Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit z PC rizika

Od: 222hel* odpovědí: 26 změna:

Mám v PC - Norton 360. Spustil jsem kompletní prověření a naskočilo mi: Celkem nalezených rizik 5

Celkem vyřešených rizik 5

Když jsem spustil znovu kompletní prověření Norton 360, tak opět mi naskočilo stejné.

Nalezených rizik 5,vyřešených rizik 5.

Poradíte, co se dá dělat?

Děkuji Hel

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Zkuste udělat kontrolu v Nouzovém režimu.
Pokud jsou ta "rizika"ve složce System Volume Information, tak zakažte a znovu povolte Obnovení systému. Jak na to? Stiskněte Win+Pause|Break a klikněte na Obovení systému. Tam klidněte Vypnout nástroj obnovení systému.

Případně zkuste použít Malware bytes Anti-Malware nebo Combofix. Nebo můžete sem dát log z programu HijackThis.

Jak zacházet s programem HijackThis?
Stáhněte si program HijackThis (například zde → hijackthis.de/...) a spusťte instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustťe a kliknete na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne kontrola, která netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotová za 15 vteřin. Po kontrole se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Po zkopírování a vložení obsahu do odpovědi klikněte na tlačítko Config... (vpravo dole) a pak klikněte na tlačítko Generate StartupList Log. Toto též zkopírujte a vložte na Poraďte.cz. Až dostanete výsledky, co fixnout (opravit), tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po kontrole zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať opravíte (fixnete). Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

Škoda, že Norton nemá tzv. boot time scan jako má avast! - spustí se test ještě dřív, než nastartuje Windows...

Jak odstranit z PC rizika
222hel*
hodnocení

První část rady - Zakázat a povolit Obnovení systému jsem zvládl, ale nic to nepomohlo.

Norton vykazuje nasledující informaci. Přikládám obrázek.

Druhou část rady nemohu použít, PC není tak dobrý můj kámoš. Ničemu z toho nerozumím.

doplněno 13.08.11 22:13:

Obrázek se mi nepodařilo přidat.

Na obrázku je toto.

Neautorizovaný přístup byl zablokován ( Zadat zprávu ukončecí metodou Send)

bena*

HijackThis jsem napsal polopaticky, jen se ničeho nebojte, prakticky nic zkazit nemůžete.

Malware Bytes stáhnete zde → slunecnice.cz/... Instalace je jednoduchá, opravdu, ničeho se nebojte. Navíc program je v češtině.

222hel*
hodnocení

Pokusím se vložit obrázek. Hel.

doplněno 14.08.11 12:44:

Vážený, moc děkuji za radu, jsem o něco chytřejší. Hel.

Jak odstranit z PC rizika #2
222hel*
hodnocení

Tato rada je pro mne neproveditelná. Angličtina neovládám a můj PC i Notebook si většinou dělají co chtějí.

Mám problém si i na jednoduchou úpravu obrázků PhotoFiltre, nainstalovat češtinu. Na PC i Notebooku mám nainstalovaný na obrázky, Zoner Photo Studio 12, u toho je problém, jak tento program mám používat.

Mám ale prosbu, dochází mi za dva měsíce Norton 360, budu si instalovat něco nového,můžete mi napsat co je to: Škoda, že Norton nemá tzv. boot time scan jako má avast! - spustí se test ještě dřív, než nastartuje Windows...

Jaký bych si měl koupit zabezpečení? Budu ho kupovat i pro Notebook, oba mám instalované ve stejném čase.

Děkuji za radu Hel.

bena*

Nic nekupujte. Kvalitní ochranu dokáže zajistit i program, který je zdarma, třeba ten avast! Free. Ten tzv. boot time scan česky znamená testo po restartu. Stačí si tedy avast! zde stáhnout → files.avast.com/... Pokud chcete, můžete si i do avastu stáhnout hlas Tomáše Matonohy, mluví Brněnským hantecem → avast.com/...

Nicméně, pokud chcete opravdu jednoduchý program na používání, tak by byl asi lepší Microsoft Security Essentials, přecijenom avast! je trošku složitější, než MSE.

A ten malware Bytes - to opravdu není nic těžkého, Prostě zde → http ://www.slunecnice/... stáhnout, klikat na Dále a pak na Dokončit. Program umí česky. Vy budete mít tzv. zkušební verzi, nicméně ona normálně funguje.

A ten Hijackthis, ten je snad co nejpolopatičtěji napsaný. Mě neříkejte, že to nezvládnete. Je tam opravu krok za krokem napsaný.

222hel*
hodnocení

Mohu si stáhnout files.avast.com/..., i když mám v PC nainstalovaný Norton 360?

Nebo musím první odinstalovat Norton?

Chci to zkusit. Hel.

bena*

Ne, Norton musí bez milosti pryč.

222hel*
hodnocení

Norton 360 je odinstalován, nainstalován avast, nyní je další problém.

Brána firewall nejde. Vkládám obrázek.

doplněno 15.08.11 17:28:

Co udělat nyní? Děkuji za radu Hel.

Jak odstranit z PC rizika #3
bena*

Klikněte na to doporučení a povolte Bránu firewall systému Windows. případně si nainstalujte PC Tools Firewall Plus. Je jednoduchý oproti jiným.

222hel*
hodnocení

bena - Zaslouží si pochvalu!

Dva dny zápasím s PC , díky za vyřešení mého problému!

Ještě jednou díky! *slunce*

Hel.

doplněno 16.08.11 00:43: Pěkný večer, po nainstalování avastu se program sám rozeběhl a udělal si rychlý test.Při běžné kontrole jsem zjistil, že problémy nejsou.Musí to být dobré zabezpečení, protože ani jednou mi PC nevypadl.
RSIT - nedělám si legraci, že PC moc nerozumím - to je španělská vesnice. - Šíleně složité.
===================
Hned druhý e-mail, byla druhá rada, ale od jiného autora, chci se zeptat, jaký je Váš názor na to? Příloha obrázek. To by bylo pro mne jednodušší.
Díky Hel.
Jak odstranit z PC rizika #4

skokycz*
hodnocení

0x

Udělal jste dobře, že jste policejního Nortona vykopal z pc! Avast opravdu stačí. Jen jestli můžu doporučit (bylo mi tu od někoho vyčteno, že sem dávám nějaké podezřelé odkazy...je to blbost) stáhněte si do pc mnou uploadovaný program Combofix. Je to program co dokáže jednoduše , bez problému vykopat z pc cokoli, co by jste nechtěne do pc dostal. ulozto.cz/... , a to vše co cca 20-ti minut. Za funkčnost ručím, minulý týden si tu takhle jeden pán na poradně stěžoval, že mu nejede funkce Centrum zabezpečení a pc si dělá co chce... hodil sem i výpis z Hijack This... tak jsem mu doporučil Combofix a on si sám za chvilku dal pc do pořádku. Ten Combofix stačí jen spustit. není to antivir! Je to utilitka kterou použijete stejně , jako když v kartách vytáhnete eso z rukávu. Nic lepšího a rychlejšího neznám. Navíc je v češtině...

A Vám nepřipadá více než podezřelé doporučovat program, který jste někam uploadoval, když se jedná o free utilitu, volně stažitelnou z oficialních stranek? Navic je to primo exe soubor *haha* Jako doporučovat uzivateli, ktery ma zavirovany pocitac at si stahne (jemu) nic nerikajici dalsi exe soubor a verit vam, protoze "za funkcnost rucite" je prinejmensim k pousmani ...

juldab*

Nehledě na to že jeho combofix je poněkud starší výroby. Psal jsem to už jednou ale holt jsou lidi nepoučitelný.Nejspíš chce vydělávat že lidi stahujou jeho soubor. A konkrétně ke kombofixu. Když ho budete dekompilovat zjistíte že to je soubor cca 50 utilit a není velkej problém tam přidat jednu svoji. A co bude dělat ta vaše je ve hvězdách.

doplněno 16.08.11 10:05:

K tomu vypínání antiviru. Některým utilitám combofixu je to jedno ale některé díky antiviru nemohou dělat na co jsou určené.

skokycz*

Milý Juldab , nemám zapotřebí poučovat od člověka, který možná neví, že Combofix není jen jeden program. Ostatně "můj" combofix po spuštění varuje před stahováním podobného programu z jiných podobně znějících serverů. Jste člověk, který mi jde po krku jen proto , protože neodkazuju na oficiální stránky. Důvod je ,že už nevím odkud jsem ho před rokem a půl stáhl, ale vím zatraceně dobře jak s ním pracovat ... já neteoretizuju, já s tím programem často dělám. Navíc mnohdy nejde poradit na dálku méně zkušenému uživateli, jak třeba vypnout antivir... ano je to triviální, ale mnozí to nechápou. Tak mám od určité doby ověřeno, že není problém ani při zapnutém antiviru. Když jste mne tedy napadl, že to dělám pro nějaký zisk z Ulož.to, tak se samozřejmě musím bránit. Nevím jak zde radíte vy a jestli dáváte rady tak aby někomu škodily, ale podle toho jak mne rychle soudíte, myslím, že možná nemáte svědomí čisté. Můžete mi prosím říci, kolik dostanu z Ulož.to za to, že si pár lidí stáhne tenhle program? Má maličko přes 4 MB .. navíc ho tam můžu dát i anonymě...nedal jsem ho anonymě, protože chci aby ten kdo dostane odkaz na něj , věděl, že jsem ho tam dal já, tak mi napište kolik to dělá... děkuji. Navíc při vašem rozhledu se divím, že plivete slinu typu "program je starší výroby". Nevíte že i kdybych tam dal nejnovější verzi, tak tu mohou zrovna další den zaktualizovat a program bude dle vás zastaralý? Dle vás možná bude zastaralý, já vím, že po spuštění se při zjištění novější verze sám aktualizuje, takže jaképak zastaralé? Je dost možné že vy a já mluvíme o úplně jiném Combofixu. Ten můj se sice do pc extrahuje, ale že by se dělil na nějaké utility (50?) toho si nejsem vědom. Zůstane v pc jen jako .exe soubor to ano, ale na to, abych do toho cpal nějakou špinavost... proč bych to páchal? Podle sebe soudím tebe?

222hel*
hodnocení

Nejsem si jistý, že správně tomu rozumím, já nikomu nic nedoporučoval!

skokycz*
Minulému uživateli pc, který tady žádal o pomoc při nefunkčním Centru zabezpečení by věta "Navic je to primo exe soubor Jako doporučovat uzivateli, ktery ma zavirovany pocitac at si stahne (jemu) nic nerikajici dalsi exe soubor a verit vam, protoze "za funkcnost rucite" je prinejmensim k pousmani ..." byla k pousmání sama o sobě. Možná máte pravdu s tím že je to free utilitka, ale najít tu pravou je jak jsem se dozvěděl, celkem někdy problém a nevím proč budu nutit někoho hledat originální stránku. Tady má ode mne osvědčený upload . Samozřejmě už to minulé pomáhání někteří zdejší neradi viděli... ale mne potešilo vyjádření toho na kom mi nejvíce záleželo, na člověku , kterému to pomohlo... "
Autor: psicho®
Datum: 11.08.11 22:26
Předmět: RE (2x): Nejde zapnout centrum zabezpeceni
odpovědět [nahlásit]
diky moc za radu stahnul jsem combofix nainstaloval a uz to slape tak jak ma jeste jednou diky "
A to je pro mne směrodatné...

Vy tomu totiž stále nerozumíte.

1) Vy nemáte nikoho nutit hledat oficiální stránky, ale vy máte dát přímo odkaz z těch originálních stránek ...

2) Nikdo Vás nepasoval na GURU pomocníka, aby Vám všichni natolik věřili, že tedy, když vy řeknete, že "je to váš osvědčený upload" , že to nebude stále vir

3) to že to uživateli nyní díky combofixu funguje je sice hezké (však my jeho funkčnost nespochybnovali ) ale rikam, ze doporucovat svuj exe soubor, ktery se extrahuje do pocitace na nekolik samostanych spustitelnych souboru je zkratka PODEZRELE! at uz je to "vas zaruceny upload"! A vy jako poradce byste to MEL VEDET!

Mozna me napadne par dalsich bodu, nyni jsem musel upustit páru jen těmito třemi.

skokycz*

Spustil jste si někdy vůbec Combofix? co furt máte s těmi 50-ti samostatně spustitelnými soubory? Jenom naskočí tabulka a tam jede extrahování do tempu, pak se combofix spustí a jede... projde 50-ti fázemi hledání... to jo, ale že by jste vy nebo kdokoliv jiný byl schopen zařadit do toho programu nějakou další fázi, kterou by jste to zablešil, o tom pochybuju. Moje znalosti na něco podobného nestačí...Vy guru! :D Podle vás když neznám oficiální stránku, tak mám jen plácnout název programu a hotovo, nebo tam raději nedávat nic? Ano koukal jsem na starší rešení tohoto problému uživatelů ... řešilo se to tu složitě přes Hijack this... to je konzervativní přístup. O Combofixu jste tu do té doby zřejmě neslyšeli a protože jsem to tlu nedal úplně košer, tak budu stíranej za formu? Pro mne je důležitý obsah a výsledek.

Raději už nic nepište, protože očividně používáte combofix jen proto "že vám to pomáhá" a "můžu nechat puštěný i antivir!" ale vůbec nemáte ponětí, co to je a co to dělá. To, že propojit dva exe soubory do jednoho není až takový problém a že to, že vy zrovna nevíte, která je oficialni stranka provereneho souboru, vas neopravnuje tu doporucovat neproverene exe soubory

skokycz*

Hlavně žže to víte aspon vy. Ano smyslem Combofixu je skutečně pomoc... takže ano combofix pomáhá, to máte pravdu. to mi stačí. to máte taky pravdu. jen je škoda ,že mne napadáte , ale sám jste chodil pomáhat jedině tak přes Hijack this... nebo se pletu? Nikde jsem neřešil takové hnidopichy jako tady...

doplněno 17.08.11 00:03:

A emstydím se za to že vím, že spuštěný antivir (konkrétně Avast home) není pro kontrolu žádný problém... ne že bych ho neuměl vypnout, ale skutečně jsou lidé, kterým se to na dálku vysvětlit nedá a oni potřebují pomoci hned a rychle. vy by jste jejich problémy řešil zřejmě složitěji, že?

222hel*
hodnocení

Chci se zeptat, //// ulozto.cz/... ////, a to vše co cca 20-ti minut. Tento program, když si nainstaluji, pak spustím, tím se už nebudu muset o něj starat? Sám si bude kontrolovat PC?

Druhá otázka? Notebook má také Norton 360, mám obavu, když odinstaluji Norton a budu chtít nainstalovat vše jako na tomto PC, avast + spustit Bránu Firewall, bude to pro něj stačit? Stál dost peněz, byla by ho škoda. Avast - tento program se nemusí nějak spouštět? Myslím kontrolu?

skokycz*

ten combofix se neinstaluje, jen se spouští při podezření na napadení pc. po skončení skenu se ukončí i combofix. Doporučuje se pro sken Combofixem vypnout antivir, ale mám ověřeno že si poradí s běžícím antivirem a přitom vykope z pc trojany, malware, ap. Jen vás upozorní, že by jste ten antivir měli dočasně po dobu kontroly , vypnout. Čili antivir tam mějte jako základ a kdyby se vám pc nezdál, stačí ho projet tím combofixem.

K druhé otázce..je jen na vás, jestli se s Nortonem definitivně rozloučíte... mě osobně Norton velmi rozčiloval neustálým blokováním a dotazováním. U antivirů všeobecně se kontrola pc nemusí nutně spouštět, důrazně se doporučuje nejen nechat antivir aby aktualizoval jak databázi, tak také nezapomente aktualizovat alespon 2x do měsíce i program samotný... u Avastu dole na kouličce s "a" klepnete pravou myší, dáte Aktualizace...a Program ...Kontrolu bych osobně doporučil dělat alespon 1x za měsíc a to v módu, kdy pc restartuje a před náběhem OS spustí kontrolu... tím se škodlivé programy navázané na OS nemohou začít skrývat či event . práci antiviru mařit. ANO kotrolu musíte ručně spustit nebo si jí naplánovat na určitý den a hodinu..a pak mít zapnutý pc. Pod čarou však přiznám že já kontrlou přes antivir už nedělám. Jen pravidelně aktualizuju program a když si myslím že mi do pc něco vlezlo (často klikám na útočné stránky při hledání různých věcí na netu), tak ho proženu Combofixem a zatím (rok a půl ) už mám klid.

doplněno 16.08.11 00:46:

A ještě doplním, že Nástroj Obnovení systému mějte zapnutý a pravidelně si dělejte body obnovení,,,,,pro sichr.

222hel*
hodnocení

Rozumím dobře tomu, že combofix si musím pokaždé stáhnout, když chci kontrolu?

Obnovení systému - jak se dělají body obnovení? Před časem jsem chtěl Obnovit systém, vrátit se zpět, ale nešlo mi to.

Dal jsem Ovládací panely, Systém, Obnovení systému a nikam jsem se nedostal.

Děkuji Hel.

bena*

Combofix nestahujte odněkud z Ulož.to, aleradši odsud → download.bleepingcomputer/...

Comofix by se měl použít spíše pod dozorem zkušenějšího uživatele a antivir by se měl určitě vypnout. To, že někdo má zkušenosti, že i s běžícím antivirem není problém, nemusí fungovat na každém počítači. Výrobce a i na fórech, kde se tím zabýváme /třeba avast! Web fórum/, tak vždy antivir i antispyware vypnout!

Obnovení systému se spouští → Start→Programy→Příslušenství→Systémové nástroje→Obnovení systému.

222hel*
hodnocení

Protože nejsem odborník na PC a nepotřebuji to k činnosti, tak Combofix, nechám ostatním, co tomu rozumí.

Děkuji za návod jak se správně spouští Obnovení systému. Mohu mít malou prosbu? V návodu jsou šipky, to je číslo 4 a 6, jak se napíši? To samé jak se napíše třeba procento z čísla 5. Na levé straně nahoře na čísle 5?

Avast - mohu mít ještě pár otázek? Je možné se někde podívat, zda na PC byl nějaký vir, nebo spam? Jsem zaregistrován na jeden rok, co ještě musím dělat, pro správný chod?

Moc děkuji Hel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]