Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelitní snímky živě

Od: jaryncharvat* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

Rád bych se zetptal, zda někdo nezná nějaký program, kde by byli satelitní snímky živě.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No nevím, ale nevidím to moc nadějně. Spíš bych řekl, že to bude úplně bez šance. K vojenskejm údajům se asi bude tady těžko někdo dostávat. Něco jsem zaslechl, že snad na ISS by měla být nainstalována kamera na kterou se půjde online připojit, ovšem samozřejmě uvidíš jen to nad čím zrovna ISS poletí. Že by jsi si mohl sám určit co chceš nasnímat je zatím a myslím si, že i dlouho bude úplná utopie.

kosak*
hodnocení

0x

Na co konkrétně ty satelitní snímky potřebuješ? Počasí?

troja*
hodnocení

0x

Těžko říci co je aktuální, ale nedávno jsem vysvětloval manipulaci s maps.google.cz/ se Street View a tam tazatel našel svůj dům i se špinavými okny svých sousedů. *smich*

Akorát že to tam už asi rok a půl není aktualizovaný.*zed*

kosak*

Ale google je nadčasovej. To že je to starý půl roku ještě neznamená že je to neaktuální. *frajer*

Když vím že se tam zobrazuje něco co už skoro rok a půl neexistuje tak to bude spíš podčasovej.*zed*

kosak*

Hele, google mapy jsou prostě orientační záležitost, stejně jako třeba semafory na kžižovatkách, tak to tak ber. *nevi*

Jasně že odebranej semafor nabo podobná prkotina je v pohodě ale když se jedná o novou megastavbu jako novej dopravní terminál v České Třebové tak to už by tam asi mělo bejt vidět a poznat. *zed*

google.cz/...

doplněno 14.08.11 18:42:

Chtěl sem změnit odkaz na zde. Nějak se to nepovedlo. :D*smich*

google.cz/...

kosak*

Hele, todle ještě nic není my máme za barákem most, kterej už prakticky neexistuje od 80. let. Normálně z něj rostou stromy, celej objekt je oplocenej desítky let a jsou tam velký cedule vstup zakázán. No a na googlu je pořád normálně průjezdej *smich* . My místní tohle víme, ale nejlepší jsou teď ty nový auta s těma navigaecema. Někdy když máme volnou chvíli, vezmem psa a sednem si na lavičku o ulici napřed a sledujem jak tam každou chvíli zatáčej kamiony, a pak se otamtaď nemůžou vytočit.

1 kamion ...dvě hodiny zábavy k nezaplacení *frajer*

To se ani nechce věřit.*nevi*

charlies*

Mně se zas nechce věřit, že někdo o tom ví a místo aby to nahlásil, aby se to opravilo, tak z toho má zábavu.

A kam to nahlásit?.?.? Já měl za to že Gůgl má ty mapy z družic. Samozřejmě že offlajn.

kosak*

vážně si myslíš že to za posledních 30 let nikdo nenahlásil?

když se s tím nedá nic dělat, nezbejvá než se tomu akorát smát

charlies*

lujs: On mluvil o navigaci, tzn. ne o satelitních snímcích.

kosak: Pokud se nic nestalo, tak tomu i věřim. Nebo někdo urguje na nesprávných místech (věřim, že sekretářka starostky to fakt neudělá). Můžeš udělat dobrý skutek a zkusit to třeba zde. Jasně, nebude to zítra opravené, ale třeba se za rok dočkáš. forum.navigovat.mobilmani/...

kosak*

Mluvil jsem i o googlu, i když jsem nemyslel satelitní snímky ale normální dopravní mapu. Myslím že jak navigace tak google to musí tydle informace od někud brát, ale takovej frajer, abych tohle řešil já, abych obcházel různý úřady a obtelefonával místa a přesvědčovala patřičné orgány že se stala chyba a že je potřeba ji opravit s tím že je tu taky ta možnost, že se budu několik let honit a oni se na to nakonec stejně vyserou, tak takovej frajer opravdu nejsem.

charlies*

Nic obcházet nemusíš. Koukni, co jsem psal výše.

doplněno 14.08.11 20:08:

nebo pokud umíš anglicky tak můžeš přímo tady:

mapinsight.teleatlas.com/...

Jinak Tele Atlas je hlavní dodavatel mapových podkladů pro mapy České Republiky.

kosak*

Zatím se mi s tím nechce psát. Loni jsem to hlásil online na centrumu, googlu,seznamu i 1188 mapách a zatím se nic nestalo. Ale ještě to nebyl rok, takže počkám. I když na lavičce už to nebude takový vzrůšo jako dřív.

charlies*

Vidíš, to je správný přístup. ;) Oni to určitě opraví. Musí to zkontrolovat, jestli je tomu skutečně tak, zanést to do nových map, předat dál a to chvíli potrvá.

sosacek
hodnocení

0x

Jeden čas vysílaly přímé záběry země ze stanice MIR na nějakém satelitním programu /ASTRA/ a to po ukončení vysílání cca od 01,00 jako šetřič obrazovky.. Ale už je to dávno - tak nevím.

sosacek

ježkovi voči - Země.. /s velkým/ :)

buss
hodnocení

0x

No počasí, pak radarové data letů letadel, satelitů. Pamatuji, že za války zde vyhozený most byl ještě docela nedávno furt na mapách. Možná pro matení nepřítele. Jinak co cca 3 roky jsou satelitní snímky nové. Dobré postupně porovnávat se snímky z 50. let.

Jak tam na nějakejch mapách může bejt do zadele most kterej už zbourali za války?.?.? Tenkrát snad eště internet nebyl?.?.? *zed**zed**zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]