede se :)

Teda to musí být opruz, co tejden dělat reinstal. To je nový update on mrkví? Mě jede plečka pořád stejně. Jen pro zajímavost-pět let starý stroj, windows naběhnou za cca 50 sec.

kangaroo*

Na horší si člověk těžko zvyký PC Audi je PC Audi proč bych se měl spokojit s Octavkou :) Za měsíc bych tam měl tak nas*ano, že bych se v tom zmatku nevyznal proto týdenní čistý reinstal je super. Navíc vše se udělá a nainstaluje automaticky a za 10 minut mám připravený notebook na nová dobrodružství :)

praivo*

Není umění každý týden přeinstalovávat OS, umění je ten OS udržet aspoň půl roku čistý (nemít tam zbytečně nas*áno)... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]