Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadné CPU?

Od: robot* odpovědí: 2 změna:

Odešla mi deska (roztavenej čipset) nebo procesor (nic zvláštního jsem si na něm nevšim), ted nevím co z toho. Desku mám další, ale nevím, jestli jí ten starej procesor nezničí, pokud je taky vadnej, jako ta stará deska.
Zdroj je ok, testoval jsem ho v jiném počítači.
Ale tak hlavně mě zajímá, jestli může vadný procesor zlikvidovat základní desku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

luk*
hodnocení

2x

typoval bych si, že odešla čipová sada - tam se to někdy stává.

Nevím, jeslti je možné takhle zničit procesor - protože má na sobě mohutný chladič s ventilátorem,

který odvádí nežádoucí teplo.

U čipsetů tajkový nebývá.

Je možné že je odpálený i procesor.

Desku samozřejmě poškodit může, ale šance velká není, protože procesor má napájení do 2 V

a to desku moc neohrozí, kdyby se nežádoucí napětí dostalo jinam.

sinner
hodnocení

0x

Pokud je Cpu podporováno zakladní deskou a nebudeš dělat nějaký experi.tak se nemůže nic stát. A pokud je proc. vadný tak ti Pc nenajede nebo vyhodí chybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]