Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna tiskne v symbolech

Od: belineas* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, může mi někdo poradit? Tiskárna mi z ničeho nic tiskne dokumenty ztažené z internetu (např. výpis z ůčtu) v symbolech (popřípadě část dokumentu normálně a část v symbolech). Dokumenty mám otevřené v pdf a vypadá to, jakoby tiskárna neznala některé typy písmen (fonty) či co. Při zkušebním tisku však žádný problém nebyl. Nevíte jak to spravit? Za případné odpovědi děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto je známý problém s velmi jednoduchým řešením. Když dáš tisk, tak v Dalších volbách postačí zaškrtnout pole Tisknout jako obraz. Více i s obrázky zde:

http://goo.gl/hYB3h

belineas*
hodnocení

Tuto metodu (Tisk jako obraz) jsem zkusila jako první, avšak mi nepomohla. I přesto mi to totiž tiskne v symbolech :(

222hel*

Nevím, zda můj postup bude platný i u Vás.

Mám na jeden PC zapojeny dvě tiskárny a ty se hádají. Jedna je Epsonka a druhá Canon. Když potřebuji něco tisknout na Epsonce a přepnu z Canona, tak Epsonka začne tisknout symboly. Po zapnutí Epsonky jí opět vypnu, odstavím od proudu a zruším tisk. Znovu jí zapnu, dám příkaz k tisku a už tiskne nornálně. Abych měl jistotu, že nebudou symboly, tak první si tisknu jen nějakou větu. Hel.

bena*
hodnocení

0x

Tam bude asi problém se znakovou sadu či co... Zkuste PDF převést třeba do DOC → pdftoword.com/...

belineas*
hodnocení

Děkuji za radu. Takto to funguje, Ale šlo by to nějak udělat, abych pokaždé nemusela přes net konfigurovat do Wordu? Všimla jsem si, že tam mají Trial-verzi, ale ta je jen na 14 dní. Je možné ji stáhnout, po 14 dnech odinstalovat a pak zase nainstalovat, abych ji mohla používat déle? Děkuji za odpověď

bena*

Asi by to nějak šlo. Co používáte na prohlížení PDFek? Adobe Reader? Foxit Reader? Jiný?

Co se týká instalace té Trial verze, tak to já Vám nemůžu odpovědět. Je to jak sázka do loterie. Ale většinou ty programy jsou chráněné. To by jste si leda musela vytvořit otisk disku před instalací a až vyprší těch 14 dní, tak obnovit disk z toho otisku. Nebo leda důkladně zamést stopy po programu, ale to je pro běžného uživatele těžké a nedoporučuji to.

belineas*
hodnocení

Používám Adobe Reader verze 10.0

bena*

Tak když to nejde tisknout jako obraz, jak navrhoval spider /to jsem právě také chtěl navrhnout, jen jsem potřeboval vědět, co používáte za program/, tak bych zkusil Adobe Reader odinstalovat, stáhnout a nainstalovat program CCleaner /Při instalaci odznačte možnost instalace Yahoo! nebo google Toolbaru/. Pak CCleaner spusťte a spusťte čištění registru a i klidně disku.

Poté si stáhněte a nainstalujte Foxit Reader. Pokud by jste chtěla češtinu, najdete ji zde → languages.foxitsoftware.c/.... /příp. zde → microsofttranslator.com/...

Pak přejděte na to Download lang _cz_cz.xml a na to klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte Uložit cíl jako. Uložte to do C:Program FilesFoxit SoftwareFoxit Readerlang /pokud složka lang tam nebude, tak ji vytvořte/. Pak by měl Foxit "mluvit česky".

Foxit stáhněte zde → slunecnice.cz/...

CCleaner zde → slunecnice.cz/...

Pokud by Vám Foxit nevyhovoval a tisklo to by to ty symboly, tak si klidně dejte zpět Adobe Reader...

juldab*

Bohužel jsi nám neřekla jakou máš tiskárnu a jak je připojená. Několikrát jsem to zažil u síťové tískárný. Jinak řešení bylo odinstalovat vše od Adobe (doopravdy vše) tady by ti mohla pomoct rada od Beny s Ccleanerem a znova nainstalovat Adobe reader.

doplněno 14.08.11 22:47:

Jinak problém je v tom že pokud dokument požívá písma (fonty)která nejsou registrovaná v systému nahraje si je jako dočasné povětšinou začínající z a koncovkou tmp zaregistruje je dočasně a použije je k tomuto tisku potom je odregistruje. Pokud vypneš počítač během tohoto tisku zůstanou zaregistrovaný a začne to tiskout bláboty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]