Nejste přihlášen/a.
Hledám doplněk, jestli existuje, který by uměl, když zapínám firefox po pádu a otevírá se mi třeba 20 panelů zároveň, aby se otevíraly postupně. Nejdřív první, až se načte tak druhý a tak dále. Takhle se mi začnou načítat všechny zároveň, prohlížeč se zasekne a trvá to ddýl než by se to otevíralo po jednom.
Mno, tohle mě taky otravuje, obzvlášť když v těch desítkách záložek byly videa nebo obrázky a načítání po obnovení trvá dlouho. Řešení sice existuje ..
C:Users\_username_< username >AppDataRoamingMozillaFirefoxProfiles\_náhodnýnázev_
Tenhle soubor je v podstatě skript v javě, který se provede po pádu a otevře znova všechny záložky. Data v něm jsou uložena klasicky v JSONu a není problém z nich vytáhnout to, co potřebuješ - hodnotou atributu url je adresa. Takže řešení existuje, ale posuď sám, jestli se radši budeš otravovat s tímhle, nebo jestli si na to uděláš nějaký automatický udělátko, nebo jestli překousneš to pomalé načítání
No, psát zpětná lomítka nebo uvozovky je lahoda, takže znova:
Soubor sessionstore.js ve složce Profilesěco.default (je tam snad jen jedna).
No, tak tohle asi používat nebudu. Já vypínám firefox úmyslně přes zkratku pro taskkill, aby se mi ty panely uchovali, taky je to vypínání 5x rychlejší než kasickým způsobem přes křížek, takže mě to nepadá ale já to ukončuju schválně. To co tu mele soudruh je naprostej nesmysl, každej kdo používá internet ví že stránky maj určitý obsah a že když má otevřeno 20 panelů, tak se to prostě nemůže načíst hned. Kdyssjem viděl nějaký script či doplněk, který uměl přiřadit aktuálnímu panelu maximální prioritu, ale to by řešilo můj problém jen částečně.
Jinak ještě tady k soudruhovi, on se tu zřejmě bude ještě pár hodin navážet do kdekoho, mě osobně to nijak nevytáčí, takže zůstávám vklidu Navíc se právě začíná vyvíjet, patrně si nedávno všimnul že se mu nebývale zvětšuje poprsí, tak se dá jeho způsob projevu celkem pochopit. Gynekomastie jistě není nic příjemného.
by mohl pomoct, případně nějaký jiný který nastaví limit současně načítaných záložek po celou dobu, ne jen při obnovení.
To co děláš je s odpuštěním docela prasárna. :D Myslím to vypínání přes správce procesů. Vypnutí je určitě rychlejší, ale Firefox se nevypíná déle jen tak z legrace. Pokud chceš, aby se ti uchovali panely, tak si to nastav - Nástroje - Možnosti - Obecné - Zobrazit okna a panely z minula. Nebo používej hibernaci Windows a nemusíš to vůbec zavírat. Docela by mě zajímalo, co děláš, že musíš mít otevřeno 20 záložek a potřebuješ je mít všechny otevřené.
Já je nemusím mít otevřená všechny zároveň, jen prostě chci aby se mi firefox načetl tam kde jsem přestal a nemusel jsem to nikde hledat.
A hlavní důvod je taky ten (pokud si všimneš) že když používáš firefox celý den, tak stále narůstá potřeba paměti pro firefox, tzn pokud otevřeš ve firefoxu nějakejch 100 panelů, aniž bys ho vypnul tak z původních 108 000kb který ten proces potřebuje se vyhrabeš až na 800.000kb a pak jedinej způsob jak tohle vynulovat je právě taskkill. Pokud to vypneš normálně přes zavřít, tak těch 800.000kb tam většinou zůstává, protože windowsy nejsou schopný kvalitně ukončit aplikaci.
Schválně jsem si teď chvíli hrál. Máš pravdu, já mám začátku mám 100 MB na RAMce (pokud si nepleteš jednotky a máš 108 Mb, tak jsi na tom mnohem lépe, ale spíš překlep, že?). Jak začínám otevírat více panelů, tak nároky na paměť roste. Když panely pozavírám, tak paměť klesne z 800 MB na 250 MB. Když jsem Firefox zavřel, tak jsem byl opět na původních 100 MB. Takže to zabíjení Firefoxu mi opravdu přijde zbytečné.
Potřebuješ mít opravdu těch 100 panelů -> zvaž tu hibernaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.